eBay
Nem nagyon találtam ilyen topikot gondoltam nyitok egyet.
Elég gyakran szoktam vásárolni eBay-ről, eddig csak pozitív tapasztalataim voltak.
Egy olyan problémám lenne, hogy paypal-al fizetek mindig. Az egyik dolláros kártyám van bekötve a paypal-hoz. Akármit veszek mindig, gpb-be konvertálja az összeget, annak ellenére, hogy a paypal-on is $-it látok a főoldalon.
Ez az ebay sajátossága miatt van? Vagy van esetleg valami beállítás amit nem tudok?
Ha euros, ha dolláros terméket veszek akkor is először gpb-be konvertál nekem és úgy vissza..
Elég sok fx fee-t bukok emiatt, ha esetleg valaki tud megoldást azért hálás lennék :)
Hát ezért, (copyztam az egiciforumról) valeszeg netellered van bekötve, régen nekem is mindig gbp-t számolt.
A PP alapesetben saját konverziós faktort használ pl. ha USD-ben vásárolunk, de a kártyánk HUF számlához van kötve. Nem meglepő módon a saját rátájuk tipikusan kedvezőtlenebb számunkra, mint a banki konverzió. Ha azt szeretnénk, hogy a PP a vásárlás valutanemében terhelje meg a kártyánkat, és a bankunk konvertáljon, akkor ezt jelenleg így tehetjük meg: be kell jelentkezni a PP accountunkra > Profile > My money > My preapproved payments-nél Update > Set Available Funding Sources > a vásárláshoz használt forrásnál (tipikusan a beállított kártyánk) Conversion Options > Bill me in the currency listed on the seller's invoice > Submit > Save.
Ez után fizetéskor kellhet pár nap, amíg a bankunk ténylegesen elkönyveli a vásárlást, és közben változhat a saját rátája, de valszeg jobban járunk, mintha a PP konvertálna HUF-ra. Dodónként 5-10 fabatkával. Nem véletlen, hogy így el van dugva ez az opció.
Köszi szépen a segítséget. Remélem sok más emberhez is eljut, ne fizessünk feleslegesen a mocskos bankoknak :) Ha ezt előbb tudom.. De egy ilyen fontos beállítást igy eldugni az userek elöl.
Nem vagyok egy analfabéta pc terén, de nem véletlen nem találtam sehol.
Egy átlag felhasználónak erről szerintem soha fogalma se lesz.. és közel 10%-okat bukik az ember ezeknek hála.
Beállítottam én is, respekt az infókért Zoli!