Póker Fórum Archívum > Multi table > Mi a hosszútáv MTT-n?

plusevHUN
2008. febr. 17. 22:36

Mi a hosszútáv MTT-n?

Nem nagyon találtam hasonló témát, ezért nyitottam ezt a topikot.

Az alábbi dolgok érdekelnek, nagyon az MTT-kel kapcsolatban, talán a szakemberek tudnak majd segyteni :)

1. Hány MTT után lehet következtetéseket levonni? (Cash gameben mondjuk 100K leosztás,)
2. Mi számít jó ROI%-nak? 100%+ teljesíthető hosszútávon?
3. Mekkora lehet az ingadozás? Mekkora bankroll szükséges? (100 BI-t hallottam)
4. Egy MTT játékos nyereményét, össze lehet e hasonlítani egy cg játékosával? pl. NL100-as játékos órabére minek felel meg? (50,100,200$??)
5. Mi kell ahhoz, hogy vki jó MTT játékos legyen? (egy jó adag szerencsét kivéve perszeÖ

Sorry ha nagyon triviális kérdések, de szeretnék többet megtudni az MTT-k világáról. Ugyanis számomra összehasonlíthatatlan a cg-vel. A cg ugye sokkal deepebb,nehezebb döntések stb.
MTT-n csak szorongok, 20-30 BB-vel (jó esetben) nem igazán tudok mit kezdeni, ha tight vagyok bedarálnak a vakok, ha lose, akkor az első kiesők között távozom :)

üdv.
egy olyan játékos, aki soha nem érti mi kell ahhoz, hogy vki versenyt nyerjen :D

wilddrew
Válasz plusevHUN kommentjére
2008. febr. 17. 23:27

5. Mi kell ahhoz, hogy vki jó MTT játékos legyen? (egy jó adag szerencsét kivéve perszeÖ

Sorry ha nagyon triviális kérdések, de szeretnék többet megtudni az MTT-k világáról. Ugyanis számomra összehasonlíthatatlan a cg-vel. A cg ugye sokkal deepebb,nehezebb döntések stb.

Kell egy jó adag szerencse, egy jó adag read, mivel a blöffök elkapása itt jóval fontosabb, mint cg-ben, valamint hogy be tudd lőni, mi van a másiknál, az esélyek sem ártanak, hogy legalább nagyjából érezd, mekkora csoda kell a javuláshoz, plusz egy jó adag tökösség az aggresszióhoz.

Tömören: Luck, Read, Calc, Agro...

F16Fairlane
2008. febr. 17. 23:42

Nem nagyon találtam hasonló témát, ezért nyitottam ezt a topikot.

Az alábbi dolgok érdekelnek, nagyon az MTT-kel kapcsolatban, talán a szakemberek tudnak majd segyteni :)

1. Hány MTT után lehet következtetéseket levonni? (Cash gameben mondjuk 100K leosztás,)
2. Mi számít jó ROI%-nak? 100%+ teljesíthető hosszútávon?
3. Mekkora lehet az ingadozás? Mekkora bankroll szükséges? (100 BI-t hallottam)
4. Egy MTT játékos nyereményét, össze lehet e hasonlítani egy cg játékosával? pl. NL100-as játékos órabére minek felel meg? (50,100,200$??)

MTT-n csak szorongok, 20-30 BB-vel (jó esetben) nem igazán tudok mit kezdeni, ha tight vagyok bedarálnak a vakok, ha lose, akkor az első kiesők között távozom :)

üdv.
egy olyan játékos, aki soha nem érti mi kell ahhoz, hogy vki versenyt nyerjen :D

1) nagyon hosszu tav, 1-2 ev mondjuk
2) osszes nyeremeny az osszes buy-inhoz viszonitva 100% az eleg keves uzleti szegmensben teljesitheto, igy van ez az MTT-ben is
csak a legsikeresebb MTT jatekosoknak 100%+ sot 200% feletti is van
3) az ingadozas nagy 50 buy-in eleg
4) a vilag legjobb online MTT jatekosa, westmenloAA most mar lenyegeben csak cash game-et jatszik, valoszinuleg o osszehasonlitotta :D
egy javaslat, ha ez komolyan erdekel: a ps $20 180 sng-jan szerintem megkozelitoleg el lehet erni a 100% ROI-t (ha jo vagy), ehhez 1-2K eredeti bankroll kell
ha napi 10-et jatszol, az kb 3-4K/ho
5) turelem, turelem, turelem
bovebben:
1 ora deep stack play gondolom pipa, ha cg-ben jo vagy
duplazz fel, de legalabb maradj a mezonnyel
trukkozni nem erdemes, a csavoknak fogalmuk sincs a deep stack jatekrol
egy atlagos MTT jatekosnak egy overpar mindig a nuts, tptk szinten, de gyakran egy kosepso par is

a lenyeg viszont nem ez: a 20-40BB fazisban ne szorongj, szorogjon a masik 8: emeles elolrol, 3-bet hatulrol
a lenyeg, hogy ne atlatszoan, a jo image fentartasa fontos

plusevHUN
Válasz F16Fairlane kommentjére
2008. febr. 18. 17:54

A korai szakasszal nem szokott gond lenni, haladok a mezőnnyel av. alatt/körül, ha jó a lapjárás fölötte. Azonban elérkezik egy olyan szakasz, ahol hiába állok a mezőnye elején, hiszen ez is csak 30BB-t jelent. Nem érzek elég teret a játékra, egy 3bettel szinte elkötelezed magad a pot mellett. Ahogy wilddrew is írta, tökös legénynek kell lenni ebben a fázisban, de nekem nincs "szivem" restealelni pl. Axs-el, mondván nem azért küzdöttem órákat, hogy ezzel a pocsék lappal kiessek (pedig lehet ezt kéne:D).

Ez az 1-2 éves hosszútáv elég riasztó azért :)

CG-ben viszonylag szolid játékkal elég jó +-t össze lehet szedni azért, nem kell, hogy Gus Hansen legyen vki, hogy jó +os cg játékos legyen.

wilddrew
2008. febr. 18. 18:52

Ahogy wilddrew is írta, tökös legénynek kell lenni ebben a fázisban, de nekem nincs "szivem" restealelni pl. Axs-el, mondván nem azért küzdöttem órákat, hogy ezzel a pocsék lappal kiessek (pedig lehet ezt kéne:D).

Cg-ben megteheted, hogy nem szállsz be a "háborúba", ha nagyon aggro az ellenfél, ott a lehetőség, hogy bármikor felállj az asztaltól és keress egy másikat. Tour-on ez nincs, ott meg kell küzdeni az ellenfelekkel és ha nem is folyamatosan, de jópár allin-t kell megnyerni, sokszor a gyengébb lappal. A touron a szerencse szerepe a fentiek miatt jóval nagyobb, bele kell venni a számításba. De mások, akik jóval gyakrabban touroznak, talán el tudják mondani, hogy mit gondolnak erről a "kényszer" állapotról.

Élő ügyfélszolgálat