Póker Fórum Archívum > Multi table > Blind Battle és/vagy Steal - Resteal szituációk

titcar
Válasz andree kommentjére
2008. dec. 12. 14:19

azért arról nem volt szó, hogy egyáltalán a tour milyen szakaszában?

az elején mondjuk 3K zsetonnál ilyen 25/50 alatt nem nagyon foglalkozok a vakvédelemmel, vigyék ha akarják. persze kivéve ha van valami értelmes lapom. utána meg már eléggé read függő, hoyg milyen gyakran emel az adott figura, kb. mennyire lehet fogalma a pozícióról meg ilyesmik. ha valaki nagyon kezd elszemtelenedni, akkor nyílván alkalmas pillanatban egy 3bet, és kis mákkal a következő 3betnél, amikor már esetleg levágná, hogy egy sima restealről van szó épp lesz valami lapunk amit kifizet :D

makkkiraly
Válasz titcar kommentjére
2008. dec. 12. 14:41

azért arról nem volt szó, hogy egyáltalán a tour milyen szakaszában?

az elején mondjuk 3K zsetonnál ilyen 25/50 alatt nem nagyon foglalkozok a vakvédelemmel, vigyék ha akarják. persze kivéve ha van valami értelmes lapom. utána meg már eléggé read függő, hoyg milyen gyakran emel az adott figura, kb. mennyire lehet fogalma a pozícióról meg ilyesmik. ha valaki nagyon kezd elszemtelenedni, akkor nyílván alkalmas pillanatban egy 3bet, és kis mákkal a következő 3betnél, amikor már esetleg levágná, hogy egy sima restealről van szó épp lesz valami lapunk amit kifizet :D

Nagyon jó a kérdés! Természetesen a játék késői szakaszára gondolok. A korai és középső szakaszban szerintem sem olyan vészes ha lopkodnak.
Ami megnyitatta velem ezt a topicot az egy 2500$os freeroll volt az everest termében. Márcsak 15en voltunk azt hiszem és ebből 2. voltam. Közvetlenül mellettem ült a chipleader akinek nem sokkal, de több zsetonja volt nálam.
Körfold a szituáció és a kisvak rámemelt egy minimumot amit én lopásnak éreztem és 78o-val tartottam. Flop 2 9 8 rainbow. Ő itt azonnal emelt kasszát amit én megadtam, valahogy úgy gondoltam előnyben vagyok(mondhatjuk readnek:) ).Turn egy újabb 9es és kialakult egy flush draw is ekkor ellenfelem csekkelt. Én tudtam, hogy jobb vagyok nála, ingyen lapot nem akartam neki adni és mivel a vakok magasak voltak így a potban lévő összeg kb. akkorára duzzadt mint a maradék össz zsetonom így azt választottam betolom amit ő instacallolt 10 4suited-el várván a flössét. Az nem jött le viszont egy 10est kapott ezzel verve az én két párom. Persze az ő részéről is lehetett ez egy read, hogy csak elakarom vinni egy kasszát de akkor is meredek megadás volt részéről egy 10 high-al még akkor is ha volt lenn egy drawja ami ha nem jön marad kb. másfél vakkal.

SonGosu
Válasz makkkiraly kommentjére
2008. dec. 25. 15:33

Pár szó a steal resteal témához.
Fontos, hogy a végjátékban ne csökkenjen a stacked, hanem lehetőleg körönként legalább 1 vakot vigyél, és még a sajátodat is védd. Általában ha még 8-10en vannak az asztalnál, elég gyorsan ki lehet tapasztalni, hogy akik előtted ülnek, mit emelnek általában, és mit ha sb vagy D poziban vannak. Nyugodtan lehet nekik adni egy RR-t, ha arra visszatolják, semmi keresnivalód nincs a potban. Call csak úgy éri meg, ha kifejezetten nagy a stacked, és be mered vállalni a floatot. Ilyenkor az ember képes elveszteni a stackje felét is, de lássuk be, az ellenfél többször fél, mint ahányszor ilyen idióta, hogy FD-re felteszi a játékát.
Ami elég a callra, azzal emelj vissza nyugodtan. Max adja, és utána már egy megadás a részéről 90%, hogy lapot takar, ráadásul azzal hogy adta, elárulta, hogy nincs nála AA,KK,AK,QQ, mert ezekkel inkább vissza szokták tolni az allint. Így BB-ből elsőként simán be lehet próbálni a push allint, ha van ráció a lapodban. Pl 78s-el 3betelsz, és megadja. Flop 56Q szivárvány. Ilyen esetben ha a bent lévő pénz eléri a stacked felét, nem érdemes emelned, mert kommited leszel a RR allinre, vagy call esetén turnre. Azaz nyugodtan pushallin, és jószerivel csak AQ,KQ,JQ fogja lehívni. Minden Q alatti pocketet el fog dobni, ami nem set. Azaz a rangének a jórésze foldal végződik, ha pedig adja, minden lapjára még lesz 2 utcán 8 outod,azaz 32%-od, hogy nyerj. Legkönnyebb pénzszerzési forma. Annak az esélye, hogy olyan flopot kapjon, mellyel lecallol egy allint 30% alatt van. Nézzünk csak meg egy AK vs 78-at? a 78-nak nagyobb az esélye 30%-nál pf. Tehát egy elég jó vásárt tudunk ilyen formán csinálni. Amire vigyázni kell, hogy ne csináljuk ezt sokszor,mert nem fogják elhinni, és kapjuk a callt A magassal!!!!

makkkiraly
Válasz SonGosu kommentjére
2008. dec. 25. 15:58

Pár szó a steal resteal témához.
Fontos, hogy a végjátékban ne csökkenjen a stacked, hanem lehetőleg körönként legalább 1 vakot vigyél, és még a sajátodat is védd. Általában ha még 8-10en vannak az asztalnál, elég gyorsan ki lehet tapasztalni, hogy akik előtted ülnek, mit emelnek általában, és mit ha sb vagy D poziban vannak. Nyugodtan lehet nekik adni egy RR-t, ha arra visszatolják, semmi keresnivalód nincs a potban. Call csak úgy éri meg, ha kifejezetten nagy a stacked, és be mered vállalni a floatot. Ilyenkor az ember képes elveszteni a stackje felét is, de lássuk be, az ellenfél többször fél, mint ahányszor ilyen idióta, hogy FD-re felteszi a játékát.
Ami elég a callra, azzal emelj vissza nyugodtan. Max adja, és utána már egy megadás a részéről 90%, hogy lapot takar, ráadásul azzal hogy adta, elárulta, hogy nincs nála AA,KK,AK,QQ, mert ezekkel inkább vissza szokták tolni az allint. Így BB-ből elsőként simán be lehet próbálni a push allint, ha van ráció a lapodban. Pl 78s-el 3betelsz, és megadja. Flop 56Q szivárvány. Ilyen esetben ha a bent lévő pénz eléri a stacked felét, nem érdemes emelned, mert kommited leszel a RR allinre, vagy call esetén turnre. Azaz nyugodtan pushallin, és jószerivel csak AQ,KQ,JQ fogja lehívni. Minden Q alatti pocketet el fog dobni, ami nem set. Azaz a rangének a jórésze foldal végződik, ha pedig adja, minden lapjára még lesz 2 utcán 8 outod,azaz 32%-od, hogy nyerj. Legkönnyebb pénzszerzési forma. Annak az esélye, hogy olyan flopot kapjon, mellyel lecallol egy allint 30% alatt van. Nézzünk csak meg egy AK vs 78-at? a 78-nak nagyobb az esélye 30%-nál pf. Tehát egy elég jó vásárt tudunk ilyen formán csinálni. Amire vigyázni kell, hogy ne csináljuk ezt sokszor,mert nem fogják elhinni, és kapjuk a callt A magassal!!!!

És mi a helyzet akkor ha ugyanúgy végső fázisban vagyunk egy versenyen és

a. shortstack vagy

b. átlag körüli zsetonod van

(azt, hogy közel a chipleadhez azt már megbeszéltük)

Gondolom shortstackként nem érdemes kockáztatni egy 78s szerű lappal mivel az ellenfélnek már csak a pot odds miatt is megérheti megadnia a hívásunkat és úgy érzi bevállalhat egy coinflippet. Nekünk meg ha eldobjuk még marad egy teljes körünk ami alatt talán még kaphatunk egy jó lapot amivel sikerül dupláznunk.
Átlag zsetonnal pedig egy 3bet a verseny ezen szakaszán több mint valószínű, hogy a stacked kb. fele ezért gondolom ott tanácsosabb a preflop allin.
Kérdés ugyanúgy adott.
És persze az is érdekelne, hogy nálatok ez legtöbb esetben asztal/ellenfél vagy lapfüggő?

Élő ügyfélszolgálat