Heads up
Stars, $20 180-as verseny. Heads up vagyok kb. egyforma stackel egy fej ellen, akit a final 3 asztal óta figyeltem (nem egy asztalon játszottunk) és erős aggresszív játékosként könyveltem el, biztos voltam benne, hogy ő is ott lesz a végén.
Tudom, hogy minden HU más és más. Általában megpróbálok én lenni az erőszakosabb. Itt ez nem sikerült. Minden raise-re 3bet, minden 3bet-re 4bet vagy 4bet allin.
Kb. 5-10 parti alatt rájöttem, hogy a szokásos HU taktikám itt nem fog menni.
Úgyhogy váltottam egy elég tight változatra:
A terv:
Osztóból csak felső húsz százalékkal emeltem, felső tízzel all-in a 3bet-re, többivel call, és flopon position play.
BB-ből felső hússzal reraise, és a shove-re felső 10-el call. limpre mindig emelés. Elég sokat dobtam a BB-ből, mert unraised pot elég ritka volt, úgy semmi képpen nem ment, hogy én limpeltem.
Na és akkor a key hand:
55-öm volt, SB limp. 1500-3000 + antek. Stackek 130k körül.
Az volt a gondolatom, hogy egy SR-t simán megad, és a teszőleges flopon raiseel vagy reraise-el.
Szóval megpróbáltam preflop elhozni a kasszát: emeltem 21k-ig.
Erre allin shove. Hmm. Time bankom már nem volt, szóval viszonylag gyorsan kellett dönteni.
55 túl jó lap HU-ban. Ha nagy párja van, akkor preflop tuti allin megyünk, ha emeléssel nyit.
Szóval nem gondoltam, hogy a monster lapjait másképp játssza, mint a nagyokat (legalábbis én ha ilyen stílusban játszom, akkor kínosan figyelek rá, hogy a mostereket PONT ugyanúgy játszam meg mint a rutin emeléseket.)
Szóval megadtam az allint. TT-mutatott.
Szerintem ez egy totál szar megjátszása volt a TT-nek figyelembe véve az ő stílusát.
Vélemények?
(88), 99+ és AK lapokkal tartottam volna meg ezt a limp, majd egybőli all in-t (te nem is keveset emeltél, ezt soknak is tartom egy kicsit). Nagyon gyanús megjátszás volt a részéről, főleg, hogy alapvetően egy agro tipusú játékos. Mivel írtad, hogy ezen partit megelőzően tight-abbra váltottál, ellenfelemtől egy ilyen megjátszás esetén egy erősebb típusú lapra számítanék, felső 5-10% (és azért nem emelt egyből, mert előzőekben dobáltál a pre raise-eire).
(88), 99+ és AK lapokkal tartottam volna meg ezt a limp, majd egybőli all in-t (te nem is keveset emeltél, ezt soknak is tartom egy kicsit). Nagyon gyanús megjátszás volt a részéről, főleg, hogy alapvetően egy agro tipusú játékos. Mivel írtad, hogy ezen partit megelőzően tight-abbra váltottál, ellenfelemtől egy ilyen megjátszás esetén egy erősebb típusú lapra számítanék, felső 5-10% (és azért nem emelt egyből, mert előzőekben dobáltál a pre raise-eire).
Kezdek félni Tőled, Gabi... :)
Ja, elég fos tartás volt. És asszem a taktika, ami egy állandóan emelő HU ellenfél ellen működik se lehet túl tight (ha nem túl nagy a stack/BB).
Ha háromból csak egyszer tudunk visszaemelni és sosem tartunk, akkor a SB játéka már plusszos, ha 3BB-ig emel. (2*1,5-2,5=0,5BB 3 körönként).
De ha csak a felső 20%-al játszunk, akkor még rosszabb a helyzet:
3,5BB 3 partiban.
Tehát a felső 20% a 3Bet-re túl tight. Valahogy a tartást is bele kéne venni a mixbe, de egy aggro ellen OOP az elég nehéz játék.
Szóval szerintem ez volt a srác taktikájának a gyenge pontja: majdnem mindig 4Bet a 3Bet-re. Ez elég nagy kockázat, ha már a 3Bet is felső 20%-os lap legalább.
Így kellett volna inkább megfognom, nem két rongyos 5-össel.
igen, a baj csak az, hogy egy hagyomanyos HU session-el ellentetben itt meg az ido sem nekem dolgozott, szoval nem volt tul sok idom kifigyelni a hibait
persze a flop utani hibai ki sem derulhettek, ugyanis post flop jatek nem volt :cool:
viszont most mar egesz biztos vagyok benne, hogy a megoldas a 3Bet-jeinek es a 4betjeinek az elkapasa
azt nem hozza vissza az 1/2 BB / kor vagy mittomen milyen lopasi atlaga