Az élsport ott kezdődik, ahol az egészség véget ér. A mai élsportolók közül szinte mindenki szed valami xart, nem csoda, hogy ennyi ilyen eset előfordul. Sajnos.
ameddig az igény az egyre nagyobb távokon, az egyre gyorsabb futókon van... és a szponzori szerződés ezt az igényt próbálja kielégíteni miről is beszélünk?
emberfeletti teljesítményhez emberfeletti edzés, háttérmunka és sajnos káros szerek is szükségesek.
De a hír: 2004-ben szívelégtelenséget diagnosztizáltak nála: ennek ellenére az orvos nem tiltotta el a további sportolástól. Ez vagy már veleszületett probléma, és akkor kivédhetetlen, vagy esetleg a túlhajszolt életvitel következménye. Mindenesetre Fehér Miki ugyanez, és még számtalan külföldi...Puerta tavaly, Foe, és sorolhatnám..szomorú
40 éve is tudtak futni a 90.percben. egy ember képes 90 percet végigfutballozni, kellő edzésmunkával, a legmagasabb szinten.
a hangsúly a folyamatos és magas terhelésen van szerintem. meg kell nézni pl. egy Manchester U. idényét... mikor 30 éve lenyomtak heti egy meccset, most néha hónapokon át standard a heti 2... teljesen más.
na meg a szerek, stb. nem értek hozzá :)
De a hír: 2004-ben szívelégtelenséget diagnosztizáltak nála: ennek ellenére az orvos nem tiltotta el a további sportolástól. Ez vagy már veleszületett probléma, és akkor kivédhetetlen, vagy esetleg a túlhajszolt életvitel következménye. Mindenesetre Fehér Miki ugyanez, és még számtalan külföldi...Puerta tavaly, Foe, és sorolhatnám..szomorú
40 éve is tudtak futni a 90.percben. egy ember képes 90 percet végigfutballozni, kellő edzésmunkával, a legmagasabb szinten.
a hangsúly a folyamatos és magas terhelésen van szerintem. meg kell nézni pl. egy Manchester U. idényét... mikor 30 éve lenyomtak heti egy meccset, most néha hónapokon át standard a heti 2... teljesen más.
na meg a szerek, stb. nem értek hozzá :)
Nyugodjon békében!
Borzasztó, már megint egy történés... Nyugodjék békében!
Számomra az volt még a brutális, ahogy Nadal teniszezett az Australian Open döntőjében Federer ellen... Az elődöntőben 5 óra 14 perces meccset játszott Verdasco ellen, majd utána egy 4 óra 23 perceset a döntőben, de úgy, hogy én olyan még nem láttam... NO WAY.
Nyugodjék békében!:(