ECPT Madrid szatellit K9-cel SS-ként preflop
A parti az ECPT Madrid szatelliten történt, 14-en voltunk, első 7 volt díjazott. Én shortstack voltam és nagyvakban :Kc::9s:-et kaptam. Az asztalnál 7-en ültünk. Ez volt a chipállás:
Kisvak: $600 Nagyvak: $1200
Kisvak: VVVVOOO Nagyvak: Hero
seat="1" navillusonoc 9,660
seat="2" VVVVOOO" 17,775
seat="4" Hero 11,117.50
seat="5" Smeraz 24,960
seat="7" marchy2 22,082.92
seat="8" rezimola 27,660
seat="9" DUNIT30 25,684.16
Rezimola emelt 3600-ig. Rajta kívül mindenki dob és én jövök. Nem álltam túl jól, 11-12. voltam, ezért úgy döntöttem nem dobom el a :Kc::9s:-t. Tehát call vagy allin. Allin esetében úgy gondoltam, hogy nem dobná el a lapját, mert az asztalnál elég feszes játák ment és rossz lapokkal nem nagyon emelgettek, én Ax-re vagy párra tettem. A tervem az volt, hogy megadom az emelését és akármilyen flopon betolom az allint. Ha eltalálja a flop, akkor kiestem, de ezesetben, akkor is kiesek, ha preflop allint tolok. Ha viszont nem találja el, akkor a két nagy lapját vagy kis-közepes párját el tudja engedni, ha elölről allin megyek és showdown nélkül el tudom vinni a potot. Így pl. egy Ax lap ellen tudok nyerni, ami ellen esetleg allinban nem tudnék (ha senkinek nem jön semmi).
Szerintetek mennyire helytálló a gondolatmenetem? Ti mit csináltatok volna, fold, call vagy allin?
A flopon pusholok gondolat menet oké,de sztem nem ebben a helyzetben!
Még azért nem állsz annyira rosszul,h ilyen marginális szituációkban trükköz,így én eldobtam volna...
Ha bejön akkor ez egy szép okos játék!:) De érzésem szerint ide még felesleges:D
Főleg azért mert ez egy SATELLIT! Egy sima MTT-t bevállalnám,de itt nem....
De azért én is kiváncsi vagyok a rutinosak véleményére:)
Gondolatmenetnek nem rossz de szerintem még ebben ahelyzetben jobb ha megmarad ezen a szinten. Fold equtyd már nem nagyon van tehát ha pusholsz valszeg megadja. A megadást se tartanám jó ötletnek és meg 2 bbt beletenni abba a kérdéses helyzetbe. Nagyon el kellene hogy találjon a flop, vagy az emelőt nagyon nem.Ebben a heylzetben egy A-ra mindenképpen várnék és olyasmivel tolnám vissza.
Én eldobnám és hátulról próbálnék hasonló lapokat pusholva lopkodni.Egyszer meg hátha találnál valamit.
Kiváncsi vagyok hogy döntöttél.
A megadást semmiképp sem tartom jó ötletnek. Egyetlen duplázásra van szükséged, hogy elég nagy stacked legyen ahhoz, hogy jelentős nyomást tudj gyakorolni a többiekre. És erre a duplázásra még ezután a parti után is maradna elég zsetonod. Onnan pedig újra meccsben lennél. És még a maradék zsetonnal történő all-in esetén valószínűleg tudnál dobatni.
Ami még befolyásolná a döntésem, hogy mennyire aktív az asztal és én hogy játszottam korábban. Ha nagyon aktívak a többiek (és én passzívabb voltam eddig), akkor inkább vállalnám az all-int most, mert akkor egy közepes lappal elveszted a későbbi körökben azt az előnyt, hogy elsőnek beszállva a partiba Te hívsz all-int, mert előtted gyakran emelnek.
Ha az ellenfél gyakran lop vakot, akkor megint csak meggondolandó a push. Ha az előbbi feltétel fennáll, akkor kevés az esélye, hogy nagyon dominál, szerncsés esetben lehet egy 65-35, vagy egy 60-40-es szituáció ellened, nagyon szerencsés esetben egy random lap nála. És szerintem még azért egy kis fold equityd is van.
Téged ismerve call és all-in a floppon, de én is nagyon kíváncsi vagyok a végére.
Mindent egybevetve: én eldobnám.
Első hallásra én is azt mondtam , hogy fold, vagy push. Demiro magyarázatával tökéletesen egyetértek....
hmmm ket short stack ult mogotte, azonnal dobnam
amugy stop'n'go nekem tournamenten kb 1 eve nem jott be
Kösz a hozzászólásokat, úgy látom egyértelműen a fold felé hajlanak a vélemények. Nem mondom, hogy meggyőztetek, de elfogadom, hogy ez a jó lépés.
A történet folytatása ez volt:
Én megadtam. Flop :Tc::Jc::Qc: lett. Ezen a ponton változtattam a terven, nem akartam kiűzni az ellenfelet a potból, mert elég jó handem lett. Checkeltem, remélve, hogy emel, ami meg is történt, utána visszatoltam neki és megadta. Nála :Ac::Qd: volt. Végül a riverre érkező :Kd:-val kiestem...
Pedig szépen eltalált a flop.