Póker Fórum Archívum > Multi table > KK vs. CL 3bet - hibák kutatása a lejátszásban

matusow88
Válasz ddrum kommentjére
2010. dec. 23. 20:00

A CL ellen nem akartam betenni KK-val preflop. Sok volt még előttünk, el akartam lavírozni mutatásig.

de mit számít az, hogy CL? tényleg nem értem ezt a felfogást... ennyi erővel dobd el ellene az AA-t is, mert benne van, hogy lemákol. mikor, ha nem most akarsz duplázni ellene KK-val?

ddrum
Válasz matusow88 kommentjére
2010. dec. 23. 20:03

de mit számít az, hogy CL? tényleg nem értem ezt a felfogást... ennyi erővel dobd el ellene az AA-t is, mert benne van, hogy lemákol. mikor, ha nem most akarsz duplázni ellene KK-val?

Na azért ne essünk át a másik oldalra... Szerintem bárkivel előfordul, hogy egy monster dobását épp optimálisnak ítéli meg, téttől függetlenül.

kriispirolls
Válasz ddrum kommentjére
2010. dec. 23. 20:16

4bet/call. Ha AA így jártál, be kellett tenni. Ne lássunk már mindenhol rémeket :)
1$-os SNGn semmi fogalmuk az embereknek a helyes preflop játékról. Lát egy nagy A-t egyből 3betel tapasztalatom szerint.

ddrum
Válasz kriispirolls kommentjére
2010. dec. 23. 20:18

4bet/call. Ha AA így jártál, be kellett tenni. Ne lássunk már mindenhol rémeket :)
1$-os SNGn semmi fogalmuk az embereknek a helyes preflop játékról. Lát egy nagy A-t egyből 3betel tapasztalatom szerint.

Én azt látom, hogy Ax az sima call, AK-AQ allin.

ashnur
Válasz ddrum kommentjére
2010. dec. 23. 20:19

Jó lenne ha azok adnának tanácsokat itt akik sngben hosszútávon (értsd: több mint 10000 játékkal a hátuk mögött) plusszosak. Akik csak idézni tudják a jótanácsokat azok könnyen félreértelmezhetnek bizonyos helyzeteket.

Való igaz, hogy KK pre be szokás tenni, de egyrészt nem kötelező, másrészt miért kellene ilyen deepen preflop allin menni? potcontrol nuku? ez nem cg...

és hogy ellentmondjak magamnak - mivel egyáltalán nem értek a pókerhez, bárki aki ismer ezt megmondja - én is valszeg 4betelek egy potnyit, olyan 2500 körül, és nem túl valószínű hogy dobok allinra sem.

Nyilván lehet weakeskedni (call, és checkcall végig ha nem jön A vagy K) is ha nem akarod a KK-t nutként kezelni és imádod ha lejön az AKhoz az A vagy settesedik az ellen :).

ddrum
Válasz ashnur kommentjére
2010. dec. 23. 20:26

Jó lenne ha azok adnának tanácsokat itt akik sngben hosszútávon (értsd: több mint 10000 játékkal a hátuk mögött) plusszosak. Akik csak idézni tudják a jótanácsokat azok könnyen félreértelmezhetnek bizonyos helyzeteket.

Való igaz, hogy KK pre be szokás tenni, de egyrészt nem kötelező, másrészt miért kellene ilyen deepen preflop allin menni? potcontrol nuku? ez nem cg...

és hogy ellentmondjak magamnak - mivel egyáltalán nem értek a pókerhez, bárki aki ismer ezt megmondja - én is valszeg 4betelek egy potnyit, olyan 2500 körül, és nem túl valószínű hogy dobok allinra sem.

Nyilván lehet weakeskedni (call, és checkcall végig ha nem jön A vagy K) is ha nem akarod a KK-t nutként kezelni és imádod ha lejön az AKhoz az A vagy settesedik az ellen :).

Ez jó meglátás, egy gond van vele: Aki plusszos, az már rég nem ezen a téten nyomul =). Viszont mindenki itt kezdi, aki befizet egy terembe. Persze örülnék, ha egy nagyágyú oktatna ki, hogy mi a helyes ebben az esetben, de mivel egy 1 dolcsis sng a téma, a "kúrd be preflop, és kerüld el az AA-t" tanácsnak is van létjogosultsága. A nagymenők elmondhatják a tutit itt, az a gond vele, hogy itt 100 bb simán bemegy középre J9-cel is, mert "éreztem"... Itt nem sok logika van a lejátszásokban, bubble/ITM esetleg gondolkoznak néha, illetve feszülnek, de addig káoszpóker van.

poker18g
Válasz ddrum kommentjére
2010. dec. 23. 20:37

1$os szinten MT Sng-ben nagyon simán be kell rakni KK-val. Lehet épp ez az , hogy CL és azért ügyeskedik. 4bet és ennek szerintem be kell mennie. Ha megnyered, akkor meg olyan jó stacked lesz, hogy kényelmesen tudsz játszani!

ddrum
Válasz poker18g kommentjére
2010. dec. 23. 20:40

1$os szinten MT Sng-ben nagyon simán be kell rakni KK-val. Lehet épp ez az , hogy CL és azért ügyeskedik. 4bet és ennek szerintem be kell mennie. Ha megnyered, akkor meg olyan jó stacked lesz, hogy kényelmesen tudsz játszani!

Ez a helyes lejátszás szerintem is, ezen a téten legalábbis, viszont az a vélemény is tetszett, hogy 100 BB deepen minek toljam be?

kriispirolls
Válasz ddrum kommentjére
2010. dec. 23. 20:47

Mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy nem lehet beszarva pókerezni. Parázunk hogy mivan ha QQ volt nála és szettesedett? Nyilván előfordul az ilyen, de range ellen játszunk, nem konkrét lap ellen. Márpedig a KK a standard 3bet range (AQ+,JJ+) faszán teljesít. Egy 777 jellegű flopot meg sztem a teljes rangeével meg fog cbetelni.
Amúgy meg ha győzelemre játszol (már pedig arra kell), akkor fel kell vállalni nagy stackek ellen is az ilyen szitukat szerintem.

Krono
Válasz ddrum kommentjére
2010. dec. 23. 21:09

A CL ellen nem akartam betenni KK-val preflop. Sok volt még előttünk, el akartam lavírozni mutatásig.

Ha preflop allin vagytok, akkor is ellavírozol a mutatásig.

Élő ügyfélszolgálat