want2push
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. ápr. 16. 12:05

Miért hívnál bele a flopban ennyi emberbe? Rendben, rendben, aggresszíven kell játszani, de ennyire? Ez nagyon veszélyes szituáció és idézem egy korábbi hozzászólásodat (na nem szó szerint, mert most nincs időm keresni)

"suited floppokat óvatosan játszom, meg a 9TJ típusúakat is, ilyenkor inkább check-call-t játszom".

WAWB szituáció vagy hülyeséget beszélek?

Nem ebben a partiban, amikor már ennyi van a potban, illetve top tercem is van. Mindez jelentősen változtat a helyzeten. Itt jöhetnek rosszabb lapokkal, például kisebb terccel is. De az előbbi hozzászólásomban is próbáltam részletezni, hogy miért játszom ebben a partiban másképp, mint egy olyanban, ahol alig van pénz a pot-ban, továbbá ahol nincs top tercem.

További szempont, hogy lent van az "adu" ász, így még kisebb a flush esélye, tehát, még inkább jó emelni és védeni a lapot.

Lacko
Válasz want2push kommentjére
2007. ápr. 16. 15:21

Megnéztem a Poker Stove-ban:
Flop után ha valakinek Flush-e van, még mindig 33,444%-od van nyerni vele szemben. Szerintem itt jó volt az emelés. Ha visszaemel, és nem tight játékosról van szó, én all in mennék.

Turnnél már erősen valószínű, hogy néhány flushel szemben kell betolnunk a teljes pot 13,7%-át. 10 outunk van optimális esetben. Ebből az adott partyban egy 5-ös már foglalt. Így is 22,5% esélyünk van nyerni. Sima call.

kanrich_
Válasz want2push kommentjére
2007. ápr. 16. 16:25

... amikor már ennyi van a potban, illetve top tercem is van. Mindez jelentősen változtat a helyzeten....
...
További szempont, hogy lent van az "adu" ász, így még kisebb a flush esélye, tehát, még inkább jó emelni és védeni a lapot.

Rendben van, de azért olyan nagyon sok pénz nem volt a potban. Összesen 6usd körülö összeg, amelyért ha elkezdesz őrültködni, még 23usd-det kockáztatod. Ezen túl sztem kicsi volt a preflop emelés az AA-al, én többet emeltem volna. Mivel az emelés kevés volt, ezért könnyen call-olhatta egy pár, meg két suited connector például. Nem tudom, nekem ez megmondom őszintén nem áll össze. De érteni akarom a logikádat:

Emeltek előttem egy gagyit, ami kevés emberes partikban igaz, hogy tipikusan színváró lapot jelez, de még vannak előttem ketten. Ezért én behívom a potot, innentől kezdve pot commited vagyok. Én ezt a teljes beülőm 4/5-nek teljes kockáztatásának látom...

Az "adu" ász dologban igazad van, ez valóban csökkenti az esélyt...de az előbb leírtak miatt sztem simán belefér vhol egy 6d7d, vagy akár 6d8d típusú lap is.

kanrich_
Válasz Lacko kommentjére
2007. ápr. 16. 16:28

Flop után ha valakinek Flush-e van, még mindig 33,444%-od van nyerni vele szemben.

Én fejből vmi 40 közelit mondanék, elég nagyot tévedtem ezek szerint.

A turn utáni call már sztem is teljesen jogos.

Zoli
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. ápr. 17. 10:39

Kanrich: Igazad van, NL játékban preflop nagyobbat emeltem volna, főleg azután hogy egy órán belül már háromszor buktam osztott AA-t. Itt nem lehet nagyobbat emelni, pot-limit!

Lehet hogy nem pluszos játék, de "ijesztő" flopnál 1 v. 2 ellenfél esetén általában megpróbálkozom egy fél potnyi emeléssel, akkor is ha nincsen semmim. Itt úgy éreztem elég erős lapom van...

5OfAKind
Válasz Zoli kommentjére
2007. ápr. 17. 11:03

akkor viszont rossz topicba került

Élő ügyfélszolgálat