Póker Fórum Archívum > Multi table > 10 rebuy Aks a rebuy periódusban

E£ A$e$ino
Válasz E£ A$e$ino kommentjére
2009. márc. 18. 19:02

"2009-ben nem lehet eldobni AQ-nál erősebb lapot." Ez nagyon ottvan sztem berakom aláírásnak ha megengeded Romsy!? :)

V.Peti
2009. márc. 18. 19:22

cg asztálnál allin menni, hogy elvigye a vakokat? hol ez a hely? mennyire vagytok deepek? van még hely? :)

Gus
2009. márc. 19. 5:31

Megprobalom elmagyarazni, hogy ez miert FOLD szerintem :

az elso 3K csipsz er 20 dolcsit... mennyit er a masodik 3 K csipsz? szerintem tobet mint 20 dolcsi,de nem azert mert masoktol vesszuk el es kozelebb jutunk a penzhez,ahogy lenne a helyzet sima tournyban. Itt Ok ujravehetik, tehat a letszam marad , nem kerultem kozelebb a fizetos helyhez... Itt azert no a csipszunk erteke mert a vesztesek akitol elnyerem azok ujravehetik es ezzel Ok novelik a bankot a tournynak en meg nem...tehat igy az en 3K folotti csipszem felertekelodik mert ujjabb rebuyra kesztetem a masikat.........

Ha mar van 10K plussz csipszunk, akkor az igazan erint bennunket hogy ez egy rebuy ? ?

szerintem NEM! ( kiveve akkor, amikor az ellenfel lapjait probaljuk megitelni es azt a csipszei alapjan probaljuk kitalalni, hogy O meg a "Rebuy-jatekot " jatssza, vagy mar nem)

PL 3-5 K kozott valoszinu meg nem sajnal ujra venni, tehat attol fuggoen mennyire volt aktiv az asztalon elotte, tudjuk szukiteni vagy tagitani a lehetseges lapjainak az erteket... Viszont 7-K folott, szerintem mar nem erdemes lenullazodni es kezdeni ujjab 20 dolcsiert 3 K rol, mert van hatra masik 20 perc es egyaltalan nem biztos, hogy feljutok 7 K ra megint a szunetig... 7K plussz az add-on szerintem egy egszseges stack a szunet utani jatekra, ahol altalaban 30 vaknyi stack 6K csipsz az atlag.

Tehat en 16K csipszel teljesen ugy jatszom, mintha nem lenne NEKEM Rebuy, mert nem tudok ujat venni es orultseg lenne arra gondolni, hogy ha lenullazodok, es meg mindig van 20 percem hogy 16K ra visszaerjek...

na ezutan akkor a kerdesem a kovetkezo: ha AKs el az oddsom hogy nyerjek egy 3 iranyu potban kb35%-40%, akkor megeri bemenni egy 3:1 oddsot ajanlo pot-ba ??? a rebuy period utan azt mondanam, hogy igen, mert nekem no a csipim, masnak meg csokken, kozelebb kerulok a penzhez... de itt Nekem van 60-65% eselyem, hogy elbukjak 3830 nagyon draga csipszet, amit mar nem tudok ujravenni.... viszont OK meg ujraveszik a 3 K, t tehat az eselyem a tournynyereshez nem nott szinte semmivel ( no annyival amennyivel tobbet veszitenek egyenkent mint 3 K amit nem tudnak ujra venni , tehat 440 +2240) Csak a csipszem nott es egy kicsivel annak az erteke....

Még ilyen konzervatív rangek ellen is megvan az oddsod, a valóságban ez még tágabb is lehet szerintem:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 29.392% 22.21% 07.18% 493280400 159402728.00 { AcKc }
Hand 1: 32.056% 29.50% 02.56% 655029003 56812077.50 { 77+, AJs+, AQo+ }
Hand 2: 38.552% 32.57% 05.98% 723228219 132869052.50 { JJ+, AQs+, AKo }

Szerintem ez call.

szerintem teljesen hibas ilyenkor pokerstoveba rakni az ilyen szitukat..
A pot oddsok szamolasanal mindig benne van, hogy amennyivel novelhetem a csipszeimet, azt masoktol veszem el, tehat ezzel nekem no az eselyem a penzhez nekik meg csokken.. Rebuyban ebben az esetben ez nem igy van, mert ok szinte elhanyagolhato mennyiseget veszitenek... Ha 16K csipszuk lenne nekik is fejenkent, akkor lenne helyes belerakni a Pokerstove-ba es bemenni ebbe a partyba ,mert a szamok azt mondjak...de lehet meg akkor sem..

Hehe, akkor most én leszek a fish, mert ez nálam dobás!:D
Minden oddstól függetlenül, matematikailag helytelenül én ezt eldobnám, mégpedig azért, mert mindjárt vége a rebuy résznek, és a freezout periódusban az emberkék borzasztóan befeszülnek (gyönyörűen levehető, hogy ki játszik arra, hogy ITM-be csorogjon, már a freezout kezdetétől, és nem vállal fel kockázatot), és ezzel a stackkel ezt gyönyörűen ki lehet használni jól időzített 3-4betekkel, és meggyőződésem, hogy sokkal nagyobb stacket lehet építeni freezout periódusban óriás stacket használva, mint a rebuy periódus alatt uganezzel a stackkel határeset szitukat felvállalva! Ha ezt most bukjuk, akkor már mindjárt nem marad olyan kirívó stackkünk!

ezzel teljesen egyetertek..
Ha a fentikhez hozzaadjuk, hogy 14+ K stack ami marad ha FOLD -ot jatszunk itt, egy nagyon egeszseges stack a szunet utanni jatekra es minnel kevesebb csipijuk lessz nekik a szunet utan, annal konnyebb lessz jatszani ellenuk. ha megadjuk es veszitunk , akkor viszont mar nem ennyire konnyu a helyzetunk mert minimum egy masik, kozel akkora stack mint a mienk ott lessz az asztalon.

bocsi, kicsit hosszura sikerult, remelem nem tul nagy az osszevisszasag :)

dodi89
Válasz Gus kommentjére
2009. márc. 19. 8:07

most tényleg a rb időszakban akarunk cEV-t meg $Ev-t számolni? Sztem is call

Romsy
2009. márc. 19. 9:41

"2009-ben nem lehet eldobni AQ-nál erősebb lapot." Ez nagyon ottvan sztem berakom aláírásnak ha megengeded Romsy!? :)

Kiírhatod, de ez csak a mondat második fele.

ceewyl
Válasz Gus kommentjére
2009. márc. 19. 10:51

Ha mar van 10K plussz csipszunk, akkor az igazan erint bennunket hogy ez egy rebuy ? ?
szerintem NEM! ( kiveve akkor, amikor az ellenfel lapjait probaljuk megitelni es azt a csipszei alapjan probaljuk kitalalni, hogy O meg a "Rebuy-jatekot " jatssza, vagy mar nem):)

Már miért ne érintene?
Tudjuk, hogy ilyenkor az ellenfelek nagyobb kockázatot vállalnak, hogy a FO szakaszra növelni tudják a stackjüket, ezt nem kihasználni deepstackként szerintem nem a legjobb dolog.

PL 3-5 K kozott valoszinu meg nem sajnal ujra venni, tehat attol fuggoen mennyire volt aktiv az asztalon elotte, tudjuk szukiteni vagy tagitani a lehetseges lapjainak az erteket...

Ezt a részt nem értem, itt gyakorlatilag magadat cáfolod meg, mikor leírod, hogy a két ellenfél laza rangel is képes tolni, így szerintem méginkább call.

na ezutan akkor a kerdesem a kovetkezo: ha AKs el az oddsom hogy nyerjek egy 3 iranyu potban kb35%-40%, akkor megeri bemenni egy 3:1 oddsot ajanlo pot-ba ??? a rebuy period utan azt mondanam, hogy igen, mert nekem no a csipim, masnak meg csokken, kozelebb kerulok a penzhez... de itt Nekem van 60-65% eselyem, hogy elbukjak 3830 nagyon draga csipszet, amit mar nem tudok ujravenni.... viszont OK meg ujraveszik a 3 K, t tehat az eselyem a tournynyereshez nem nott szinte semmivel ( no annyival amennyivel tobbet veszitenek egyenkent mint 3 K amit nem tudnak ujra venni , tehat 440 +2240) Csak a csipszem nott es egy kicsivel annak az erteke....

Tehát mindegy, hogy 15 vagy 25k-s stackel játszol FO szakaszban?
Szerintem nem, az meg hogy újraveszik magukat és nem kerülök közelebb a győzelemhez elég furcsa érv, mikor PS-n többezer fős a verseny, szóval gyak. mindegy, hogy 3512 vagy csak 3510 ellenfelem marad...

ha megadjuk es veszitunk , akkor viszont mar nem ennyire konnyu a helyzetunk mert minimum egy masik, kozel akkora stack mint a mienk ott lessz az asztalon.:)

Miért, ha dobunk, akkor nem lesz egy közel ugyanakkora stack? :S

malacka001
Válasz boci23 kommentjére
2009. márc. 19. 11:17

ceewyl felállított range-ét még lazítani is lehet simán...

Én is ezzel értek egyet. Azt az első hozzászólásban elfelejtettem megemlíteni, hogy a nagyob stackű játékos most hirtelen nem tudom a nevét képes volt qj s- sel is allin menni a rebuy periódusban.Meg elég lazán callolgatott. Többször visszavett, a másik játékos is többször rebuyolt. Tehát én is egy sokkal lazább range-t feltételeztem mindkettőjüknél. És simán megadtam.

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 37.228% 32.70% 04.52% { AcKc }
Hand 1: 31.386% 28.55% 02.84%{ 77+, ATs+, KQs, QJs, AQo+, KQo }
Hand 2: 31.386% 28.55% 02.84%{ 77+, ATs+, KQs, QJs, AQo+, KQo }

Ez lett a vége.

malacka001: calls 3830
*** FLOP *** [6c 8h 3c]
*** TURN *** [6c 8h 3c] [6d]
*** RIVER *** [6c 8h 3c 6d] [4s]
*** SHOW DOWN ***
redscally123: shows [9c 9s] (two pair, Nines and Sixes)
malacka001: shows [Kc Ac] (a pair of Sixes)
redscally123 collected 3200 from side pot
inhidonks: shows [Ah Ks] (a pair of Sixes)
redscally123 collected 11130 from main pot
inhidonks re-buys and receives 3000 chips for $20.00
*** SUMMARY ***
Total pot 14330 Main pot 11130. Side pot 3200. | Rake 0
Board [6c 8h 3c 6d 4s]

Romsy
Válasz malacka001 kommentjére
2009. márc. 19. 11:33

Rebuy szakaszban nem kell stresszelni az allineken, láttam egy-két rebuyos netes verseny hh-ját és akiket a főasztal körül szoktunk látni átlagban szerintem 3-4 rebuyt biztos vettek, elég széles range-el kerülnek allin preflop.

Tavalyi wsop 1500$ körüli nevezésű rebuy holdem versenyén ilyen Minieri szintű tornajátékosok az elején vakon tolták be az allineket, hogy legyen elég zseton az asztalon, az 5000$-os PLO eventen meg pl durrrr vett 20, vagy 21 rebuyt.

Ilyen világot élünk már, AKs-en gondolkozni sem kell :D

esoember
2009. márc. 19. 11:44

A rangek felállításánál én figyelembe venném még redscally minraise/ai emelését is, ez sztem erős handet jelent, szal szigorúbbra venném azt.
A cg és a rebuyos MTT esélyszámítást sztem sem lehet összekeverni, mivel a stackünk mérete és az arra az adott szakaszban jutó győzelmi esélyt, tehát hogy kb mennyit nyerhetünk a verseny végén is figyelembe kellene venni + a többiek még rebuyolhatnak, vagyis a rebuyolható rész feletti zsetonmennyiség jóval értékesebb, mint az az alatti + a rebuyos rész rövidesen végett ér, és áttérünk a freezoutos részre.
Én a rebuyos versenyeket mindig úgy tolom, hogy az első körben duplázom, majd utána próbálok egy kb. az induló stack 5-6x-ának megfelelő stacket felépíteni. Ha az megvan akkor freezout üzemmódba kapcsolok, és nem kockáztatok. Ha van add on azt mindig megveszem.
Itt Malackának 16000 feletti a stackmérete, ami sztem jó indulás a freezoutos részhez. Lehet, hogy a többiek kétségbeesetten próbálnak duplázni, és nincs náluk használható hand, de egyrészt két ellenfelem van, másrészt elértem a freezoutos részhez szükséges zsetonmennyiséget, harmadrészt nincs kész kezem, negyedrészt redscally sztem erős, így 70/30-ra áll nálam a fold.
Ha ezt bebukjuk bő 10.000 zseton marad, ami már egy jóval agresszívabb játékot igényel a későbbiekben.

Gus
Válasz ceewyl kommentjére
2009. márc. 19. 12:13

ceewyl eredeti hozzászólása :

"Már miért ne érintene?
Tudjuk, hogy ilyenkor az ellenfelek nagyobb kockázatot vállalnak, hogy a FO szakaszra növelni tudják a stackjüket, ezt nem kihasználni deepstackként szerintem nem a legjobb dolog."

ja, ezert irtam oda , hogy kiveve mikor probalom kitalalni mit jatszanak....tehat lazabbra lehet oket venni...viszont akarmilyen lazara veszem Oket egy 3 iranyu potban AK val meg a 45% eselyt is nehez osszehozni, ha meg az egyiket pl pocket parra rakom, akkor meg annyi eselyem sincs....

"Ezt a részt nem értem, itt gyakorlatilag magadat cáfolod meg, mikor leírod, hogy a két ellenfél laza rangel is képes tolni, így szerintem méginkább call."

itt is az a problemam, hogy 3 iranyu a pot, meg ha mndketto szemettel is jon be, maximum 55-56% eselyem van ellenuk.... HA csak egyikuknel van egy A mar csak 50% az esely...es valoszinu szemettel nem reraiselnenek... es nem gondolom, hogy ebben a szituban meg erne coinflopot jatszani, ugyanis meg triplazni sem tudunk mert nincs zsetonjuk annyi..

"Tehát mindegy, hogy 15 vagy 25k-s stackel játszol FO szakaszban?
Szerintem nem, az meg hogy újraveszik magukat és nem kerülök közelebb a győzelemhez elég furcsa érv, mikor PS-n többezer fős a verseny, szóval gyak. mindegy, hogy 3512 vagy csak 3510 ellenfelem marad..."

persze, hogy nem mindegy , de az uccso 30 percben szerintem nem eri meg azt a 3K+ kockaztatni a kulnbsegert...ne felejtsuk, mar 60 perce megy a rebuy es meg 30 ig megy..

Ujraveszik es megsem klerulok kozelebb: arra utalok, hogy egy 9 fos asztalon, egy vagy kettot ha kirakok JELENTOSEN kozelebb kerulok a penzhez, vagy akar egy top 30-ban is.. de nem itt, ahol 2K plussz ember van es meg ki se tudom ejteni oket...

"Miért, ha dobunk, akkor nem lesz egy közel ugyanakkora stack? "

ha dobunk akkor lessz egy 9K s stack a mi 14 K ellen, meg mindig jobb mint ha 11K jatszik 11 K ellen..

Élő ügyfélszolgálat