Póker Fórum Archívum > Minden más > Csomagküldés külföldről,belfőldre

benyo87h
2014. nov. 13. 17:49

Csomagküldés külföldről,belfőldre

Mivel nem találtam a helyét,nyitottam újat,hátha nem para.
Kérdés:

Spanyolországból szeretnék hazajuttatni egy led tévét, valamilyen csomagküldő szolgálattal. Persze van egy rakás,de normális árlistát egyiknél sem leltem. Mi mit javasolnátok?
Megéri e? Van e valamilyen veszélye? Mennyire lehet drága?

Maxxxika
Válasz benyo87h kommentjére
2014. nov. 13. 17:59

No de mi is ez az -e, és mi ez a kavarás körülötte, hogy már poplemezeinken is jelentkezik? Mint számos neve is mutatja, nehéz meghatározni: szócska, kérdőelem, partikula, simulószó. Szerintem a „szócska” a legjobb, mutatja, hogy nem tudjuk, szó-e vagy sem. A helyesírás kötőjellel jelöli az önállótlanságát. De hova kerül a mondatban?

Az -e szócska a sztandard (tehát „illemnyelvtani”) használatban mindig az ige után áll: Eszel-e velünk? Kérdés, hogy Mátrai őszintén akarja-e a megegyezést? Van egy olyan eset, amely ennek látszólag ellentmond, mert az -e szócska a mondatban nem igéhez, hanem főnévhez vagy melléknévhez tapad, pl. zenész-e, szomjasak-e.

benyo87h
2014. nov. 13. 18:04

KÖSZÖNÖM SZÉPEN A NYELVTAN LECKÉT! Holnapra megcsinálom házinak! :)

illese
2014. nov. 13. 20:57

Háááát attól félek, hogy drágább lesz mint a TV ára. Én DHL-el szoktam dolgozni, de maximum könyveket vagy iratokat küldök. Esetleg a mezei posta, mint értékkönyvelt küldemémy?

benyo87h
Válasz illese kommentjére
2014. nov. 13. 21:37

Háááát attól félek, hogy drágább lesz mint a TV ára. Én DHL-el szoktam dolgozni, de maximum könyveket vagy iratokat küldök. Esetleg a mezei posta, mint értékkönyvelt küldemémy?

Őszintén fogalmam sincs mi volna praktikus,és nem túl drága. Félek hogy nem érné meg. Pár száz euros tételről beszélek,lehet jobban járunk ha ott eladjuk,és itthon veszünk egy újat.

illese
2014. nov. 14. 8:53

Szinte biztosan jobban jársz ha eladod. Ha magyar posta akkor nem zéró eséllyel ellopódik. Ha csomagküldő, akkor tekintettel arra, hogy egy vacak könyvért elkérnek 10 USD-t...

benyo87h
2014. nov. 14. 16:25

Igen,az lesz a vége,eladom.Mindenesetre köszi!

Élő ügyfélszolgálat