A versenysport lényege épp a verseny.
Egy 12 órás bányászatban szerinted mi számít versengésnek?
Az munka, nem pedig sport.
Ha mondjuk a favágó versenyeket nézzük, ahol időre kell fűrészelni, rönköt baltával szétcsapni... az ugyanúgy verseny és sport.
A sakkal kapcsolatban az az ellenérv, ami miatt nem kerülhet az olimpia műsorára, hogy a mérkőzések közben nem láthatóak fizikai elemek, de elismerik, hogy a háttérben vannak.
(Mondjuk szerintem a bridzs inkább tekinthető sportnak, mint a poker)
tehát akkor ahol van célkitűzés és verseny az sport?
szerintem írd le te is mit tekintesz sportnak és akkor lehet jobban értjük majd egymást, ahelyett, hogy rákontráznánk egymás válaszaira
a 2. példa rossz, mert ott nincs célkitűzés, nem verseny, hanem munka, kötelesség.
Lehet, hogy nagyon fiatal vagy még és nem hallottál a munkaversenyről.:) Ott aztán voltak célok, amiért versenyeztek a brigádok...
Szerintem a mai világban még mindig a szellemi sportokat nem tekintik 100% sportnak. A poker is inkább szellemi( sőt).
Én pl. a pókeren belül a cash-gamet nem tekintem igazán szellemi sportnak. Inkább jobban szerncsejátéknak, de nem teljesen. Egy online vagy élő verseny. ahol több száz induló van fontos összetevő a tapasztalat, a türelem, a kitartás, stb. Jobban közelit a szellemi sport defíniciójához
tehát ha én lemegyek futni naponta a helyi pályára egymagam ergo nem is versenyzek senkivel, akkor az nem számít sportolásnak?
A sportolás és a sportoló nem ugyanaz a kategória.
Én azt mondtam, hogy a bányász nem sportoló, hisz nincs olyan (verseny)sport, hogy bányászat.
A futás sportolás, de attól még nem leszel sportoló.
Én pl. a pókeren belül a cash-gamet nem tekintem igazán szellemi sportnak. Inkább jobban szerncsejátéknak, de nem teljesen.
.
Én pl. a pókeren belül a cash-gamet nem tekintem igazán szellemi sportnak. Inkább jobban szerncsejátéknak, de nem teljesen. Egy online vagy élő verseny. ahol több száz induló van fontos összetevő a tapasztalat, a türelem, a kitartás, stb.
A sportolás és a sportoló nem ugyanaz a kategória.
Én azt mondtam, hogy a bányász nem sportoló, hisz nincs olyan (verseny)sport, hogy bányászat.
A futás sportolás, de attól még nem leszel sportoló.