Póker Fórum Archívum > Minden más > Virtuális valóság

scigabacsi
2016. márc. 2. 14:02

Virtuális valóság

Sziasztok!

Szakdolgozatomban azt kutatom, hogy a nézőpontot az FPS/TPS játékokban hogyan fogja megváltoztatni a virtuális valóság. Már egy kérdőívet készítettem, ami a VR szemüveg nélküli játékélményt vizsgálta, viszont ezt össze akarom hasonlítani azzal, hogy az élmény, a játéktapasztalat miben más, ha VR sisak van az ember fején. Ha elegendő ember lenne, akkor ezt kérdőíves formában meg tudnám oldani, ellenkező esetben egy rövid interjú formájában tudnám ezt a kutatási részt megvalósítani.

Kérem, akinek van VR élménye (akár játékélmény, de film nézése VR-sisakban is tökéletes), az jelezzen vissza itt.

Előre is nagyon köszönöm mindenki segítséget.

OFF2: Ha már megnyitottam ezt a topicot, akkor vihetnénk tovább is a témát, szóval ezen felül bárki dobjon be bármit ide, ami VR-ral kapcsolatos.

Marcow
Válasz scigabacsi kommentjére
2016. márc. 2. 14:25

Csak a rövidítéseket nem ismerem, a többi tiszta sor. Sztem a szemüveg azért jobb, mint a sisak, mert nem fülled be a fejed, ha sokáig játszol. :rolleyes:

scigabacsi
2016. márc. 2. 14:35

FPS: Belső néztes lövöldözős, amikor csak a fegyver látod TPS: 3. személyű nézet, amikor kívülről látod a karaktert. Remélem lesz ember, aki próbálta és tud segíteni. És köszi a kommentet Marcow.

Wasp
2016. márc. 2. 16:55

ami biztos hogy játéktechnikai-mechanikai eltérés lesz, hogy sarkoknál egyszerűbb lesz VR cuccban peekelni fps-eknél (mint a cs:go) mert most a játékosok modellje jelenleg olyan mint a küklopszoké, egy szemük van a fejük közepén, ha peekelnek, akkor testük széle korábban látszik, mint ahogy ők ki tudnak kukucskálni, és itt tudnak nyerni pár centit ha egy szemmel pillantanak ki. Persze ettől még a magamfajta béna játékosok nem lesznek global elitek :)

Élő ügyfélszolgálat