lederman
2007. júl. 3. 16:41

TP OOPx2 (NL50-6max.)

Ti hogy játszanátok ezeket? Visszatérő problémám a TP közepes, jó kickerrel való játék pózición kílvül...

1.játszma
frogs_lol a 0 űlésnél $47.53 értékű zsetonnal.
lederman a 1 űlésnél $49 értékű zsetonnal.
madog a 2 űlésnél $60.90 értékű zsetonnal.
gestuel a 3 űlésnél $146.85 értékű zsetonnal.
togoris a 4 űlésnél $37.40 értékű zsetonnal.
cincinatt a 5 űlésnél $32.62 értékű zsetonnal.

At Osztó a 3 űlésnél.

togoris megteszi a vakot $.25 értékben.
cincinatt megteszi a vakot $.50 értékben.

(lederman -nak Kd Qc osztva.)

Pre-flop:
frogs_lol eldobja lapjait (fold).
lederman emel $1.25 értékben.
madog eldobja lapjait (fold).
gestuel tartja a licitet (call) $1.75 értékben.
togoris eldobja lapjait (fold).
cincinatt eldobja lapjait (fold).

Pot: 4,25

A Flop következik
Qd 8h 5s

lederman feltesz tétet $3 értékben.
gestuel tartja a licitet (call) $3 értékben.

Pot: 10,25

A Turn következik 7s

lederman passzol (check).
gestuel feltesz tétet $4 értékben.
lederman tartja a licitet (call) $4 értékben.

Pot: 18,25

A River következik 4d.

gestuel feltesz tétet $12 értékben.
lederman tartja a licitet (call) $12 értékben.

Showdown:

gestuel bemutatja lapjait
7c 6c
8h 7s 6c 5s 4d
Sor, Nyolc magas

lederman nem mutatja be lapjait (muck).
gestuel megnyeri a potot ($40.15).

Annyira ártatlannak tűnt a flop, h az első dolog ami beugrott, h AQ van nála (még a 76s fordult meg a fejemben, de, hogy pont ez a 2 legyen nála annyira valószínűtlennek tűnt). Persze utólag végiggondolva, sok más is lehet PP, QJs,98s,...
A turnon aztán inkább a potkontrollra gondolva chekkeltem, azzal a szándékkal, h ha ő is ezt teszi, akkor a riveren valuebet. Nem így történt...
Azt hiszem a river egyértelmű fold.
Az igazi problémám az, h valóban chekkelni kell-e a turnon?? Nem tudom eldönteni. Ha pedig emelek a turnon, és megadja mi a terv a riveren?

2.játszma
Az ellenfelem középszerű játékosnak tűnt, kevés képzelőerővel. Én sem a legjobb formámban játszottam, és átkerültem a túl agresszív oldalra, amit bizonyára ő is észrevett, mivel 2 asztalon is játszottunk egymás ellen. Épp ezért a flop minvisszaemelése elég széles ranget megenged... (Bár azt általában is érdekel, h ti hogy játszotok a minvisszaemelés ellen, amikor van valamitek, de nem sok.)

lederman a 0 űlésnél $66.39 értékű zsetonnal.
TaRleK a 1 űlésnél $99.65 értékű zsetonnal.
Spooxx a 2 űlésnél $60.30 értékű zsetonnal.
fxs a 3 űlésnél $47.70 értékű zsetonnal.
TaartJr. a 4 űlésnél $68.10 értékű zsetonnal.
pityputy2 a 5 űlésnél $70.20 értékű zsetonnal.

At Osztó a 5 űlésnél.

lederman megteszi a vakot $.25 értékben.
TaRleK megteszi a vakot $.50 értékben.
TaartJr. nem teszi le a vakot.

(lederman -nak Ts Qh osztva.)

Pre-flop:
Spooxx eldobja lapjait (fold).
fxs eldobja lapjait (fold).
pityputy2 eldobja lapjait (fold).
lederman emel $1 értékben.
TaRleK tartja a licitet (call) $1 értékben.

Pot: 3

A Flop következik
2d Th 8c

lederman feltesz tétet $1.60 értékben.
TaRleK emel $1.60 értékben.
lederman tartja a licitet (call) $1.60 értékben.

Pot: 9,40

A Turn következik 6c

TaRleK feltesz tétet $5 értékben.
lederman tartja a licitet (call) $5 értékben.

Pot: 19,40

A River következik 7c

TaRleK feltesz tétet $10 értékben.
lederman tartja a licitet (call) $10 értékben.

Showdown:

TaRleK bemutatja lapjait
9h Qc
Th 9h 8c 7c 6c
Sor, Tiz magas

lederman nem mutatja be lapjait (muck).
TaRleK megnyeri a potot ($37.45).

Kicsit megijedtem azért a T8-tól a flopn noha, mint írtam, akát egy A8-at is elképzelhetőnek érztem. Kicsit tesze-tosza játékot mutattam féltem ,de dobni sem akartam... Hogy kellett volna? Esetleg flopon egy újabb reraise? Ha viszont így alakult, akkor hogy játszanátok a turnt, és mi a terv a riverre?

kisrapi
Válasz lederman kommentjére
2007. júl. 3. 16:56

Huhh...nehéz helyzetek, sajna sokszor keveredem én is hasonló szituba, de én általában talán előbb dobom....Ha az ellen ennyire passzív, akkor turn-ön sztem veszélytelen kártya esetén meg lehet próbálni még egy potközelit hívni, hogy a drawkat kizárd, ha ott visszahívás van, akkor el kell dobni, és talán ez az olcsóbb megoldás, mint végigcallolni az emeléseket. Tehát agresszívabban játszanék turn-ön, viszont ha riveren sor vagy flush-képző kártya jön, akkor megint ott vagyunk hogy OOP checkelhetünk, akkor meg sokszor bármi van az ellennél betelni fog...és megint nehéz a call. Kerülni kell az ilyen OOP helyzeteket, talán ez a legjobb megoldás...
A 2. partiban én vagy kiegészítek, vagy ha már emelni akarok, akkor legalább 3-4 BB-t, mert ez így nagyon vaklopásnak tűnik, bár láttam már prémium lapokkal is ekkora emelést..nehéz helyzet...

dzsairosz
2007. júl. 3. 17:14

1. parti Tovább emelek 90%-ban a turnön 2/3-3/4 potot.. A preflop, flop call után sokszor eldobják az ellenfelek a turnön egy ilyen emelésre. Igy adsz rossz oddsot a 98, 67 féle lapoknak. Persze, ha 87-tel callolt nincs mit tenni, ugyis adni fogja, de tovább fizetteted a q10, q9, qj lapokat is. Én riveren is elég nagy arányban emelek, ami itt minden bizonnyal rossz játék. Ezen a boardon a river egyértelmű check-fold.
2. parti Ha ráemelsz a nagyvakra, akkor érdemes standard 3-4-szeres emeléssel nyitni, mert ezzel a lappal leginkább a vakrablás csak a cél. Flop jó, de sok draw esély miatt bet pot. A minraise az érdekes, általában érdemes megadni, bár nem ismerem a site-ot, paraminon például sokszor nagy lapot takar, ezért ott inkább fold. De sokszor csak draw-n van az ellennél minraise esetén, így a callod inkább neki kedvez, mert így nyerhet ingyenlapot könnyedén turn után. Ebből a megfontolásból jó lehet a reraise, de ezt kevesen tudják csak játszani.
Én már turnön check-fold, de legkésőbb riveren mindenképpen.

lederman
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. júl. 3. 20:02

Lehet, h megtévesztő, a handhistory (bár az everestről másoltam ki egy az egyben, csak szinek jelölését írtam át angolra), de a vak 3szorosát emeltem, 1,5-ig. Általában egyébként 4BB-t emelek ilyen helyzetekben, de most lusta volta, és rányomtam a rasie-pot gombra...

want2push
2007. júl. 3. 20:22

1. játszma:

A turn-ön sztem hívhattál volna még egyszer egy 2/3-ad potot. Itt valszeg jobban állsz még az esetek nagy részében. Ez még nem annyira veszélyes turn, hogy egyből a pot kontrollra kell törekedni. Így ez egy jó value bet. Ha re-reraise-zel, dobhatsz.
A river pedig egyértelmű fold.

Ha emelsz a turn-ön és csak megadja, továbbá egy a 4-nél ártatlanabb lap jön, akkor ott valszeg egy check-call-t játszanék, esetleg check-fold-ot bizonyos, feszesebb ellenfelek ellen.

2. játszma:

Itt megint nem volt jó a turn passz. Cseles játéknak sem jó, ennyi draw-val a board-on. Nyomj egy value bet-et!

kanrich_
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. júl. 3. 22:05

2. parti Ha ráemelsz a nagyvakra, akkor érdemes standard 3-4-szeres emeléssel nyitni, mert ezzel a lappal leginkább a vakrablás csak a cél. Flop jó, de sok draw esély miatt bet pot.

Én ezzel tudok nagyon egyetérteni... Ezek az emelések a 2. partiban szvsz. semmire nem jók, semmilyen következtetéseket nem tudsz belőle levonni. Én ilyen emelésekre sokszor a nagy semmivel is masszív reraise-el válaszolok...
Ha a flopon bet potot nyomsz, a partit nagy valószínűséggel már ott megnyered...

Élő ügyfélszolgálat