Állítólag nem előre megkevert pakliból oszt az RNG, hanem kiosztja a lapokat flop előtt, majd valamilyen tényezőtől függően(pl. reagálás ideje) osztja a flopot,turnt, meg a rivert.Tehát ha mondjuk K2 van kézben és dobom, majd lejön a floppra 222, akkor nem valószínű, hogy ugyanez lenne a flop, ha bennt maradok.
lehet h igy van, de akkor ez eleg nagy hulyeseg, ugy kene mukodnie mint az elo jatekban nem? ott se kozeprol meg ossze vissza szeded ki a flopot, meg a tobbi lapot
Nem vagyok otthon a témában, de eddig abban a hiszembe éltem, - hogy mint az élőben - 52 lapot megkevernek, (tök mind1 milyen algoritmus szerint) osztás, flop, stb.. és nem reakcióidőtől meg mittomén mitől függ, hogy mijön turnön és riveren...!:confused:
Erről a random generátor témáról már nagyon sok vita volt és - bevallom - nekem is volt már hogy eldurrant az agyam és elkezdtem anyázni az RNG-t. Ez azonban ha jobban belegondoltok butaság, hiszen rendszeresen készülnek elemzések több millió leosztásokról, melyek mindig kimutatják statisztikai módszerekkel, hogy minden rendben.
Ha pl 100.000 leosztás után a játékos nagy minuszban van, akkor az nem az RNG hibája, hanem a játékosé...
Az RNG-ről már rengeteg vitát olvastam sok fórumban, de ezeket valahogy én sem értem. Hogyan lehet ez különböző különféle szoftverekben?
ez a téma várhatóan örök vita tárgya marad.
Amit én olvastam a témáról - mindenféle csaláselméletet mellőzve - s hozzátennék, az annyi, hogy több teremben is befolyásolják az RNG-t olyan tényezők, mint pl. a reakcióidő, esetleges egérmozgatás, stb, s ezért - állítólag - felesleges is amiatt "idegeskedni", hogy eldobtad a 29o-t, a flopra meg lejött a 999, mert ha nem dobtad volna el, akkor se ez jött volna le a flopra ezek miatt a tényezők miatt.
Józan paraszti ésszel belegondolva, egyik teremnek sem érné meg sem manipulált (bárkinek is kedvező), sem gyenge RNG-t fenntartani, mivel azzal a hosszútávú fennmaradását veszélyeztetné. A környezetet "megfelelően optimálisan tartó" ellenőrzés már inkább elképzelhető, de az is azt jelenti, hogy hullámzások vannak az adatokban.
A lapokat mindig csak addig generálják, ameddig szükség van rájuk, ha egy partinak a flop előtt vége van, akkor minek használják a drága gépidőt feleslegesen?
Azt már jobban el tudom képzelni, hogy a rengeteg statisztikai adatból (vajon melyik teremnek lehet a legnagyobb adatbázisa?) létrehoznak egy "tökéletes katonát", egy robotot, ami "esetleg" kaszálja a népet, és adott játékos ellen a leghatásosabb stílust tudja használni. Persze ez csak fikció.
Amit én olvastam a témáról - mindenféle csaláselméletet mellőzve - s hozzátennék, az annyi, hogy több teremben is befolyásolják az RNG-t olyan tényezők, mint pl. a reakcióidő, esetleges egérmozgatás, stb, s ezért - állítólag - felesleges is amiatt "idegeskedni", hogy eldobtad a 29o-t, a flopra meg lejött a 999, mert ha nem dobtad volna el, akkor se ez jött volna le a flopra ezek miatt a tényezők miatt.
Jól érted, de mélyebben én se akarok hozzászólni. Még annyi, hogy ez is állítólag a csalásbiztonságot szolgálja. Ha valakit érdekel a téma, biztos utána tud olvasni, de szerintem többre megy vele, ha inkább a pókertudását fejleszti, s jobban játszik, többet nyer :D