Na, ez a világ legértelmetlenebb dolga. Sütit akarsz, vesződsz egy csomót hogy diétás legyen, és így 500 helyett 450 kalória lesz csak, bravó.
Aki életmódot akar váltani, az nézze meg vasárnap a súlyát, a héten eddzen párat, figyeljen kicsit jobban a kajára, aztán nézze meg 1 héttel később jobban tetszik-e amit a mérleg mutat. Ha nem, akkor következő héten eddzen többet, és/vagy figyeljen még jobban arra hogy mit eszik, és így tovább.
Az semmire sem jó, hogy 10 éven keresztül tolja a mekit meg a csokis browniet, aztán egyik hétfőtől meg 1500 kalória és csak zöldség gyümölcs sovány csirkehús, az így próbálkozók kb mind visszapattannak. Ugyanolyan ez, mint a "4 éve pokizgatok, de most január 1 van, és elhatároztam, hogy NL5-ről év végére NL100 lesz, napi 4 óra elemzés+4 óra játék, igaz életemben nem volt még hogy 2 nap egymás után 3 órát toltam volna, de tudom hogy menni fog."
Nem, nem fog menni.
Szóval mike, ha nagyon szereted az édességet, akkor felesleges teljesen lemondani róla, mert nem reális hogy sikerüljön, és ez nem is baj. Csak ésszel kell csinálni, és megfelelő mennyiségű mozgással kompenzálni ha mégis betolsz 2 tábla milkát.
ivó napon minek eszel bigmacket?
Te nem értesz hozzá! Pls ne bánts másokat, ha nincs megfelelő háttértudásod. Az Ő megállapítása teljesen helyénvaló!!! Te sem írsz rosszat,sőt!, de a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, már ha a fogyást nézzük.
Fogyás akkor következik be, ha a bevitt kalória mennyisége kevesebb, mint az elégetett!
Ehetsz Te bármit, bármilyen zsírosat, cukrosat, ha többet égetsz el edzéssel, akkor fogyni fogsz!
Te nem értesz hozzá! Pls ne bánts másokat, ha nincs megfelelő háttértudásod. Az Ő megállapítása teljesen helyénvaló!!! Te sem írsz rosszat,sőt!, de a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, már ha a fogyást nézzük.
Fogyás akkor következik be, ha a bevitt kalória mennyisége kevesebb, mint az elégetett!
Ehetsz Te bármit, bármilyen zsírosat, cukrosat, ha többet égetsz el edzéssel, akkor fogyni fogsz!
Azért ez sem teljesen helyén való! Mert a testünk sem hülye, ha veszek egy átlagos férfit napi 2500 kalóriát éget el. Ha úgy dönt elkezd edzőterembe járni mert fogyni akar, és drasztikusan visszaveszi a kalória bevitelt pl napi 900 kalóriára az első 1-2 hétben lead hirtelen 5-10 kilót aztán azt veszi észre, hogy 1 hónap múlva nem fog fogyni semmit és csodálkozik, ha még esetleg 1-2 kiló vissza is megy. Ha ilyen hírtelen sokkhatásnak tesszük ki a szervezetünk, úgy fog reagálni, mintha vészhelyzet lenne, és azt a kevés kalóriát amit beviszünk zsírban fogja raktározni és szépen az energia felhasználáshoz az izomzatot kezdi el leépíteni! Ebből adódik a jo-jo effektus is mert ha egy diéta után a sanyargatásból elkezdünk 2-3szor annyi kalóriát bevénni a szervezetünk mindet zsírban fogja raktározni felkészülve az esetleges újboli sanyarú időszakokra! Nyugodtan elhihetitek nekem már 13 éve járok edzőterembe és rengeteg személyi edzővel beszéltem már erről!
Aki diétába kezd javaslom előszőr keressen fel egy személyi edzőt aki személyre szabott edzéstervet és étrendet fog készíteni neki, azzal biztos lesz a fogyás!
Nem tudom, hogy most itt miről beszélünk??? Fogyásról vagy nem? Itt nem arról volt szó, hogy valaki testépítő akar lenni és kemény és feszes...Nyilván annak van értelme, ha az ember zsírból ad le, úgy hogy közben nem veszít izmot. Viszont először mindenki vizet kezd el veszíteni, azután izmot, és legvégén kezdi el a zsírszöveteit lebontani a szervezete. A lényegen viszont semmilyen yo-yo nem változtat semmit, mert ha valaki kevesebb kalóriát visz be, mint amennyit eléget, akkor fogyni fog. És nem fog elkezdeni hízni addig a pillanatig, amíg ez meg nem fordul. Egészséges fogyásról akkor beszélünk, ha a testsúlyunk max1%-át adjuk le minden héten, annál több már egészségtelen, és ezt is szüneteltetni kell max. 12 hét után. /Érdekességként említem, hogy szervezetünknek van egy olyan tulajdonsága is, hogy ha 14 naponként váltogatjuk a kalóriafogyasztásunkat úgy, hogy egy ciklus alatt csak max. 1500 kalóriát viszünk be, a másik ciklus alatt min. 3500-at, akkor nincs ideje alkalmazkodni/védekezni és nem fog raktározni zsírt (legalábbis nagyon minimális mennyiségben), hanem izomszövetet kezd el építeni!/ Persze az, hogy milyen kombóban viszünk be szénhidrátot, fehérjét, zsírsavakat elengedhetetlenül fontos,mégis a fogyás csak és kizárólag akkor következik be ha kevesebb a bevitt, mint az elégetett!!!
Tuti receptek, bátran ajánlom minden fogyni vágyónak. ;)
[video=youtube;dg4rylxSg5c]https://www.youtube.com/watch?v=dg4rylxSg5c[/video]
Az addig ok, hogy, ha kevesebb kalóriát visz be az ember, mint, amennyit eléget, akkor fogy. De elsőnek a szervezet szépen elkezdi lebontani az izmokat, hogy fehérjét nyerjen. És csak végső esetben nyúl a vészraktárhoz, azaz a zsírokhoz. Ezért lenne fontos diétánál, hogy fehérjedús kaját egyen és végezzen valamilyen edzést, mert akkor a szervezet, nem az izomhoz fog nyúlni, hanem a zsírhoz. Javítsatok ki, ha tévedek!