Póker Fórum Archívum > Multi table > Full Tilt SnG tragikomédia

kormi88
2008. jún. 1. 2:47

Full Tilt SnG tragikomédia

Röviden leírom az utóbbi két napom pókerszempontból, hátha mond valaki okasat, vagy én mondok okosat valakiek.

Eddig Ipokeren játszottam SnG-ket 5-10$-ért, most beutaltam FTP-re MSOP miatt (overpair-overpair csatában elvéreztem...).
Volt 80$-om, kipróbáltam a 9-fős 5$-ket, először azt hittem, egész jók az emberek, mert értelmes számaik voltak. Aztán 100 körüli vakoknál úgy befeszültek mindig, hogy hihetetlen. Gyakorlatilag minraisezel 50-60% steal 60-65% sikerrel. (és ez az összesített, 5-20$ BI (HM-be nem sikerült BI szerint szűrni))
Sikereimen felbuzdulva 10$-osokat is játszottam, elég sime volt, 150-es BR-nél (mármint ezen az oldalon :) ) úgy döntöttem szerencsét próbálok 20$-on. Hát nem volt vészes, de persze kiestem. No akkor mondom, játszok még párat. Jó játékkal, nem túl jó ellenfelek ellen elvesztettem jópárat, és pénzbe se kerültem.
Mondom, nem baj, majd kijön a tudás, 5-10$-on viszajöttem 80$-ra a pechszéria ellenére (pl. 3 AA-m sorsa: AA vs KK, lejön a K; BB, körfold; PF allin, hülye lappal sort csinálnak).
Aztán akkor újabb 20$-osok, ugyanaz a sorsuk.
Újra BR építés 5-10-en...

És idegesített, hogy nem tudok 20$-on nyerni, szóval játszottam. Nem voltam tilten, teljesen jól játszottam végig, csak már nem volt hozzá lelkesedésem. Csak dacból játszottam.

A vége: 10 ITM nélküli 20$-os SnG.
Most még ha minden jól megy, centre pontosan elvesztem az utolsó dollárjaimat 2 5$-oson.

Aztán majd ha összegyűjtöttem az erőmet és a lelkesedésemet, jövök 200$-al, és bízom a hosszútávban, meg az rng-ben...

Remélem nem bennem van a hiba...

peterpanic
Válasz kormi88 kommentjére
2008. jún. 1. 2:51

ne haragudj, de benned van.
bankroll management, nemtudom sng-khez pontosan mennyi beülő kell, de 50 biztosan, olvastam sng játékosok blogjában 20-25 buyines természetes bukószériákról...
ahhoz, hogy kijöjjön a tudás, hosszútáv kell, nem 10 darab sng!

kormi88
Válasz peterpanic kommentjére
2008. jún. 1. 2:59

Írtam is direkt, hogy ezen az oldalon van ennyi. A többin, és MB-n van még elfekvőben 20$-s SNG-re 60-70 beülő.

És benne van a hosszú bukó, tudom, sosem zavart, csak hogy most pont egy fellépésnél, úgy hogy az adott oldalon kevesebb pénzem volt, és hogy ITM-be sem voltam. Ha megcsíptem volna egyet, abbahagytam volna szerintem.

zoltanh
Válasz peterpanic kommentjére
2008. jún. 1. 3:00

Egyszer valahol már olvastam, hogy mennyi buyin kell sng-hoz. Már elfelejdtettem, de valahogy így van. Félprofi minimum 50, profi pedig 100 buyn kell!!

zoltanh
2008. jún. 1. 3:01

Írtam is direkt, hogy ezen az oldalon van ennyi. A többin, és MB-n van még elfekvőben 20$-s SNG-re 60-70 beülő.

Viszont ha megvan a pénzed a 20$ játékhoz akkor miért nem tolsz be egy kisebb összeget MB-ről? Akkor kijönne a hosszútáv, ha tényleg jó vagy.

peterpanic
Válasz zoltanh kommentjére
2008. jún. 1. 3:04

én amikor felmentem NL50-re, kb. 2000 leosztás alatt elbuktam 7-8 beülőt, lazán:).
a bukószéria mindig szintlépésnél jön, ez törvényszerű:).

tolj be egy kis pénzt és játssz azon a szinten ahol kényelmesen érzed magad, ennyi szerintem.
sok szerencsét!

kormi88
Válasz zoltanh kommentjére
2008. jún. 1. 3:09

Hmm, MB-ről be lehet utalni egyből, minden macera nélkül. Még ritkán használtam. Azt hittem, hogy ott is várni kell, mint átutalásnál.
Most verem a fejem a falba.

Peterpanicnak igaza van, bennem volt hiba.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

kormi88
2008. jún. 1. 3:10

Tanulság: tervezd meg a szintlépésed.
Igazából ez nem is akart az lenni, csak láttam a lehetőséget...

Élő ügyfélszolgálat