Kösz a válaszokat.
Valóban egy-két info kimaradt, a chipleadernek sincs több, mint 25k zsetonja, és 5 fizet.
Szerintem az 1) kérdésnél már csak az maradt, hogy mennyi a helyes emelés mértéke, és egy visszaemelés esetén mit csináljunk.
3) Újabb kérdésként az merül fel, ha nem érezzük magunkat eléggé rutinosnak, akkor elég-e az, hogy a buborékba vágyunk (és ezért ultra óvatosan játszunk)?
3) Újabb kérdésként az merül fel, ha nem érezzük magunkat eléggé rutinosnak, akkor elég-e az, hogy a buborékba vágyunk (és ezért ultra óvatosan játszunk)?
Ja és egyébként nem raktad be mi lett a vége. Érdekelne.
A partit azért raktam be, mert ott az asztalnál volt köztünk egy kis vita, és nem jutottunk dűlőre - azért ez egy baráti verseny volt, így a kések zsebben maradtak :) Az allin-t toló játékos voltam én.
Egyetértek veletek, hogy valóban nem alakul ki ilyen szitu, ha nem miniraise az első lépés (pl. ugye az én blöff emelésem sem jön össze), és véleményem szerint sem szabad megelégedni egy bubis hellyel, ezért visszatoltam volna az allint QQ-val.
Nem ez történt, a mutatás első kéznél AKo, nálam A9s, és osztozás (megmenekültem), mivel a board: két pár kis kicker-rel volt. Dáma pár vitte volna a potot...
Mellesleg a királynők kegyence eljutott a heads up-ig, gratulálok neki innen is, de véleményem szerint erőszakosabban kellett volna megjátszani ezt a kezet.
1. A minbet szerintem nagyon kevés, még 4 fős játékban is. NAgyon jó esélyt adsz a mögötted ülöknek hogy olcsón nézzenek flopot. Ha A vagy K jön az asztalra bajban lehetsz. Nagyon sokan gyengeségnek vélik lásd a LAG-ot mögötted és rögtön megtámadják. Min a vak 3 szorosára emelnék.
2. All in. Izolálod a LAG-ot, ha csak nincs monster nála akkor neki dobnia kell.Szerintem még mindig neked van a legjobb lapod pre, bár ebben a helyzetben a short allin ja valódi erőt jelenthet. A magasra tenném és bevállalnám ellene simán az allint.
sajnos ez nekem abszolut erthetetlen,egyszeruen nem jon ki matekkal , hogy ez a jatek...
Ha "érthetelen" neked minek olvasol magyar nyelvű fórumokat. Biztos rengeteg angol nyelvű fórum van a neten ahol érthetőbben mondanak el dolgokat angolul és talán megértek. Nem kell ezt agyon trükközni meg matekozni.Elmondta már mindenki a véleményét.
gyerekek, ilyen indulatokat még nem láttam itt, mindenkinek meglehet a saját véleménye, tartsátok tiszteletben lécci.
Na, Peace, béke
Topikgazda
Heten vagyunk a versenyen SH tour, azaz 2 asztalon játszunk, egyiken 4-en vagyunk, másikon 3-man.
átlag: 15k zseton
250/500 a vak, nálunk 18k zseton, lapunk QQ. Mi beszélünk először, emelünk 1000-ig.
Mellettünk balra egy erősen LAG ül, 20k zsetonnal, emel 3k-ig.
Mellettünk kettővel balra egy másik erősen LAG ül, 9k zsetonnal, all in-t jelent.
Negyedik ember dob.
Mi jövünk.
1) Az első emelésünk mennyire hibás?
2) Mit tegyünk most?
Kéretnek udvarias válaszok :))
Valóban, lehet a miniraise jó, ha csapdázmni akarunk, a partiban dobás volt...