Póker Fórum Archívum > Multi table > Élő MTT - preflop QQ, 3bet all-int kap

mcdugal
2013. jan. 30. 11:00

Élő MTT - preflop QQ, 3bet all-int kap

Élő verseny buy in:5000 HUF, aktuális résztvevők 10/38 (tehát FT), első négy hely fizet.
Következő a szituáció:
vakok: 2K/4K, ante nincs, nálam kb. 200K, átlag stack kb 120K volt akkor.
FT második osztása -tehát az asztalnál ülők feléről minimális infó -. UTG+2 ben ülő játékos limpel, én MP-ből QQ-val izolálom és emelek 16K-ig, gombig mindenki dob. Gombon ül a chipleader, ő all-in megy, vakok és a limpelő játékos dob.
A játékost kb. 20-30 osztásban láttam, preflop 3betje 0%, postflop közepesen aggro, de az most itt nem is számít, de a lényeg hogy hülyeségeket nem láttam tőle.
A gondolatmenetem akkor az volt, hogy csak vmilyen prémium handdel megy all-in, tehát a range AA,KK,AKs,AKo. Akkor fejben nem tudtam kiszámítani de úgy gondoltam kb. 55-45% lehet oda, azóta megnéztem és neki volt 59% az én QQ-m pedig 41%.
Mindezek alapján úgy gondoltam dobás lesz a helyes lépés és dobtam.
Most utólag azon gondolkozok, hogy helyes döntés volt-e, mert attól tartok hogy nem.
A következő számítás helyes-e?
Nyerek : 0,41*(200K+200K+10K(vakok+limp))=0,41*410=+168K
Veszítek: 0,59*(200K)=-118K
Különbség=+168K-118K=+50K
Tehát a megadás EV-je +50K azaz +12,5BB lett volna, azaz rossz volt a dobás?

Slynzor
Válasz mcdugal kommentjére
2013. jan. 30. 11:29

Ha a range helyes, amit felállítottál, és valóban 40/60 ... akkor miért is gondoljuk, hogy komolytalan mennyiségű halott pénz esetén +EV lesz itt adni?

Slynzor
2013. jan. 30. 11:34

Ja és :
Nyerek : (200K+10K(vakok+limp))= 210K*0,4 = +84k

84K-118K = -34K

A range-en viszont lehet vitatkozni. Miért tolna be 50BB-t monsterekkel? Sztem ez inkább TT-JJ, AK szerű lapot takar.

mcdugal
Válasz Slynzor kommentjére
2013. jan. 30. 11:43

A számításban bizonytalanodtam el, mert vmiért nem tetszett nekem az eredmény, azért is kérdeztem rá itt. Szükségem volt vmilyen megerősítésre. Amúgy meg tévedtem, szal nem is volt hiába.
Köszi a választ amúgy.
Ami a ranget illeti, abban a helyzetben úgy gondolkodtam, dobásom után azt mondta AK-ja volt, de nem mutatta meg persze :D

jabyga
2013. jan. 30. 11:47

Szép resteal a cl-től! :D Én nem tennék fel itt 50bb-t egy jó esetben flipre. Ilyen versenyeken élőben sok olyan mágus van, akinek sokszor fektették ki a tökéletesen limpelt monsterét, ezért inkább berakja egyben függetlenül attól, hogy az hány BB. Mondjuk ugyan ezt meglépheti JJ-vel is(mert azzal is sokszor kikapott már), de én akkor is dobnék.
Amúgy milyen verseny az, ahol nincs ante? Kéri Karcsi szervezte? :D

Csoszogi33
2013. jan. 30. 13:36

Szinte biztos vagyok benne, hogy a gondolatmeneted hibás. Az AA, KK-t nyugodtan kiveheted a rangeből, azzal nem fog all in menni, mert az ilyen lapokat még a fishek is szívesen lejátsszák és nem szeretnének dobást kapni rá. A valószínűbb range: AKo,AKs,AQs,AQo,QQ (még ez is inkább játszik mint dobatni szeretne) ill JJ-99. Ez ellen a range ellen közel 58%-ot mutatsz. És mivel a pénztől is messze vagytok véleményem szerint megéri itt kockáztatni, és utána közel 4 szeres átlagzsetonnal játszani.

trixilw
Válasz Csoszogi33 kommentjére
2013. jan. 30. 14:23

Amúgy milyen verseny az, ahol nincs ante? Kéri Karcsi szervezte? :D

Gondolom Cotton

Szinte biztos vagyok benne, hogy a gondolatmeneted hibás. Az AA, KK-t nyugodtan kiveheted a rangeből, azzal nem fog all in menni, mert az ilyen lapokat még a fishek is szívesen lejátsszák és nem szeretnének dobást kapni rá.

Hát cáfolj meg ha nem, de nagyon úgy tűnik, hogy nem sokat játszottál még élőben.
Jabyga leírta, hogy sokszor mennek pf all-in AA-val, mert az a lap "sérülékeny".

mcdugal: milyen gyorsan jött az all-in? Csöndes gondolkodás volt, nézegette a lapját vagy mit figyeltél meg? És oké hogy nem 3-betel soha, de a közepesen aggró nálad mit takar? Lehet ez még 87s is, nagyon kellennek ilyenkor a readek.

Csoszogi33
Válasz trixilw kommentjére
2013. jan. 30. 14:31

Hát cáfolj meg ha nem, de nagyon úgy tűnik, hogy nem sokat játszottál még élőben.
Jabyga leírta, hogy sokszor mennek pf all-in AA-val, mert az a lap "sérülékeny".

Elég sokat játszottam már élőben, noha az is biztos, hogy online sokkal többet. 3-4 évvel ezelőtt még igen standard move volt ászokkal betenni pre nagy stackkel, de az azóta eltelt időben a fishek is fejlődtek, nem szoktam már ilyet látni. Ezek szerint ha CL all in tesz FT-n ráadásul "gyorsan" mondja be, akkor egyből ászokat jelent? Ne haragudj, de ezzel az érveléssel nem tudok egyetérteni. A sérülékeny lapnak inkább bubikat meg AK-t emlegetik még mostanság is.

szr
2013. jan. 30. 14:32

Azt hittem Trixi, hogy majd mindenféle buborékfaktorokat, meg ICM-et fogsz emlegetni, erre tessék.

Szóval lényeg az, hogy itt a chipEV számítás nem ér semmit, mert két bigstack-nél nagy a buborékfaktor, különösen annál akit coverelnek. Hiszen egy nagyon jó részesedést veszíthetsz el teljesen , ha buksz. Szerintem itt még egy 70/30-on is gondolkozni kell.

trixilw
Válasz Csoszogi33 kommentjére
2013. jan. 30. 14:39

Elég sokat játszottam már élőben, noha az is biztos, hogy online sokkal többet. 3-4 évvel ezelőtt még igen standard move volt ászokkal betenni pre nagy stackkel, de az azóta eltelt időben a fishek is fejlődtek, nem szoktam már ilyet látni. Ezek szerint ha CL all in tesz FT-n ráadásul "gyorsan" mondja be, akkor egyből ászokat jelent? Ne haragudj, de ezzel az érveléssel nem tudok egyetérteni. A sérülékeny lapnak inkább bubikat meg AK-t emlegetik még mostanság is.

Félreértesz. Nem azt mondtam, hogy csakis AA lehet, hanem próbáltam arra rávilágítani, hogy az AA-t is még mindig bepakolják 50BB deep preflop open allinnel.

Sérülékenység... Szóval azt te már nem hallod, hogy AA-t berakom mert nem tud már javulni? Az AK-val meg vigyázni kell, mert az nem kész lap? Ezért csak overlimp. Biztos más helyen játszunk, de hidd el, ahol én, ott évek óta nem változott semmi. Szerencsére :)

szr: ilyen mezőnyben a bubifaktor kb elhanyagolható amellett, hogy mekkora edge van a mezőnyön. Minek akarjak én mindenáron egy flipet játszani, ha agyonexploitálhatom postflop az asztalt? Legalábbis jó esetben :)

Élő ügyfélszolgálat