En most pont itt vagyok, de semmit nem mondok, hisz mindig mindent jobban tudsz.
Ja es a colosseo metromegallonal a kijaratnal 3,5 a viz 10 meter seta es 2,5, mig sorban allsz 1 euro a niggerektol, de ha bemesz, akkor a csapbol ingyen jon. az emeleten kulonosen hideg. es ezt mar buktad: honap elso vasarnapja ingyenes a belepes ide is es a forum romanumra is, egyebkent 12,5. roma kartya abszolut felejtos. /17. alkalommal vagyok itt- hidd el./ egyebkent ha a colosseumnal jarsz mindenkepp menj fel a san pietro in vincoliba. 5 perc seta hegynek fel, de a mozest sehol mashol nem lathatod.
18 euro a 72 oras jegy Mindenre jo. Elso hasznalattol szamit. Egyszeruen nem eri meg kombinalgatni a kartyat, mert vannak benne olyan dolgok amit sose neznel meg.
Bakker, 1 palack viz? 40 fok van. Van ez az olasz sor 6,6 decis. Mult heten firenzeben voltunk. Amikor kijottunk az uffizibol kettot ittam meg 5 perc alatt es csak azert alltam meg, mert pont bezart a csaj.este 7 ora volt es csak 36 fok. Itt most 40.
2 literesre gondoltam. :) Sörözés is lesz majd, Firenze meg szeptemberi terv, remélem összejön az is.
Előttem nagyjából leírtak mindent. Roma pass első alkalommal szinte kötelező, már csak azért is megéri, mert priority-vel juthatsz be a Colosseumba. Ilyenkor nyáron lehet, hogy órákat is sorakozhatsz a másik sorban.
Trastevere-t is írták már, ezt is határozottan javaslom. Hangulatos kis utcák, kiváló éttermek és ha este ki akartok mozdulni, Trastevere a legjobb választás. Van egy nagyon jó hely, ahol olasz kézműves söröket tudsz inni:
https://www.facebook.com/pages/MA-CHE-SIETE-VENUTI-A-FA/29199066545?fref=ts
Kicsit drága, de megéri. Valamelyik évben a világ legjobb pub-jának választották.
Ami kimarad az útikönyvekből a Narancsliget/Parco Savello (Aventinus). Ez a Circus maximustól nem messze van. Egy domb, ahonnan remek a kilátás és még narancsot is ehetsz a fáról :)
Ja és készülj fel, hogy úton-útfélen selfie botot árulnak. Én sokszor már azon gondolkodtam, hogy megveszek egyet, hogy széttörjem a fején :D
Ja még annyi, hogy amikor én vettem roma pass-t (2006), akkor ingyenes volt vele a tömegközlekedés
Ja és készülj fel, hogy úton-útfélen selfie botot árulnak. Én sokszor már azon gondolkodtam, hogy megveszek egyet, hogy széttörjem a fején :D