Miért hívnál bele a flopban ennyi emberbe? Rendben, rendben, aggresszíven kell játszani, de ennyire? Ez nagyon veszélyes szituáció és idézem egy korábbi hozzászólásodat (na nem szó szerint, mert most nincs időm keresni)
"suited floppokat óvatosan játszom, meg a 9TJ típusúakat is, ilyenkor inkább check-call-t játszom".
WAWB szituáció vagy hülyeséget beszélek?
Megnéztem a Poker Stove-ban:
Flop után ha valakinek Flush-e van, még mindig 33,444%-od van nyerni vele szemben. Szerintem itt jó volt az emelés. Ha visszaemel, és nem tight játékosról van szó, én all in mennék.
Turnnél már erősen valószínű, hogy néhány flushel szemben kell betolnunk a teljes pot 13,7%-át. 10 outunk van optimális esetben. Ebből az adott partyban egy 5-ös már foglalt. Így is 22,5% esélyünk van nyerni. Sima call.
... amikor már ennyi van a potban, illetve top tercem is van. Mindez jelentősen változtat a helyzeten....
...
További szempont, hogy lent van az "adu" ász, így még kisebb a flush esélye, tehát, még inkább jó emelni és védeni a lapot.
Flop után ha valakinek Flush-e van, még mindig 33,444%-od van nyerni vele szemben.
Kanrich: Igazad van, NL játékban preflop nagyobbat emeltem volna, főleg azután hogy egy órán belül már háromszor buktam osztott AA-t. Itt nem lehet nagyobbat emelni, pot-limit!
Lehet hogy nem pluszos játék, de "ijesztő" flopnál 1 v. 2 ellenfél esetén általában megpróbálkozom egy fél potnyi emeléssel, akkor is ha nincsen semmim. Itt úgy éreztem elég erős lapom van...
akkor viszont rossz topicba került