lecso10
Válasz Netrol kommentjére
2014. nov. 21. 7:56
Ha rám hallgattsz azt csinálsz amit akarsz, de az én javaslatom és ez szintén háztartási gép szerelő cimborám szájából hangzott el. Teljesen hülyeség drága mosógépet venni, pláne ne vegyek digitális kijelzős mosógépet a legjobbak a mechanikusan állítható gépek, mert azon egyel kevesebb hibaforrás van. Én vettem is tőle egy outletben 40ezer Ft-ért egy 270eurós Hanseatic mosógépet, már vagy 5 éve megvan semmi baja. Azt mondta, hogy megveszem ezt 40ezerért használom 4-5 évig, ha elromlik veszek egy másikat ezt meg kidobom a picsába, vagy ő megveszi egy tizesért alkatrésznek. Szerintem hülyeség 70-80-100 ezreket kiadni egy mosógépért.
Van igazság ebben is amit írtál. Amikor 4 éve tönkrement a mossógépünk eléggé idegállapotba kerültem,m 2 éves volt kb. Próbáltam utána eléggé utánajárni,h egy jó döntést hozzak a következő kiválasztásánál. Én nem egy szerelőt kérdeztem meg, hanem 3-at, plusz egy mindenhez értő műszaki guru ismerőst, valamint ezer fórumot átrágtam.
Két hét alatt arra jutottam,h 100ezer alatt mindegy mit vesz az ember, így a logikus döntés a 49.900.- Ft-os gép. Drágább kategóriában a Miele a legjobb, de ilyen nincs 230K alatt. :D
A kettő között van valahol az AEG. 4 éve van meg, kíváncsian várom,h meddig bírja.
Galambos Tarzan
Válasz lecso10 kommentjére
2014. nov. 21. 11:17
Van igazság ebben is amit írtál. Amikor 4 éve tönkrement a mossógépünk eléggé idegállapotba kerültem,m 2 éves volt kb. Próbáltam utána eléggé utánajárni,h egy jó döntést hozzak a következő kiválasztásánál. Én nem egy szerelőt kérdeztem meg, hanem 3-at, plusz egy mindenhez értő műszaki guru ismerőst, valamint ezer fórumot átrágtam.
Két hét alatt arra jutottam,h 100ezer alatt mindegy mit vesz az ember, így a logikus döntés a 49.900.- Ft-os gép. Drágább kategóriában a Miele a legjobb, de ilyen nincs 230K alatt. :D
A kettő között van valahol az AEG. 4 éve van meg, kíváncsian várom,h meddig bírja.
Miele és 1-2 hasonló prémium márka alatt teljesen mindegy mit vesz az ember. Az alakatrészek minősége nagyjából ugyanaz. Az élettartamuk 4-6 év, még akkor is ha nem használod heti 5x max töltettel. Sajnos ezek a tények, ezt a mai figyasztói társadalom miatt csinálják így a gyártók, nem terveznek 15 évre 1 gépet 1-2 céget kivéve, de nekik bele vannez kalkulálva az árukba, mert 2 alsó középkategóriàs gép áráért adnak egyet. A 80 000ft -os Whirpoolt uygyanúgy felhozták a 4.emeletre, kicsomagolták, és be is kötötték, majd a hulladékot elvitték. Ez tök alap kb. minden normálisabb üzletnél. Egy 100 000 Ft alatti gép és egy mondjuk 130 000 Ftos AEG között annyi a különbség, hogy mondjuk 6 év után az olcsóbbat kevésbé fog fájni kidobni. Vannak szélsőséges esetek, de nem ez a jellemző. Én AEGt nem láttam alapból 5 éves garival, igaz gyorsan ki is zártam, hogy 100+ -ért veszek gépet, hallgatva egy hozzáértőrem Mielere meg nem akartam 200at kiadni, majd ha lesz kisgyerek és tényleg sokat kell mosni akkor igen, addig feleslegesnek éreztem, pedig majdnem elcsábultam, mert baromi jók a gépeik.
A másik pedig, hogy nem csak a dob csapágy a gyenge pont. Sokkal több - és drága - hibaforrást jelent az elektronika. Nekünk volt régebben egy albérletben kb. 10 éves csillivlli elöltöltős Fagor, ami annak idején egy vagyon lehetett, komoly elektronikával. Ezen egyszer elromlott a bekapcsoló gomb mögötti panel, amiből a gyári 30 000 ft, és 3 hetet kell rá várni, mert a Fagor épp kivonul az országból, persze a gépeiket még árulják, csak support nem lesz hozzá pár év múlva. Szerencsére a szerelő át tudta hidalni, de ő is azt mondta, hogy sokkal több az új tecknikæ miatt az elektronikus hiba, mint a mechanikus. Előbb fog tönkremenni egy panel vagy a súlyérzékelő szenzor, mint a csapágyak.
Netrol
Válasz Wildcatfish kommentjére
2014. nov. 21. 11:50
Ezért írtam én is, hogy mechanikus kapcsolós gépet kell venni! :)
VTomi24
2014. nov. 21. 12:13
Nekünk LG mosógépünk van több mint 8 éve vettük használtan(kb 1,5 évesen), kb 2-3 naponta van használatban, szerelő még nem látta, azt hiszem jól kifogtuk(kopp-kopp):)
Palesz76
2014. nov. 21. 12:35
Itt mindenki szingli és magára mos, vagy papucs és a családra!
Komolyan mondom mi is most cseréltük le a gépet, de annyi gomb van rajt mint egy repülőgépen! Szóval nálunk az asszony kezeli a gépet!!!!
Ui: sajnos teregetnem nekem kell :)
Galambos Tarzan
Válasz Palesz76 kommentjére
2014. nov. 21. 12:57
Itt mindenki szingli és magára mos, vagy papucs és a családra!
Komolyan mondom mi is most cseréltük le a gépet, de annyi gomb van rajt mint egy repülőgépen! Szóval nálunk az asszony kezeli a gépet!!!!
Ui: sajnos teregetnem nekem kell :)
Nálunk fordítva van, beszórni a ruhát + megnyomni a gombot az megy, de teregetni nem vagyok hajlandó, nagyon utálok :)
Kuba
2014. nov. 21. 13:08
Samsung Eco Bubble mosógéppel van valakinek tapasztalata? Én is most nézelődök és ez tettszett meg.
Maxxxika
2014. nov. 21. 14:15
Én csak kiviszem a patakra és megcsapkodom kővel.
ferkocse
2014. nov. 21. 14:34
az asszonyt kell kiküldeni a patakra.
viszont őt nem szabad megcsapkodni kővel,
mert akkor többet nem mos...
Sambenez
2014. nov. 21. 15:26
Amíg Whirlpool volt nekünk én is azt hittem semmi értelme a 100+-os gépnek. Amióta viszont lecseréltük egy AEG-re, rájöttem ez egyáltalán nem így van. A Whirlpool olyan hangosan centrifugált meg lehetett bolondulni mellette, és közben körbetáncolta a házat. Az AEG meg szinte meg sem rezdül. Csak ha megfogom akkor veszem észre hogy éppen centrifugál.
Arról győzködni a többieket, hogy digitálisat venni hülyeség meg olyan mintha azt mondanám mindenki járjon korszerű autók helyett trabanttal, mert abban van a legkevesebb meghibásodási lehetőség.