minek bet?
c/r
Én talán a legrosszabb megoldást találtam ki utólag átgondolva. Arra gondoltam, hogy a pokerjackpot miatt, ha egy méreteset hívok (10 000), akkor nem fog setre tenni így kifizet szín-, sorhúzóval;A-J; K-X-vel; A-A-val. Sajnos a nagy örömömben kihagytam kalkulációmból a J-J és a K-K... Vesztemre. All-in, nem jött 7-es.
Kérdés, hogy ilyen boardon élőben tartsam-e alacsonyan a potot, esetleg átadjam-e a hívást vagy ha 5200 reraisel egy nagyot, akkor dobható-e?
Köszönöm mindenkinek, megnyugtatott. Nem Pécsen, a Doyle-ban volt a verseny. A helyzet pikantériája még az, hogy egy körrel később, UTG+1-ről a laza asztalon all-int toltam a maradék 11 000-rel AJs amit csak az előző kolléga callolt 77-vel, ami kitartott... Azon az estén a 7-ek nem szerettek.
Sziasztok, újabb kérdésem lenne. 5+1, ds. fr.out, 50 induló, 18 élő, 200/600/1200-as vakszint, én MP-ben kb. 40BB-vel, A-Js; ellen TAG; buttonon szintén 40BB körül.
Preflop: 2 fold; én emelés 6000-ig; dobások; button reraise 15 000-ig; sb call én call
flop: 10-10-J, két egyforma szín, sajnos nem az enyémben
sb check; én all-in; button instacall; sb fold mutatás: Q-Q; kitart
A hand minden move-ja kérdéses, pláne a pre-flop játékom, de 9K-t a 45K potba be kellett tennem (?)illetve, ha nem hívok ekkorrát, akkor nem kerülök ilyen helyzetbe (?) és ilyen floppon ilyen shorton volt-e más választásom, stb... Előre is köszi
Nem emeltem volna csak kb 3-3,5K-ig. Én az sb callja után az ilyet eldobtam volna, mert ha J magas vagy A magas a board, akkor is sokszor jobb lap ellen kell játszanod, és vagy kiesel, vagy drága lesz a dobás.
Steal-nek indult a hívásom és azt sem bántam volna, ha csak lecallalják. Sajnos az asztal olyan laza volt, hogy 3x-os BB-t még legalább 4-en adták volna Q-4os lapokkal is :). Azt reméltem, hogy korai pozíciós, nagy hívásomat csak 99+ és A-Q+ lapokkal adják, így is lett :(. A sb callja nagy erőt takart, de ha dobta volna én is dobom, a flop checkkel látszott, hogy kis pp-je nem settesedett, mindíg így játszotta meg. Felmerűlt bennem, hogy dobom preflop, hívás nélkül MP-ből a lapom, de akkor mivel játszhatok innen az adott körülmények között?
Steal-nek indult a hívásom és azt sem bántam volna, ha csak lecallalják. Sajnos az asztal olyan laza volt, hogy 3x-os BB-t még legalább 4-en adták volna Q-4os lapokkal is :). Azt reméltem, hogy korai pozíciós, nagy hívásomat csak 99+ és A-Q+ lapokkal adják, így is lett :(. A sb callja nagy erőt takart, de ha dobta volna én is dobom, a flop checkkel látszott, hogy kis pp-je nem settesedett, mindíg így játszotta meg. Felmerűlt bennem, hogy dobom preflop, hívás nélkül MP-ből a lapom, de akkor mivel játszhatok innen az adott körülmények között?
Igazatok van, pre-flop túlhívtam a kezemet, magamat hoztam ilyen helyzetbe.
Köszi; GL
1. parti:
c/r flop és tönkre kell menni, de ha álcázni akarjuk a lapot ezen a flopon, akkor jó a pot közeli bet is, flopon majd turnön.
2. parti:
Nagynak tűnik a flop emelés, és nem adnám meg a 3betet. Flop után tönkre kell menni.
1. party: inkább donkbetelj a flop setre (mondjuk a kassza felét, vagy 2/3-át). Nagy valószínűséggel kapni fogsz egy visszaemelést az eredeti emelőtől, bármilyen lap is van nála, de legrosszabb esetben lecallolnak, mert nem fogják elhinni neked a setet. Néhányan ilyenkor azt csinálják, hogy a flop donkbet után csak callolnak a visszaemelésre, majd elcheckolják elölről a turnt, amire az ellenfél várhatóan bármilyen lappal újra támadásba fog lendülni, erre pedig mehet a visszaemelés. Ha az ellenfél is checkol a turnön, akkor a riveren value betelnek. (Mondjuk egy ilyen draw heavy flop kevésbé kedvez ennek a játéknak).
A flop check/raise megoldás nekem nem tetszik, mert egy normális ellenfél innentől kezdve gyanút foghat, és könnyen dohatja a lapját. Egyébként pedig a flopolt setet semmilyen körülmények között ne dobd el egy visszaemelésre se élőben, se online.
2. party: túl nagy a preflop emelés. Én ennél a vakszintnél 2,5-3BB-ig emelnék csak. Utána pedig preflop fold egy visszaemelésre. Ha pedig végül becalloltál, akkor itt már muszáj kockáztatni, hiszen lejött a lapod.