Póker Fórum Archívum > Minden más > Új évi fogadalmak!

iKeksz
Válasz Koszka9999 kommentjére
2014. jan. 7. 19:19

Kedves fórumtárs, ebből lesz valami? :)

az újévi fogadalmak azért jók, mert sose jönnek össze :))

Koszka9999
Válasz iKeksz kommentjére
2014. jan. 7. 20:08

az újévi fogadalmak azért jók, mert sose jönnek össze :))

Reménykedik azért az ember, én speciel egész jól állok a cigi mellőzésével.

trixilw
Válasz jak1 kommentjére
2014. jan. 7. 20:12

Lesz, bocs, nem fogadalom volt, hanem félig kész cucc, rengeteg a meló. De ami késik az a MÁV :)

Koszka9999
Válasz trixilw kommentjére
2014. jan. 7. 20:23

Lesz, bocs, nem fogadalom volt, hanem félig kész cucc, rengeteg a meló. De ami késik az a MÁV :)

Nem kell elnézést kérned, csak emlékeztettelek rá :)

Satukan
Válasz Koszka9999 kommentjére
2014. jan. 8. 5:12

quote.. - cigire - \quote

Nagyon ajánlott olvasmány:

Allen Carr - Végre nem dohányzom

És/Vagy:
E-cigi.

kisgatyas
Válasz jak1 kommentjére
2014. jan. 8. 8:53

Én is leszokóban vagyok éppen :) Már próbálkoztam párszor de nem sikürelt letenni. ( kétszer tettem le és kb. mindkét alkalomkor fél évig birtam). Most a fokozatos adag csökkentéssel próbálom kiküszöbölni a cigit. Táblázatott vezetek arról mennyit cigit szivtam el naponta, a cél h a heti átlag mindig kevesebb legyen mint az előző heti átlag.

Maxxxika
Válasz jak1 kommentjére
2014. jan. 8. 9:21

Nono.
Többszörös visszaesőknek javaslat:

Valamiért nem reklámozzák, de a leghatékonyabb eszköz a Champix/Chantix/varenicline nevezetű gyógyszer. Mármint ha komoly az elhatározás. Orvos írhatja fel.
Úgy működik, hogy agyban azokat a receptorokat leköti, amikhez a nikotin kötődne.
Így egyrészt nincs sóvárgás(minimális), illetve ha cigizel sem okoz örömérzetet, olyan mintha avarral töltött cigit szívnál.

Koszka9999
Válasz Maxxxika kommentjére
2014. jan. 8. 10:54

Én egyenlőre csak az adag csökkentését tűztem ki magam elé, ez eddig fogjuk rà okés. (Tegnap pl nem is gyújtottam, de esténként néha ràmjön ez a "elszívnék egy szàlat" effektus)

E-cigi? ha jól értesült vagyok, màr illegàlis.

jak1
Válasz Maxxxika kommentjére
2014. jan. 8. 11:31

Nono.
Többszörös visszaesőknek javaslat:

Valamiért nem reklámozzák, de a leghatékonyabb eszköz a Champix/Chantix/varenicline nevezetű gyógyszer. Mármint ha komoly az elhatározás. Orvos írhatja fel.
Úgy működik, hogy agyban azokat a receptorokat leköti, amikhez a nikotin kötődne.
Így egyrészt nincs sóvárgás(minimális), illetve ha cigizel sem okoz örömérzetet, olyan mintha avarral töltött cigit szívnál.

Nem tartom szerencsésnek önmagában semmilyen "gyógyszer" vagy bármilyen egyéb készítmény használatát a dohányzásról való leszokásra. A nikotin fizikai elvonási tünetei elhanyagolhatóak, a cigiról való leszokás nehézségét a "szertartásról" való lemondás okozza! Ennek a felismerése vezethet a valós elhagyáshoz. A dohányzás egy életmód. Megveszed, vonzó csomagolás, jó érzés kibontani, az évek során berögzült tevékenységgé alakul az egész. Ezt kell felismerni és helyettesíteni!

Minden egyéb hozzáadott "csiri-biri" a placebo hatás elvén működik. (hozzá kell tenni, hogy a placebo hatás - tehát a hit -az egyik leghatékonyabb gyógymód)

Maxxxika
Válasz jak1 kommentjére
2014. jan. 8. 12:27

Nem is első próbálkozásként, hanem a többszörös visszaesőknek javasolják inkább.

Tudom, hogy sokan ezzel a "szertartással jönnek", de a 100%-os narancslét is jó megvenni, kibontani, hát még meginni, de azért gond nélkül le lehet jönni róla.

A nikotin egy nagyon addiktív szer, itt egy agyi felvétel, amint a nikotin felvevő receptorok megkapják a jussukat.
Ezt nem a csomagolás kibontása okozza.
Image
És ezek a receptorok még hónapok/évek múlva is sírva könyörögnek az adagjukért :D

Nem könnyebb úgy leszokni, ha nem "éheznek" a nap minden percében?

Egyébként úgy tudom, hogy az oroszok egy olyan vakcina kifejlesztésén ügyködnek jó eredménnyel, ami már előre megakadályozza, hogy bárkiből nikotinfüggő legyen. Egy életre lekötik vele ezeket a receptorokat.

Élő ügyfélszolgálat