A jövőre felkészülve - külföldi tapasztalatok
Sziasztok!
Néhány embernek van itt külföldi tapasztalata. Külföldi munkavállaláshoz szerintetek milyen szakképesítést/eket érdemes szerezni? Országtól függően. Még csak ötlet szintű a dolog, 1,5 évem van hátra az egyetemen, szóval a célország sincs meg, de csak úgy képzettség nélkül nem akarok elindulni.
Minden tippet szívesen veszek!
Milyen diplomád lesz?
Milyen diplomád lesz?
Szakképesítések alatt mit értesz amúgy?
Egy jó diploma + nyelvtudás elég kell hogy legyen.
Esetleg egy IELTS vagy egy TOEFL nyelvvizsga nem árt, mert van ahol kérik.
Én ősszel tervezek amúgy kimenni..
Szakképesítések alatt mit értesz amúgy?
Egy jó diploma + nyelvtudás elég kell hogy legyen.
Esetleg egy IELTS vagy egy TOEFL nyelvvizsga nem árt, mert van ahol kérik.
Én ősszel tervezek amúgy kimenni..
Nem hinném hogy ezek az OKJ-s cuccok érnének valamit, mivel itthon se nagyon lehet ezekkel mit kezdeni.
Szal ha megvan a diplomád, angol tudásod + némi gyakorlatod akkor már csak rajtad múlik a dolog.
A papír gyűjtögetéssel sztem nem leszel előrébb.
Hova akarsz amúgy menni?
A legtöbb ember egyébként aki kint munkát vállal nem a szakmájában teszi és általában jóval a képzettségi szintje alatt lévő munkákban helyezkedik el.Legalábbis angliában.Kivétel lehet talán néhány szakmunkás ágazat és az egézségügy.
Nem hinném hogy ezek az OKJ-s cuccok érnének valamit, mivel itthon se nagyon lehet ezekkel mit kezdeni.
Hova akarsz amúgy menni?
Miért? Ha valamihez értesz, azzal találhatsz munkát. Egy szakmunkásra gondolok.
Lényeg, hogy akiket ismerek, azok olyan melókat végeznek, amihez nem kell érteni, nem kell végzettség. Ezért gondoltam, hogy még 1 év alatt csinálok egy szakmát. Vagy egy nehézgép-kezelőit.
Még nem tudom, hová mennék.