Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > Suited connector - Te mit lépnél a flop után? (100nl - 6max)

kanrich_
2007. jún. 19. 23:35

Suited connector - Te mit lépnél a flop után? (100nl - 6max)

Sziasztok,

kiváncsi lennék véleményetekre a következő partit illetően. Az ellenfeleket tekintsük ismeretlennek.

Mit lépnétek a flop után?

Players(max 6):
EzVagyokEn (EUR 167,80 in seat 1)
itsmequik (EUR 100,00 in seat 2)
DANA (EUR 46,50 in seat 3)
pympasig (EUR 92,50 in seat 4)
Ottoman4 (EUR 127,60 in seat 5)
molusken (EUR 221,79 in seat 6)

Dealer: pympasig
Small Blind: Ottoman4 (0,50)
Big Blind: molusken (1,00)

EzVagyokEn was dealt: 7h - 8h

EzVagyokEn Call (1,00)
itsmequik Raise (5,00)
DANA Fold
pympasig Fold
Ottoman4 Call (4,50)
molusken Fold
EzVagyokEn Call (4,00)

(Pot= 16,-EUR)

Flop 7s - Ad - 8d

Ottoman4 Check
EzVagyokEn Check
itsmequik Bet (11,00)
Ottoman4 Raise (44,00)
EzVagyokEn ????

A flop előtt:

78s típusú lappal az esetek nagy részében emelni szoktam. Mindenesetre UTG és MP-ben sokszor előfordul, hogy csak call-olok vele, most ezt tettem. Mivel mindkét játékos és én is full stack-el ültünk bent, megadtam a standard raise-nél jóval nagyon preflop emelést.

A flop után:

Két párom alakult ki, amely ugyan nem a legjobb, amit várhatok egy ilyen szituációban, de alapvetően örültem neki, hiszen ott virított egy A is. Nehezen tudtam elképzelni, hogy az eredeti emelőnél A7 vagy A8 van, így a következő tervem volt:
-Checkelek, majd az eredeti emelő emelésére visszahívok potot és akár az all-int is vállalom, hiszen ha visszaemel, akkor AK, AQ lapokra kell tennem. Ha máshogy lenne, akkor megszívtam, de vállalom az all-int vele.

Ahogy látszik, tervemet keresztbehúzta a Small Blind, hiszen ő volt az, aki visszaemelt pot körüli összeget ráadásul egy check raise-sel, erőt dominálva...

Vajon mi lehet nála? Vajon mi az optimális lépés ebben a szituációban?

dzsairosz
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. jún. 20. 1:55

Ebben a szituációban én dobnék, így annyira már nem erős ez a lap. Alsó két pár, ami ugye nagyon könnyen bajba kerülhet. Az eredeti emelő esetleg még C-betelhetett a semmivel is két check után A-t reprezentálva, de az sb check-raise-e két ellenféllel szemben szerintem nagy erőt mutat. Nálad nagyobb két párra vagy setre tenném itt. Mindkettő ellen óriási a hátrány. Még esetleg lehet nála :9d::Td: vagy :5d::6d:, amivel ezt játszhatja, ami ellen szintén nem állsz túl jól. Mondjuk ezt kevésbé tartom valószínűnek, mint az előbbieket, szerintem pont ezektől a lapoktól védte az ő flopon (még) erős kezét.fold szerintem

kisrapi
2007. jún. 20. 8:10

Szerintem még nagyon olcsón vagy benn a partiban, könnyű elengedni a lapodat, fold...Ilyen nagy emelést én általában alacsonyabb PP-kel szoktam látni mint amilyet itsmeqick emelt...

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2007. jún. 20. 18:30

dzsairosz, kisrapi, alapvetően mindkettőtökkel egyetértek!

dzsairosz: Én is a check-raise játékostól féltem, hiszen még én is bent vagyok a szendvicsben, lövése sincs, hogy mi lehet nálam.

kisrapi: Valóban, tetszik ez a szemlélet. 5-el vagyok bent a potban, elég "gyenguska" (bocs a meleg kifejezésért) a lapom, érdemes ezért egy teljes beülőt kockáztatni?

Még várok egy-két véleményt, aztán közzéteszem a végeredményt!

Zoli
2007. jún. 20. 21:38

Első reakció: fold Aztán nem nagyon tudom, hogy ezen a flopon mi ver meg? AA azzal emelt volna preflop. Lehet még 77, 88, A7 vagy A8, vagy még egy 78?

Ha tényleg egyszerre húz flushre és sorra, akkor pénzfeldobás. Ha ennél gyengébb húzólapja van vezetsz.

Ilyen agresszíven talán csak egy másik 78-at védene. Kíváncsian várom a végeredményt.

kanrich_
Válasz Zoli kommentjére
2007. jún. 21. 7:47

Noshát, ha senki többet harmadszor:

Players(max 6):
EzVagyokEn (EUR 167,80 in seat 1)
itsmequik (EUR 100,00 in seat 2)
DANA (EUR 46,50 in seat 3)
pympasig (EUR 92,50 in seat 4)
Ottoman4 (EUR 127,60 in seat 5)
molusken (EUR 221,79 in seat 6)

Dealer: pympasig
Small Blind: Ottoman4 (0,50)
Big Blind: molusken (1,00)

EzVagyokEn was dealt: 7h - 8h

EzVagyokEn Call (1,00)
itsmequik Raise (5,00)
DANA Fold
pympasig Fold
Ottoman4 Call (4,50)
molusken Fold
EzVagyokEn Call (4,00)

(Pot=16,-EUR)

Flop 7s - Ad - 8d

Ottoman4 Check
EzVagyokEn Check
itsmequik Bet (11,00)
Ottoman4 Raise (44,00)
EzVagyokEn Fold
itsmequik All-In (84,00)
Ottoman4 Call (51,00)

Turn 7s - Ad - 8d - 3h
River 7s - Ad - 8d - 3h - 7d

Ottoman4 shows: Qd - Kd (a flush, ace high)
itsmequik shows: As - Kh (two pairs, aces and sevens)

Ottoman4 wins: EUR 203,00 (with a flush, ace high)
Rake: EUR 3,00

Meg sem gondoltam, hogy így flush draw-val visszaemel,és mekkorát nyerhettem volna :)

Egyébként: Tegnap este ugyanezt eljátszottam, mint ez a srác, annyi különbséggel, hogy az eredeti emelő short stack volt, viszont a szendvicsben full stack játékos ült... Visszaemelésemre a full stack all-in, amire dobnom kellett --> Tanulság, ilyenkor nem árt sokkal óvatosabban...

kisrapi
2007. jún. 21. 8:23

Persze ha megadod akkor mint tudjuk az rng riverre nem hetest dobott volna ki:)

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2007. jún. 21. 11:02

Persze ha megadod akkor mint tudjuk az rng riverre nem hetest dobott volna ki:)

Ez persze természetes, akkor tuti hogy vagy egy K jön, vagy a turn duplázódik, vagy egy számomra rossz lap csinál flush-t :)
Mindennek ellenére szerintem itt a dobás a jó játék.

Zoleee
2007. jún. 21. 20:29

hmmm....
mikor olvastam en ottomant ismerve azonnal flush huzora raktam a masikat mag AK ra bar en 9d10d vagy 10dJd sejtettem volna... igy en meg mielött olvastam az eredmenyt ugy gondoltam ha mar igy jatszottad meg akkor valalni kell a kockazatot...
a legjobb megoldas flopon emelni ha a AQ vagy AK van kint vagy vegig callol vagy visszaemel... ha szerencsed van tenyleg visszaemel es ha jön a flush huzo is akkor itt mar be kell vallalni az allint :-) Agressivity Wins the game :-)
de szerintem ez az a fajta game amit a jatekstilusod dönti el, ha tutibbra mesz bedobod ha bevalalod a coin flipeket akkor meg rajta....

kisrapi
Válasz Zoleee kommentjére
2007. jún. 22. 7:50

Viszont ha ezt a flushdraw szemszögéből nézed, akkor ennél jobb oddsot nem is kaphatnál erre a kasszára, minthogy a TPTK és a 2 pár all-inig viszi....akkor már szerintem megéri neki is betolni, bár utána számolni most lusta vagyok:)

Élő ügyfélszolgálat