Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2007. jún. 19. 17:10
Nekem az jutott eszembe, hogy nagyvakból ilyen helyzetben AKal nem kéne reraisel-ni
Ezt hogy érted? Csak adtam az emelést.
kanrich_
2007. jún. 19. 21:26
Nekem az jutott eszembe, hogy nagyvakból ilyen helyzetben AKal nem kéne reraisel-ni, főleg mivel elég deepstack vagy hozzá...akkorát hogy a kis pocketeknek ne legyen meg az oddsuk, és lehet hogy egy A-os vagy 2 magas lapot is kizársz?
Pont ezt akartam én is írni...én két dolgot csináltam volna másként:
-AKs-sel ekkora stackkel az esetek 75-80%-ában reraise pot, majd 1 megadó esetén bet 2/3 pot bármi jön. Sok pénzzel ülsz bent, ne add meg az esélyt kispároknak, meg suited connectoroknak. Oké, h. rossz a pozíciód, de mit lépsz akkor, ha jön egy KcTc7d típusú flop, majd visszaemelnek?
-A flopon én nagyon ritkán emelek fél potot...pláne nem ilyen draw heavy floppon, amit utálnék. Nagyon sokféle sor lehetőség van, nem akarom megadni nekik a jó oddsot.
-Turn-nél én ezt az emelést megadom, de - és tudom miről beszélsz - már látom magam előtt, hogy KQ van nála. Ha nagyon konzervatív az ellenfél, akkor szerintem egy fold nem hibás lépés, hiszen tényleg csak látja, hogy két K van lent, ennyire nem hülye... Mindazonáltal amit megversz és nem blöff lap, az a KJ, esetleg KTs
(köszi, hogy kiírtad, hogy mennyi a pot :))
Zoli
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. jún. 19. 22:56
AKs-sel ekkora stackkel az esetek 75-80%-ában reraise pot, majd 1 megadó esetén bet 2/3 pot bármi jön.
Ez a gondom ezzel a pozícióval. Ahogy most játszom AA és KK lapokon kívül talán semmivel nem emelek vissza, pedig tényleg szükséges.
Mi az a laptartomány amivel SB-ről vagy BB-ről még visszaemeltek?
kanrich_
Válasz Zoli kommentjére
2007. jún. 19. 23:07
Ez a gondom ezzel a pozícióval. Ahogy most játszom AA és KK lapokon kívül talán semmivel nem emelek vissza, pedig tényleg szükséges.
Mi az a laptartomány amivel SB-ről vagy BB-ről még visszaemeltek?
Mármint ilyen esetben, amikor van egy raise, majd egy call és rossz pozícióban vagyok (pontosabban leszek)?
Ez természetesen játékosfüggő, de jellemzően QQ+ párral, AKs-sel, hangulatfüggően és ellenfelektől függően AK-val, nagy ritkán AQs-sel is.
Szerintem ennél "lazábban", vagyis ennél rosszabb lapokkal már hibás a visszaemelés. Mit gondoltok a JJ-ről?
Skiboy
2007. jún. 20. 5:21
Ez természetesen játékosfüggő, de jellemzően QQ+ párral, AKs-sel, hangulatfüggően és ellenfelektől függően AK-val, nagy ritkán AQs-sel is.
Szerintem ennél "lazábban", vagyis ennél rosszabb lapokkal már hibás a visszaemelés. Mit gondoltok a JJ-ről?
Tényleg nagyon játékosfüggő, de ha egy 15-20% PFR játékos emel hátulról, ugyan nem minden esetben, de simán mehet közepes pár, AQo vagy akár suited connector is.
kanrich_
Válasz Skiboy kommentjére
2007. jún. 20. 18:17
...vagy akár suited connector is.
Ezzel nem értek egyet. Miért lenne előnyös suited connectorral ilyen helyzetben visszaemelni? Rossz pozícióban leszel, egyedül maradsz az eredeti emelővel (csökkented ellenfeleid számát), saját magadnak alakítasz ki rosszabb pot oddsot.
kisrapi
2007. jún. 21. 8:40
Ahogy én láttam NL400 és főleg felette rengetegszer emelnek vissza suited connectorral, igazából a matekja még számomra sem világos...de valamiért csak így csinálják...miért jó ez?
Gábor
2007. jún. 21. 9:02
Ahogy én láttam NL400 és főleg felette rengetegszer emelnek vissza suited connectorral, igazából a matekja még számomra sem világos...de valamiért csak így csinálják...miért jó ez?
Semi bluff :)
- Nyerhetsz, ha az ellenfél dob, de akkor is, ha megad és javulsz.
- Nehezebb kiismerni a játékod, ha nem csak nut lapokkal hívsz vissza.
- stb.
Persze olyan partikban érdemes fél blöfföt alkalmazni, ahol minél jobb esélyed van arra, hogy ellenfeled egyből dob. Ez a flop nem volt kedvező ebből a szempontból, ugyanis valószínűleg eltalálta a preflop emelőt.
kisrapi
Válasz Gábor kommentjére
2007. jún. 21. 10:23
Egy átlagos helyzetben(mindenkinél 100BB) amikor mondjuk nutflushdrawm alakul ki kb milyen FE-vel lehet/kell számolni
a: TPTK
b: 2 pár
c: top 2 pár
d: set
e: top set
ellen, hogy +EV-ben jöjjön ki a dolog, szerintem c,d,e ellen esélytelen, de már a 2 pár is necces, talán TPTK dobatható.
És ugyanez ha mondjuk combodraw-nk(sor+flush) van?