10+3 banki trükk az ügyfél lehúzására
10+3 banki trükk az ügyfél lehúzására - FN.hu
Én is dolgoztam a "pénz szektorban". tényleg nagyon meg kell nézni, hogy kikkel üzletelsz, mert sokan a független pénzügyi tanacsadoként adjak el magukat, holott csak többnyire befektessel kombinált életbiztosítast arulnak, s a független szó alatt azt értik, hogy megnézik, melyik biztosítotol kapjak a legtöbb jutalékot, s ezeket ajanljak neked. S azert ezek nem kis összegek, legalabb 8 havi megtakaritasodat kapja meg az uzletkötö. ezt tapasztalat alapjan mondom. mikor fundiztam, beleszaladtam egy hazasparba, akik mindenaron ilyen nyugdíjelotakarekossagra valo biztosítast akartak, s körülnéztem nekik egy ismerőssel, vittunk 3 ajanlatot nekik - mint kiderült az ismerosom nekik is ismerose - s meglepodtem (kellemesen), mikor a 2*10k 10 eves futamideju havi megtakaritasos termék utan 160k HUF lett a jutalékom.
amugy ezekrol sokat lehetne írni, elég tág témakör. Pl. ezeknél a biztosítasoknal az van, hogy az első két éves díjad a költség(aminek jelentos hanyada az uzletkoto jutaleka), tehat ha 2 even belul felmondod, akkor 0 FT-ot kapsz vissza. Ha a futamido lejarta elott, akkor is csak maradvanyerteket, tehat kevesebbet, mint amit addig befizettel. Ezeket nem annyira szeretik elmondani. ha olyan helyzetbe kerulnetek, hogy nem tudjatok tovabb fizetni, akkor is jobban megeri - nem jut eszembe a szakszo - olyanra valtoztatni, hogy nincs több befizetes, de a penzedet a futamido végén kapod meg, de az összeset+ az addigi hozamot.
stb, stb...
Persze vannak normalis tanacsadok is, akik tenyleg felmerik az ügyfel igenyeit, s ez alapjan javasolnak nekik különböző megoldasokat, tényleg az ügyfél érdekeit nezve. s hosszutavon ez a tuti, mert az elégedett ügyfel a legjobb reklám. nekem az egyik legnagyobb sikerélményem az volt, mikor az egyik ügyfelemnek lejart/kifizette a lakashitelt, s epitkezesre megint hozzam jött, mert tudta, hogy a lehető legolcsobbat ajanlom neki. Persze ehhez hozzátartozott az is, hogy ő egy értelmes srac volt, teljesen atszamoltuk vele az egeszet, s ő se talált ennél jobbat. sajnos M.o.-n még eléggé a béka feneke alatt van a penzugyi intelligencia.
LM: A biztosítónál kötött életbiztosítással is ugyanez a helyzet. Nem éri meg a visszavásárlást választani.