Jó, mondjuk a 40/3 tényleg elgondolkodtató. A feszes játékos kitétel rád vonatkozott.
A 2-2,5 bb teljesen jó én is annyit szoktam, de ante nélkül. Az ante lényeges, mert egy kilenc fős asztalnál, már gyakrolatilag van bent még egy vak. Innen kezdve pedig egy két vaknyi emelés nagyon halvány, mert a nagyvak praktikusan any-2val megkapja a potodsot. (gondold meg, az emelésed után a vaknak egy 3700-as potba kellet megadnia 1100-at, azaz ha van 20% esélye, már clear call. Mivel az AA ellen az any two 14 % ez azrért széles range)
Mivel M10 vagy, te inkább fel akarod marni a vakokat, mint játszogatni egy közepes párral.
Igaz, az ante-t nem kalkuláltam bele.
A lényeg, hogy mit reprezentáltál:
Pf emelés kb 30%os lapokkal, de mondjuk fish, és ha csinál ilyen, akkor Ax,KQ pp-re tesz. Megadja any pp Ax,KJ,QJ,JT szerű lapokkal.
Tény, hogy van a rangeében T, de a te range-eben kb nincs. Így könnyen tolhat allint turn checkod után, lévén flopon beteltél, turnön pedig check, tipikus besült Ax, kis pocket. Azaz ezt egy J párral, két párral is megcsinálja, de lehet neki OP-je volt, és turnön már védeni akarta egy esetleges river kellemetlen lap ellen.
Sztem 80%, hogy nyerted volna. És azt senki se felejtse el, nagy stackeknél a fishek már minden jó lapot slowplayeznek, gondoljatok bele a korai AA,KK llimp-ekbe. Ide is ez vonatkozik. Tény, hogy van veszély a boardban, de nagyonsokminden mással is megcsinálja ezt. Amúgy sztem még így is csak húzója maradt, kb egy JQ, vagy ilyesmi.
Szerintem a turn checknél rontottad el, ott tovább kellett volna hívni. Akkor közel sem biztos, hogy visszatolja. Ha már így alakult, nem bírnám elengedni.
Szerintem teljesen jol jatszottad :)
A legnagyobb baj, hogy pozicioja volt rajtad es azt teljesen ki is hasznalta, fuggetlen attol milye volt vagy, hogy tudatos volt-e a reszerol vagy sem.. A call teljesen hibas jatek lett volna, van 30 vakod, gyenge(?) jatekosok ellened, lessz jobb alkalom jatszani ellenuk..
Ha telleg gyengek, megprobalhatsz maskent jatszani ilyesmit. Hivj KEVESEBBET korai poziciobol preflop , minibet vagy check/call a flopra mert a sor drawjat vagy a top parjat ugy se dobja el de nincs nutsod es igy tudsz hivni a turnon is egy kicsit , akkor talan meguszod az all int a semmivel mert fel a csapdatol es Neked sem kerul sokkal tobbe. Ezeken az FT ken a miniraise preflop teljesen jo jatek lehet amennyiben nincs az asztalnal valaki aki rendre levadassza, de tapasztalatom szerint a tobbsegnek tetszik a dolog es ha telleg van egy kis elonyod tudasban a tobbivel szemben, akkor 30+ vakkal siman lehet veluk a flop utan jatszani kevesebb kockazattal.