Zoli PT statok az FTP-n
Ezt már régen szeretném fölrakni, NL25-NL50 vegyesen. Minden hónap végén kiértékelem a statjaimat és megállapítom, hogy többet kellene emelni flop előtt, agresszívabban kellene játszani postflop, stb. stb... Aztán valahogy mégse úgy játszok. A Poker Hoston próbáltam odafigyelni, rendes statokkal játszottam, kb. egy hétig, mindjárt buktam 9 beülőt.
A PT-t áprilistól likvidáltam, de a holdemmanager statjaim NL50-en és NL100-on pont így néznek ki. A vicc hogy a BB/100 még javult is, most +7,4 14K hand alapján.
Igazából amíg 5 BB/100 körül nyersz hosszú távon, addig nagy változtatásokat ne nagyon eszközölj. Ez az eredményesség azt mutatja, hogy jó úton jársz.
Egyszerre mindig csak egy apró dolgot finomítanék, elsőre például a 23% VPIP mellé kicsit magasabb, 12-15% preflop raiset.
Nem rosszak ezek a számok, és én is csatlakoznék Skiboy-hoz. Amíg ilyen jól megy, nem nagyon gondolkoznék változtatásban. Ha nagyon ki kellene emelni vmit, akkor talán én is a PFR és Att. To Steal Blinds számokra mutatnék, amelyeket lehetne azért növelni.
A Won When Saw Flop mutató se túl magas. Ezt persze csak úgy lehetne növelni, ha komolyan megváltoztatnád a postflop játékod (arról meg egyelőre inkább lebeszélnélek, hogy ezt erőltesd, jön az majd úgyis magától). Pl. több C-bet, több flop, turn és river bet (flop bet 25-28%, turn bet 20%, river bet 20%). Párhuzamosan növelve a flop, turn és rivel call% mutatókat, amelyek optimális esetben 10% körül kell hogy legyenek.
Jó féléve volt az első bejegyzés / stat ebben a topicban (még PT2-vel) Most Holdemmanager-t használok. Kíváncsi lennék hogy szerintetek mit mutatnak ezek a számok: (50-es és 100-as 6 max)
hands: +100K
VPIP: 22,3
PFR: 14,5
3bet: 3,9
CC%: 11,5
BB/100: 4,83
Steal: 27,6
C-bet: 58
WonWSF: 37
Wtsd: 23
WonatSD: 56,6
TA: 2,65 flopAg: 3,46 turnAg: 1,74 riverAg: 2,09
AF: 27,2 Bet flop: 35 Bet turn: 23,3 bet river: 25,8
fold vs Cbet: 62,7
Avgpreflop allin EV: 58,2
SBfold to steal: 84,3 BB fold to Steal: 75,0
köszi
Jó féléve volt az első bejegyzés / stat ebben a topicban (még PT2-vel) Most Holdemmanager-t használok. Kíváncsi lennék hogy szerintetek mit mutatnak ezek a számok: (50-es és 100-as 6 max)
hands: +100K
VPIP: 22,3
PFR: 14,5
3bet: 3,9
CC%: 11,5
BB/100: 4,83
Steal: 27,6
C-bet: 58
WonWSF: 37
Wtsd: 23
WonatSD: 56,6
TA: 2,65 flopAg: 3,46 turnAg: 1,74 riverAg: 2,09
AF: 27,2 Bet flop: 35 Bet turn: 23,3 bet river: 25,8
fold vs Cbet: 62,7
Avgpreflop allin EV: 58,2
SBfold to steal: 84,3 BB fold to Steal: 75,0
köszi
Nem olyan rossz ez, de szerintem a CC nagyon magas. Én megnézném a HM filterek között, hogy a cold call mennyit hoz a konyhára.
Ez a CC tulajdonképpen micsoda? Cold call? A help azt írja hogy CC = "% of times payer calls vs a raiser with no other callers" A PT-ben viszont van Cold Call illetve Call PFR beállítás. Mi a külömbség? Mennyi az ideális érték?
Közben még ezt találtam a neten:
"Cold Call does not include the blinds. It only includes pots where you have no money in to start with, and then call a raise.
Call Preflop Raise includes the blinds, and hands where you limp/call, if you are into that sort of thing."
Tényleg nem vitatkozni akarok de ha itt The 2+2 Forum Archives: profiling opponents using PAH (tl, dr)
megnézed az első bejegyzésnél a PT felugró ablakot akkor két teljesen más érték szerepel az adott játékosról. Jó kis post érdemes elolvasni, a hozzászólások között is vannak érdekes dolgok.
Szerintem a coldcall az, amikor preflop elsőként adjuk meg az emelést. Call preflop-ba pedig az is beleszámít, amikor overcallozunk.
Szerintem nem rosszak a számaid. Kicsit passzív vagy, de amíg ilyen BB/100-ad van addig nincs értelme változtatni szerintem.:)
Ha tervezed, hogy magasabb szintre lépj, akkor viszont szerintem meg lehetne próbálni kicsit növelni a pfr-t, a 3betet és a postflop agressziót.
Tényleg nem vitatkozni akarok de ha itt The 2+2 Forum Archives: profiling opponents using PAH (tl, dr)
megnézed az első bejegyzésnél a PT felugró ablakot akkor két teljesen más érték szerepel az adott játékosról. Jó kis post érdemes elolvasni, a hozzászólások között is vannak érdekes dolgok.