Friday Night GTD $10k_AA érdekes megjátszása
Szóval, az ellenfél ellen egy partim volt, amikor egy vakszinttel korábban vakcsatában kisvakban emeltem 33-al 3*ost, amikor cbetemre emelt, és dobtam egy 578 flopon.
Viszont nem tűnt jó játékosnak, simán túlagrózott mások ellen érdekes szituációkat. Limp reaise-re készültem, mivel az asztal elég aktív volt, ha simán emelek, -az imidzsem miatt- benne volt a sima körfold.
NL Texas Hold'em Trny: 40696049 Level: 7 Blinds(300/600) - Friday, June 20, 18:09:08 ET 2008
Table Friday Night Party $10K Gtd Rebuy (1452816) Asztal #23 (Real Money)
Seat 3 is the button
Total number of players : 10
Seat 2: Sidorrr ( 3,760 )
Seat 3: rachel243 ( 16,660 )
Seat 4: EL_MARDIM ( 9,440 )
Seat 5: peachmelba ( 14,650 )
Seat 6: jjmarks111 ( 3,150 )
Seat 8: geribaa ( 32,030 )
Seat 9: Blupaul ( 54,940 )
Seat 10: pcapusin ( 21,610 )
Seat 1: sergey71 ( 23,833 )
Seat 7: PalM01 ( 40,190 )
Blinds(300/600)
** Dealing down cards **
Dealt to geribaa [ Ad Ac ]
jjmarks111 folds
PalM01 folds
geribaa calls [600]
Blupaul calls [600]
pcapusin folds
sergey71 calls [600]
Sidorrr folds
rachel243 folds
EL_MARDIM calls [300]
peachmelba checks
** Dealing Flop ** [ 4s, Jd, 5c ]
EL_MARDIM checks
peachmelba checks
geribaa bets [2,000]
Blupaul raises [6,600]
sergey71 folds
EL_MARDIM folds
peachmelba folds
geribaa calls [4,600]
** Dealing Turn ** [ 9h ]
geribaa checks
Blupaul bets [12,000]
geribaa?
Fold? Vagy már flopon fold? Esetleg AI?
Hát nem tudom AA-val sima limp nagyon meleg... a BB-nél így lehet bármi, 4,5...J9... vagy akár csak egy J5-J4... neked meg ugye van 2 outod... ha eldobod most, akkor még a raise/körfold is jobb megoldás lett volna...
Én mindig tartok az AA-tól neten, mert a sok idióta bejön ellene olyan lapokkal, hogy sírok és le is mákolják 70-80% - ban, de én akkor is emeltem volna vele és ha valaki erőlködik akkor meg úgyis allin...
Tudom, és teljesen igazad is van, elszúrtam a preflop call-t, inkább a fold felé hajlasz?
Én úgy gondolkodtam, hogy a bigstack ellen itt lesz a lehetőség valamit alkotni. Ha bárki más hívott volna, insta dobás.
Én mindig tartok az AA-tól neten, mert a sok idióta bejön ellene olyan lapokkal, hogy sírok és le is mákolják 70-80% - ban, de én akkor is emeltem volna vele és ha valaki erőlködik akkor meg úgyis allin...
én valahogy úgy vagyok vele, hogy ha limpelek akkor nyilván az első túlzott erőre (hacsak nem A setet kapok) elengedem. Viszont ez nagyon ritka, legalább egy minraiset el szoktam engedni, ha nagyon feszes az asztal, vagy ha lazább akkor nagyobbat.
Ebben a helyzetben flopon el kell dönteni, hogy ha visszahívott, és a következőkártya sem lesz ász akkor meg akarod-e adni az emelését... Nem szabad úgy megadni flopon egy komolyabb emelést, hogy egy hasonlóra ne tudjam mi teszek turnon, ha nem javul a kezem.
Azért ez enyhe túlzás amit írsz!
Preflop persze emelni kellett volna. Ha már így játszottad talán már a flopon el kellett volna engedni. Az esetek nagy részében verve vagy!
Mivel említettem, hogy egy elég fishy ellenfél volt, úgy gondoltam, hogy erősebb vagyok nála, mivel láttam tőle olyan akiciókat is hogy ihaj....
Erős kezei gyengén-gyenge kezeit erősen játszotta, szóval eléggé readelhető volt, plusz vagy most még a verseny elején bevállalok egy ilyen akciót(hülyeséget?), és CL leszek, vagy próbálok beevickélni a bubble-ba.
Szóval a Hand vége:
Blupaul raises [6,600]
sergey71 folds
EL_MARDIM folds
peachmelba folds
geribaa calls [4,600]
** Dealing Turn ** [ 9h ]
geribaa checks
Blupaul bets [12,000]
geribaa is all-In [24,830]
Blupaul calls [12,830]
** Dealing River ** [ Qd ]
Blupaul shows [ Js, Qh ]two pairs, Queens and Jacks.
geribaa shows [ Ad, Ac ]a pair of Aces.
Blupaul wins 65,860 chips from the main pot with two pairs, Queens and Jacks.
ez az A A limp ára... preflop emelsz egy nagyobbat és eldobja, ha meg nem, akkor flopon, turn-ön megint hívsz. én nagyon nem így játszottam volna meg, ahogy azt te tetted.
Nem is mondtam, hogy jó volt ez így. :)
De egy read-re alapozva meghoztam egy helyes döntést, ami a kiesésemhez vezetett. Ennyi.
Szerintem 1 kezemen meg tudom számolni hányszor játszottam így ászokkal, de ezt most itt nem bántam meg. Jobb voltam turnön, behúzta a lapját a riveren, ez van. Kb. olyan mintha a set-em ellen behúzta volna a riveren a flössét. Sőőt.
hát, volt ugye 11% -a :) míg set vs flöshúzó kb 20%on van :)