Peter F. Hamilton - Júdás elszabadul
Hatalmas terjedelem, hatalmas világ.
A kérdés, amelyeket feszeget nagyon izgalmasak és elgondolkodtatóak.
Rengeteg szereplő van és egészen gazdag jellemrajzot kapunk róluk, ennek ellenére nekem egy totál mellékszereplő volt a kedvencem a Macska személyében.
A leírások már-már Tolkien szintűek és számomra ez is volt a probléma. Egyszerűen nagyon nehezen verekedtem át magam a sokadik részletgazdag ábrázoláson (akik szeretik az ilyet, azok imádni fogják a könyvet :) )
A történet vége felé közeledve volt néhány nagyon bosszantó rész is, pl, amikor Mellanie szűzoltót játszik puszta empátiából, az már kicsit sok volt nekem. A vége pedig diszkréten giccsesre sikerült, de mindezt egybevéve egy igen meghatározó sci-fi világba csöppenhettem.
8/10
Réti László - Kaméleon
Nagyon jól esett most egy ilyen könnyed könnyed hangvételű sodró történetet olvasni. Még úgyis könnyed volt, hogy több volt benne a halott mint a sebesült.
A főhős kb John McClane és James Bond keresztezéséből jött volna létre. A szarkasztikus humor fergeteges volt, bár szerintem helyenként túltolta az író. Mindent egybevéve kiváló kikapcsolódás!
8/10
Robert Jackson Bennett - Pengék városa
El kell mondanom, hogy nagyon jó könyv. Nagyon jó szereplők, nagyon finoman és árnyaltan vázolt karakterek. A központi kérdése is elgondolkodtató. Struktúrájában számomra másolta az első kötetet és emiatt folyton olyan érzésem volt, mintha már olvastam volna. Ha nem olvastam volna az első kötetet, akkor most rohannék beszerezni azt is :)
Szomorú ugyan, de nekem kifejezetten valóságossá tette a történetet, hogy főbb szereplők is elhunytak a történetben, bár ez Martin könyvei óta már-már "divat" lett. Bár lehet, hogy csak ilyen történetekbe futok bele.
Mindent egybevetve nagyon jó és pörgős olvasmány.
8/10
Drew Karpyshyn - Revan
Felemás érzéseim vannak.
Egy jó háttértörténet a császárnak, ötletes összeesküvés, az egyik legtökösebb befejezés, amit olvastam. Viszont a maradék kicsit olyan, mintha ugyanazt a történetet 2x leírná csak más nevekkel egy kicsit megváltoztatva. 1. Emberünk elmegy kideríteni valamit, mert valami nem stimmel. 2. Újabb ember, aki csak úgy előkerül elindul megkeresni emberünket.
Lehet csak szőrszálhasogatás, de nekem ez kicsit zavaró volt. Mindent összevetve egy korrekt Star Wars történet, aki pedig szerette a játékokat, annak kb kötelező :)
7/10
Orson Scott Card - A Holtak Szószólója
Nagyon különleges történet volt, ami felnyitja a szemeket.
Könnyen olvasható, sodró lendületű, fenntartja az érdeklődést, van üzenete, gondolkodásra késztet. Kicsit nehéz volt eltekintenem attól, hogy az írónak milyen szélsőséges nézetei vannak, de el kell ismernem, hogy mesterművet alkotott.
9/10
Szia castor11!
Látom jó sok fantasyt/sci-fi-t elolvastál, ha csak 1-2 könyvet kellene ajánlanod nem a mainstream fantasy/sci-fi felhozatalból miket ajánlanál?
köszi
Szia castor11!
Látom jó sok fantasyt/sci-fi-t elolvastál, ha csak 1-2 könyvet kellene ajánlanod nem a mainstream fantasy/sci-fi felhozatalból miket ajánlanál?
köszi
Egy receptkönyvet ajánlanék :)
Egy receptkönyvet ajánlanék :)