Póker Fórum Archívum > Multi table > Kettő és fél kérdéses leosztás, $10+1 MTT.

csebal
2008. nov. 16. 16:05

Kettő és fél kérdéses leosztás, $10+1 MTT.

Üdv..

Az imént sikerült kiesnem egy 1500 dolláros garantált MTT-ről kb 3 hellyel money előtt. Érdekelne a véleményetek a három partiról amit zsinórban elbuktam.

Szituáció: 1500 dollár garantált bounty - cake. 10+1 nevezési díj, ebből 2 dollár a fejpénz amit valakinek a kiejtéséért kapsz. 157 induló, top 30 hely fizet + persze a bounty amit összeszedsz. Induló stack 3k zseton.

A történtek idején vagyunk még 34-en, avg stack ~14k, én 26k-val ülök az asztalnál 8 másik emberrel, ami kb 5. legtöbb zseton a versenyben az adott ponton. Vak 200/400, ante 25. Viszonylag feszes játék folyik, ám ezt időnként megtöri a shortstack-ek allinje.

Első leosztás:
Seat 1: Tele*** (5145.00 in chips)
Seat 2: saca*** (4623.00 in chips)
Seat 3: PDS2*** (31165.00 in chips)
Seat 5: Hitt*** (10004.00 in chips)
Seat 6: mech*** (45797.00 in chips)
Seat 7: csebal (26051.00 in chips)
Seat 8: ed17*** (18392.00 in chips)
Seat 9: Gord*** (15609.00 in chips)
PDS24 posts ante of 25
Hittaflop posts ante of 25
mechwar posts ante of 25
csebal posts ante of 25
ed17huunt posts ante of 25
GordonCake posts ante of 25
Telemen posts ante of 25
sacabbie posts ante of 25

ed17***: posts small blind 200
Gord***: posts big blind 400

Dealt to csebal [ 5s 5h ]
Tele***: folds
saca***: raises to 800
PDS2***: folds
Hitt***: folds
mech***: folds
csebal: calls
ed17***: folds
Gord***: folds

Igazából emberünk bár shortstack, valójában az egyik leglazább játékos az asztalnál.. korábban volt chipleader is, de leharcolta magát a jelenlegi poziciójába. Gondolkoztam rajta, hogy all-in toljam, vagy csak megadjak.. majdnem biztos voltam benne, hogy előrébb vagyok, hiszen pockettel ebből a stack mérettel all-in ment volna. A megadás mellett döntöttem, de biztos voltam benne, hogy ha nem jön le A vagy K, akkor all-in megyek ellene.

@@@ F_L_O_P @@@ [ Qc 6h 7c ]

Pont amit reméltem. Backdoor soresély, csak egy Q az asztalon amit talán nem talált el, tehát ha nem valami magasabb pocketje van, amivel már eleve preflop allin megy, akkor jó vagyok.

saca***: is all in 3798.0000
csebal: shows 5s 5h
saca***: shows Kh Ts

Mivel bármilyen lappal all-in tolt volna az adott szituációban és mivel úgy okoskodtam, hogy nem találta el a flop, ezért megadtam.. igazam is volt.

# # # TURN # # # [ 9c ]
&&& RIVER &&& [ Kc ]

doh.
*** SHOW DOWN ***
saca*** wins 9,996 with Pair of Kings

-4.6k semmi gond, még mindíg bőven jól állunk. Ti hogy játszottátok volna meg ezt a handet az adott körülmények között?

Következő hand:
Seat 1: Tele*** (5120.00 in chips)
Seat 2: saca*** (9996.00 in chips)
Seat 3: PDS2*** (31140.00 in chips)
Seat 5: Hitt*** (9979.00 in chips)
Seat 6: mech*** (45772.00 in chips)
Seat 7: csebal (21428.00 in chips)
Seat 8: ed17*** (18167.00 in chips)
Seat 9: Gord*** (15184.00 in chips)
PDS24 posts ante of 25
mechwar posts ante of 25
csebal posts ante of 25
Telemen posts ante of 25
Gord***: posts small blind 200
Tele***: posts big blind 400
Dealt to csebal [ Ah Jh ]
saca***: folds
PDS2***: raises to 1,600
ed17***: calls

CO ülök, AJs egy emeléssel és egy megadással elöttem.. egy 3-betre kevésnek éreztem, de egy megadásra minden gond nélkül jónak.

@@@ F_L_O_P @@@ [ 9h Qh Ac ] (5625 a potban)
Ismét csak pont az a flop amiben reménykedtem, talán az lett volna szebb, ha egyből flush-t kapok, vagy egy két párt. Top pár, elfogadható kicker.. flush draw. Annyi out, hogy azt se tudod hová kapd a fejed.

PDS2***: checks
csebal: bets 5,600 (11225 a potban)
ed17***: is all in 16542.0000 (27767 a potban)

Ezen a ponton igazából lehet meg kellett volna állnom egy picit mérlegelni az esélyeket, de annyira tempting volt a top pár / flush draw combó, hogy minimális töprengés után megadtam. Ami megverhetett az a két pár, magasabb kickerű ász, esetleg a set. Mindhárom esetben rengeteg outom marad lejavulni az illetőt, bár a set esetében azért eléggé savanyúak a kilátások.

még 11k-t kellett megadnom egy 27k-s (a megadásom után 38k-s) pothoz.

csebal: shows Ah Jh
ed17***: shows 9c 9s

Mit ad isten. Set.

# # # TURN # # # [ Qd ]

Itt már game over.

&&& RIVER &&& [ 2d ]

Ő pedig már nem játszik.

*** SHOW DOWN ***
ed17*** wins 38,684 with Full House, Nines full of Queens

Nyilvánvaló, hogy ezt másképp is meg lehetett volna játszani, a konzervatív megoldás egy fold lehetett volna az allin után.. Nektek erről mi a véleményetek?

Végezetül az a bizonyos utolsó szög a koporsóban (avagy miért nyer mindig any two card a short stack alacsony-közepes pocketje ellen), hogy meglegyen a szerencsétlen szentháromság.. (ismét mondom, ez három egymásutáni leosztás)

Seat 1: Tele*** (4695.00 in chips)
Seat 2: saca*** (9971.00 in chips)
Seat 3: PDS2*** (29515.00 in chips)
Seat 5: Hitt*** (9954.00 in chips)
Seat 6: mech*** (45747.00 in chips)
Seat 7: csebal (3261.00 in chips)
Seat 8: ed17*** (38684.00 in chips)
Seat 9: Gord*** (14959.00 in chips)
PDS24 posts ante of 25
mechwar posts ante of 25
csebal posts ante of 25
Telemen posts ante of 25
Tele***: posts small blind 200
saca***: posts big blind 400

Dealt to csebal [ 7h 7s ]
csebal: is all in 3236.0000
ed17***: folds
saca***: calls
csebal: shows 7h 7s
saca***: shows Ad Kd

@@@ F_L_O_P @@@ [ Jc 4d Kh ]

# # # TURN # # # [ 3c ]

&&& RIVER &&& [ Jd ]
*** SHOW DOWN ***
saca*** wins 6,872 with Two Pairs, Kings and Jacks
Tournament: saca*** wins 2 bounty.

pocket 7, szerintem nem kell sokat magyarázni.. ilyen szituációban ennyire leharcolva ennél sokkal szarabb lappal is all-in megyek, persze ha valaki másképp csinálná, akkor hallgatom.

A dologban a bosszantó, hogy a pénzes helyek előtt 3-mal sikerült kiesni úgy, hogy egészen odáig a final talbe is esélyesnek tűnt.. :) Talán a végén mehettem volna arra, hogy bejussak a 30ba és akkor elrakok még kb 9 dollárt, de igazából a final table esélyeim elmúlása után és mivel már amúgy is pénzemnél voltam csak a bountykból, ez még annyira sem motivált mint máskor.. úgy voltam vele, hogy vagy feltámadok hamvaimból és csodát teszek, vagy itt és most véget ér a játék.

Hát ennyi.. nyugodtan rugdaljatok meg, ha valahol valami ordító hülyeséget csináltam, talán tanulok belőle :)

Zehy
Válasz csebal kommentjére
2008. nov. 16. 18:08

Szép és tartalmas leírás, én viszont rövid leszek és velős :)

- 55 tedd allin v fold, döntsd el preflop, h mit akarsz vele csinálni, csak rossz flopot kaphatsz hozzá (én allin teszem valószínűleg)

- AJs hasonló, remek flopot kaptál, onnan már dobhatatlan volt sztem, potoddsról nem is beszélve.
Itt ami fontos lehet, h az egyik cl ellen mész, és bár pozíciód van, de vannak még mögötted, egy squeeze-re dobhatod, ill. nem biztos, h A magas flopot akarunk látni ezzel a lappal. Érdekes hand, várom a többiek véleményét majd, de én nagyobb %-ban ezt eldobnám, mivel kevésszer lesz sd értéke a lapodnak a torna ezen fázisában, nem fogtok mutatásig menni, sokszor dobhatsz majd flopon pl, vagy stackelődhetsz jobb lapok ellen. Preflop harcokba kell bonyolódni (v azokat elkerülni) és kihasználni a bubble-t, így itt azt kell eldönteni, h mit akarunk játszani, csorogni előre itmbe lassan v stacket gyűjteni és nyerni. Én tehát ezt is rr v fold. (jó, nem nagyon szeretek callolgatni, mint látszik :))

- instaallin, nincs mese

csebal
Válasz Zehy kommentjére
2008. nov. 16. 18:58

Szép és tartalmas leírás...

Köszönöm

- 55 tedd allin v fold, döntsd el preflop, h mit akarsz vele csinálni, csak rossz flopot kaphatsz hozzá (én allin teszem valószínűleg)

Volt még mögöttem két deep player a két vakban.. nem akartam egy 5-5-tel belefutni valami random magas párba :) Ezért lett végül csak call a fentebb írt kitétellel.

Zehy
2008. nov. 16. 19:21

Volt még mögöttem két deep player a két vakban.. nem akartam egy 5-5-tel belefutni valami random magas párba :) Ezért lett végül csak call a fentebb írt kitétellel.

A két deep nem fog oop erőlködni, így ha ráemelnek a rr-edre nyugodtan dobhatsz, agyon vagy verve. Így viszont még oddsot is adsz esetleg egy szerelemlapnak, aztán 3way potban nézhetsz 55-el flopot. Tehát amit csinálsz a callal, azzal az a baj, h csak a zsetonod pazarlod, egyszerűen egy 55-höz nem fogsz megfelelő flopot kapni szinte soha.
Oké, utána a flopon jó call volt, de én begyűjtöttem volna a rirézzel a szép preflop összegyűlt kasszát vagy lejátszok egy coinflipet, ha mindenáron callolni akar, de az FE-ről még nem beszéltünk ekkor. Így viszont sötétben call kb az allint flopon, ami mondjuk szép volt, csak aztán lemákolt.
Én továbbra is tartom, h ezt a minrézt én pre büntetem, mivel flopot akar nézni, de a versenypóker nem erről szól.

dodi89
2008. nov. 16. 19:24

55-el én all in tettem volna azonnal az enemy-t, aztán had jöjjön a coinflip, az AJ-s hand pedig nálam egyértelmű reraise preflop, utálom csak megadni AJvel, mert utána soha nem tudom hol állok a partiban. A 77 az így járt:)

F16Fairlane
Válasz dodi89 kommentjére
2008. nov. 16. 23:32

1) fold pre
2) fold pre
3) ok

Élő ügyfélszolgálat