EPT Sattelite
Már csak 5en voltunk játékban. Stackek 30e, 22e, 26e, 18e és 16e. Én voltam shortstack. Vakok 800/1600 ante 100.
Miután az utolsó asztalra kerültünk semmit nem kaptam. Még csak arra se voltak jók a lapjaim, hogy lopkodjak. K2, 8 3 ilyenek. Kétszer kaptam AK-t és egyszer AQ-t is ami végül a vesztem is lett. Kérdés: ilyenkor mi a helyes játék? Úgy értem AK-val és AQ-val. Preflop all-in vagy csak egy normál emelés? Mi az a játék amit ebben a szituációban alkalmaznátok? Előre is köszi
Mod: Az első három helyezett belépőt nyer arra a versenyre ahonnan egyenes út vezet a Kanári szigetekre.
Az előbb priviben azt hittem mintha konkrét handről lenne szó na mindegy. Így elég nehéz elemezni a dolgokat elég kevés az infó. De általánosságban megpróbálok valami okosat írni. M számod naygjából 6 körül van ami nem valami biztató.Nem tudjuk milyen vakstruktúrával megy a verseny.Ez is nagyban befolyásolhatja a döntésünket. Ha valami turbós gondolok itt 5 perces vakokra akkor egyértelműen push ilyen lapokkal sőt még gyengébekkel is tolnám.Első beszélőként ezekkel a lapokkal szintén tolnám. Gombon esetleg egy standard raise kicsikarni valami játékot és előfordulhat hogy a cl az sb vagy bb és lopásnak gondolná és visszatolná. Tehát nagyon sok szempontot és egyéb tényezőt figyelembe kellene vennünk döntésünk meghozatalánál.Összeségében én pusholnám de kíváncsi vok mások véleményére is.Persze ezzel kockára teszed hogy 4.nek vagy 5.nek esel ki és nem kvalizod magad az első 3-ba, de szerintem nem nagyon van mire várnod.Bár függ nagyban az asztaltól is. Mennyire voltak passzívak az utolsó időben?Mennyire akar odaérni mindenki az első 3.-ba?Tehát ezekkel is tisztában kell lenni és akkor lehet egy standard raissel is gyűjtögetni.
Nagyjából ennyi remélem valami értelmeset is ki tudsz belőle venni.De berakhatod azt a handet is ami a vesztedet okozta.
Azért nem írtam konkrét handet mert én úgy általánosságban voltam kíváncsi arra, hogy milyen játékot érdemes játszani ha ez ember AK-t vagy hasonlót kap a kezébe jelen szituációban (5en vagytok, FT 2 ember kell kiessen) mert én mivel nem sok tournamentet játszok nem tudom final table-en milyen a helyes játék.
Ennél az asztalnál nagyon feszes játék ment. Preflop emelés csak all-in volt mindenki részéről. A játék amúgy normál sebességű volt, ami meg a vesztem okozta az pedig az AQ volt amit kivételesen (a korábbi két AK-val ellentétben amit preflop all-in toltam) úgy játszottam meg, hogy potot emeltem amire kaptam egy all-int és elfogadtam. Ellennél 88 ami kitartott. Amúgy UTG+1ből emeltem.
én AK és AQ tipusú lapokkal mindig ugy vagyok egy verseny végjátékában ha SS vagyok jobban szeretek full boardot látni mint 3 lapos flopot. tehát push, turbón, szuper ss-ként főleg.
ha callt kapok, akkor nagy valószínűséggel coinflip és lehet imádkozni :)
Melyik teremben van egyébként ez a kvali?Mennyi a buyin meg ilyenek?
Ez az everesten van. Van egy 3,3 $ rebuyos (erre neveztem én is) és van egy 11+1es freezeout. Én a rebuyoson indultam és amit beleraktam 12 dollárt az vissza is jött. Azért is kérdeztelek téged részben mert a rebuyoshoz én is úgy állok hozzá ahogy tőled láttam a videóban:) Első órában nagyon laza játék, szinte mindennel beszállok max. ha bukok rebuyolok azután pedig a kellő feszes játék. És a rebuy korszak meg is hozta gyümölcsét mert a laza játéknak köszönhetően szünet végére második lettem zsetonok számát illetően. Csak ahogy az első hozzászólásban is írtam final table-on nem jött semmi és erősen leestem. Ettek a vakok rendesen.