Kedves fórumtárs, ebből lesz valami? :)
az újévi fogadalmak azért jók, mert sose jönnek össze :))
Lesz, bocs, nem fogadalom volt, hanem félig kész cucc, rengeteg a meló. De ami késik az a MÁV :)
Lesz, bocs, nem fogadalom volt, hanem félig kész cucc, rengeteg a meló. De ami késik az a MÁV :)
quote.. - cigire - \quote
Nagyon ajánlott olvasmány:
Allen Carr - Végre nem dohányzom
És/Vagy:
E-cigi.
Én is leszokóban vagyok éppen :) Már próbálkoztam párszor de nem sikürelt letenni. ( kétszer tettem le és kb. mindkét alkalomkor fél évig birtam). Most a fokozatos adag csökkentéssel próbálom kiküszöbölni a cigit. Táblázatott vezetek arról mennyit cigit szivtam el naponta, a cél h a heti átlag mindig kevesebb legyen mint az előző heti átlag.
Nono.
Többszörös visszaesőknek javaslat:
Valamiért nem reklámozzák, de a leghatékonyabb eszköz a Champix/Chantix/varenicline nevezetű gyógyszer. Mármint ha komoly az elhatározás. Orvos írhatja fel.
Úgy működik, hogy agyban azokat a receptorokat leköti, amikhez a nikotin kötődne.
Így egyrészt nincs sóvárgás(minimális), illetve ha cigizel sem okoz örömérzetet, olyan mintha avarral töltött cigit szívnál.
Én egyenlőre csak az adag csökkentését tűztem ki magam elé, ez eddig fogjuk rà okés. (Tegnap pl nem is gyújtottam, de esténként néha ràmjön ez a "elszívnék egy szàlat" effektus)
E-cigi? ha jól értesült vagyok, màr illegàlis.
Nono.
Többszörös visszaesőknek javaslat:
Valamiért nem reklámozzák, de a leghatékonyabb eszköz a Champix/Chantix/varenicline nevezetű gyógyszer. Mármint ha komoly az elhatározás. Orvos írhatja fel.
Úgy működik, hogy agyban azokat a receptorokat leköti, amikhez a nikotin kötődne.
Így egyrészt nincs sóvárgás(minimális), illetve ha cigizel sem okoz örömérzetet, olyan mintha avarral töltött cigit szívnál.
Nem is első próbálkozásként, hanem a többszörös visszaesőknek javasolják inkább.
Tudom, hogy sokan ezzel a "szertartással jönnek", de a 100%-os narancslét is jó megvenni, kibontani, hát még meginni, de azért gond nélkül le lehet jönni róla.
A nikotin egy nagyon addiktív szer, itt egy agyi felvétel, amint a nikotin felvevő receptorok megkapják a jussukat.
Ezt nem a csomagolás kibontása okozza.
És ezek a receptorok még hónapok/évek múlva is sírva könyörögnek az adagjukért :D
Nem könnyebb úgy leszokni, ha nem "éheznek" a nap minden percében?
Egyébként úgy tudom, hogy az oroszok egy olyan vakcina kifejlesztésén ügyködnek jó eredménnyel, ami már előre megakadályozza, hogy bárkiből nikotinfüggő legyen. Egy életre lekötik vele ezeket a receptorokat.