Szerintem mivel ez még nem is bubble, meg ugye első helyre húzunk, és pre csak kétféle lap ver, nem rossz a call.
TT+ AJs+ AQ+ range ellen is van 56% -od.
Egyébként alapvető dolog, hogy ha nem tudod mit csinálj egy 4betre, akkor ne 3betelj preflop. Kell, hogy legyen terv erre. Pre UTG ellen talán a flat is jó lehet, nem kell feltétlenül 3betelni az amúgy is szűk skáláját (persze ha csak nem callolod örömmel a 4betet, de akkor viszont nem értem a kérdést, bármi is legyen a hand vége :) )
ha AK és JJ mar tolja, mar akkor jó vagy, nem dobnam. bukod még mindig marad 20+ nagyvakod, ami azért nem dúrva még annyira. ha viszont nyered, akkor minden bizonnyal a versenyt is.
Ne 3betelj value handekkel, ha aztán nem adod meg a 4bet ai-t ilyen helyzetben. Ha itt dobod, az olyan, mintha lightan 3betelnél...arra meg jó egy J8s, A3o mondjuk.
Vannak olyan lapok, amik semi-value-ból lehet 3betelni, és 4betre dobni, de azok az ilyen AJ, AT, KQ handek, illetve olyan ellenfél ellen, akinek nagyon alacsony a fold to 3betje, és a 4bet range, az ellen lehet 3bet-foldolni JJ, TT, 99, AQ-t.
Elég gyakran lesz nála AK, AQ, JJ, TT, hogy +EV legyen a call. Pláne, ha maniacnak tekint.
JJ-vel, vagy AQ-val már nagyobb kérdés lenne a hand imo. Azokat tell nélkül valszeg dobom, de erősen elgondolkodnék, és figyelnék, mert ha unja már/mindig "daruzol"/holnap korán kell kelnie, akkor simán rátolhatja rosszabbakkal.
Akkora edge-d meg nem lehet ilyen shallow stackeknél (legalábbis gondolom FT-n te voltál a CL, az arc meg a másik bigstack, mert ahol én eddig játszottam, FT-re inkább a 6-12bb avg stack volt a jellemző) nem biztosít akkora pluszt, hogy te tisztában vagy a helyes push/fold stratégiával, mert 1 verseny alatt nem jön ki ez az edge.
Ha mindenki 100+bb deep lenne, akkor lehetne érvelni azzal, hogy a nagyobb tapasztalatunk miatt megéri herofoldolni (de még akkor is csak alapos indokkal eresztem el maximum:) )
Én tudományosan, matematikai alapon, szigorúan az icm alapján döntenék, így: Ha gyorsan tette be fold, ha tankelt call.
Komolyabban: Nagyon fontos, hogy mi lett az AJ-s partinak a vége. Ha megadtad, gyengébbet mutattál és duplázott, akkor széles range-l megteheti ezt, ezért call.
Ha mákolt a mostered ellen és nincs tilten, akkor dobnék.
Ha dobtál és mutatta, akkor vigyáznék, de inkább call.
Ne 3betelj value handekkel, ha aztán nem adod meg a 4bet ai-t ilyen helyzetben. Ha itt dobod, az olyan, mintha lightan 3betelnél...arra meg jó egy J8s, A3o mondjuk.
Vannak olyan lapok, amik semi-value-ból lehet 3betelni, és 4betre dobni, de azok az ilyen AJ, AT, KQ handek, illetve olyan ellenfél ellen, akinek nagyon alacsony a fold to 3betje, és a 4bet range, az ellen lehet 3bet-foldolni JJ, TT, 99, AQ-t.
nos, kösz a válaszokat. sokan félre értették a feladványt, próbáltam utalni a kérdés jellegére a post utolsó mondataiban, no nem baj, majd talán legközelebb. A matek az 1:1 a handben, engem ebben a következő kérdések érdekeltek volna:
- Mennyire lazulhat be egy alapszinten gondolkodó játékos range, ha extra lazán támadod az egész verseny folyamán?
- Dacból rád pakolhat e 40BB-t ?
- Miért ne forduljon meg a fejedben a fold egy flip közeli szituációban amikor 50BB deepen postflop is agyon tudod verni a mezőnyt ?
- Mi az a szitu amikor a matekot berakhatod a polcon a második helyre?
Gyerünk emberek, dobjuk már el a matekot egy hangyányit...:)
--------------------------------------------------------------------------
Természetesen mint egyetlen jó döntést, én is a CALL-t hoztam meg! A range-e számomra egyszerü AJs+, TT+, ezek alapján kb 1 perc matek, szájrágás után ment a call. Vesztemre, épp KK-ja volt és K4Q6T boardon buktam a partyt. Aki engem kérdez ez bizony cooler, a szerencse istennője meg egy mocskos kis ribanc.
~ moir wp.
p.s.: köszönöm a rengeteg választ, kedvet kaptam fórumozni :)
nos, kösz a válaszokat. sokan félre értették a feladványt, próbáltam utalni a kérdés jellegére a post utolsó mondataiban, no nem baj, majd talán legközelebb. A matek az 1:1 a handben, engem ebben a következő kérdések érdekeltek volna:
- Mennyire lazulhat be egy alapszinten gondolkodó játékos range, ha extra lazán támadod az egész verseny folyamán?
- Dacból rád pakolhat e 40BB-t ?
- Miért ne forduljon meg a fejedben a fold egy flip közeli szituációban amikor 50BB deepen postflop is agyon tudod verni a mezőnyt ?
- Mi az a szitu amikor a matekot berakhatod a polcon a második helyre?
Gyerünk emberek, dobjuk már el a matekot egy hangyányit...:)
--------------------------------------------------------------------------
Természetesen mint egyetlen jó döntést, én is a CALL-t hoztam meg! A range-e számomra egyszerü AJs+, TT+, ezek alapján kb 1 perc matek, szájrágás után ment a call. Vesztemre, épp KK-ja volt és K4Q6T boardon buktam a partyt. Aki engem kérdez ez bizony cooler, a szerencse istennője meg egy mocskos kis ribanc.
~ moir wp.
p.s.: köszönöm a rengeteg választ, kedvet kaptam fórumozni :)