Mit csinalok rosszul???
^ Gyujstatok fel nekem ezt a lampat :)
Na ugy dontottem inditok egy ilyen topikot is, remelhetoleg hasznunkra valik majd..Bizonyara nem vagyok egyedul a problemammal..
A PROBLEMAM: valamit nem jol csinalok az MTT-kel kapcsolatban es nem igazan birok rajonni mi az es hogyan kellene maskent jatszanom..
Altalaban 3-5-10 dolcsis tornakat jatszom, szeretem azokat ahol 1K+ resztvevo van, amit ezeken osszeszedek, azokat altalaban 30$-is tornakon pazarlom el.. Neha ha idom csak arra van, akkor jatszom a 45-180 fos s&g kat ..
Ezeken a tornakon 17-20% koruli az ITM em, allandoan valtozo ugye.
Rengeteg idot eltoltok a HH jaim elemzesevel, meg masokeval is es tulkeppen azt hamoztam ki belole, hogy hianyzik a jatekombol az, amikor en adom a bad beatot.. Tehat altalaban (mondjuk90 !!! % ban) en indulok a nagyobb kartyaval preflop es bukom el nagy reszet a coinflippeknek.. (foleg preflop all in szitukrol beszelek) A maradek 10% ban kb nezek bele az AA KK ba... Amikor megnyerem a nagyobb induloim nagy reszet, akkor erek be mondjuk penzig, vagy az FT re,aztan jon a bad beat... Nem tulzok,99% ban 1-2 bad beat rak ki a tournykrol, attol fuggoen mekkora stack ellen jatszom, tehat kirak-e egybol, vagy van idom beszivni egy masodikat...
Ok, tudom hogy ezek a bad beatok resze a jateknak, nem is ez a lenyeg..
A lenyeg az, hogy mi lehet az oka annak, hogy en nem tudok adni bad beatot, mert mindig nekem van a nagyobb indulom... ????
Tehat hol van az a hatar, amit en ugy tunik nem latok ebben a pillanatban, amikor ha valoszinusitem az ellenfelnel a nagyobb indulot de megis meg kell adjam??? Tisztaban vagyok az EV fogalmaval is asszem, tehat ne mondjatok csak azt, hogy ha a pot +EV -s akkor meg kell adni... Vagyis ha mondjatok, akkor mondjatok meg hol az a hatar,ahol meeri a +EVs potot jatszani a kissebb induloval, tehat mennyire kell +EVs legyen a pot...pl 1% al plusszos akkor mar be kell menni???
egy pelda ami friss az emlekezetemben: 67s el bementem kis pp ellen all inbe, tudom, hogy kb 1% al vagyok jobb mint pl 33...tehat coin flip...megeri, mert benne van a potban az ante??tehat az teszi +EV -se es az mar eleg?
vagy AKo val megadok egy all int ugyanolyan kis pp ellen ahol gyengebb vagyok kb 2% al, viszont az ante kiteszi azt a 2% ot, tehat eppenhogy plusszos?
Es akkor meg nem is beszeltunk arrol, hogy sokszor mondhatjuk, lessz jobb alkalom, amikor 60-40 eket jatszhatunk, stb..
szoval szivesen latnek valami esszeru magyarazatot, vagy strategiai elemzest ezzel kapcsolatban, hatha piszkos egyszeru csak en nem "latom"..
koszi..
ugy latom, mindenki csak olvassa a topikot, de nem birtok kiokositani..
nezzunk egy uj peldat:
Table '157110580 11' 9-max Seat #3 is the button
Seat 1: GusTheHun (3130 in chips)
Seat 2: jips31 (6640 in chips)
Seat 3: CelticFlux (3220 in chips)
Seat 4: il_J0KER (9865 in chips) is sitting out
Seat 5: Erik Fyn 08 (1695 in chips)
Seat 6: moglisssss (2165 in chips)
Seat 7: kubaner1996 (2895 in chips)
Seat 8: Nasty-Whale (5135 in chips)
Seat 9: Loiden (1985 in chips)
il_J0KER: posts small blind 25
Erik Fyn 08: posts big blind 50
*** HOLE CARDS ***
Dealt to GusTheHun [9h 9d]
moglisssss: raises 2115 to 2165 and is all-in
kubaner1996: folds
Nasty-Whale: folds
Loiden: folds
GusTheHun: folds
jips31: folds
CelticFlux: folds
il_J0KER: folds
Erik Fyn 08: folds
Uncalled bet (2115) returned to moglisssss
moglisssss collected 125 from pot
itt ha azt nezem, hogy TT+ al, siman csak emelnie kellett volna, akkor mindenkeppen +EV s nek mondhato, viszont en ugy erzem, nem eri meg a tourny elejen coin flopot jatszani amikor nagy valoszinuseg szerint lessz sokkal jobb alkalom csipszjeim novelesere...????
vagy itt vagyok eltevedve???
hello, men vagyok egy nagy mtt-s bár ez "mintha" sng lenne. Itt biztos, hogy nem jó a call all-in, hisz utg-ből tolta és a két harmad stacked rámenne a valószínű bukóra. ha csak két magasabb lap van a kezében akkor is 50-50. ha pocket akkor tuti bukó (-pár %). Az első bekezdésről meg egy ultraloose ismerősöm mondása jut eszembe: ha mindig rosszabb lappal mész all-in akkor sosem kell bed beatekről mesélned!
ez persze nem követendő. inkább poziból kell terroroskodni, vagy az előtted lévő nagy stackeket kell megharapni vagy a kis stackek középső és hátsó pozíciós emeléseit kell (szerintem) pussal jutalmazni ezzel a lappal, de persze később, nagyobb vaknál. Mivel itt még az m számod kb 60 még nem vagy rákényszrítve semmire.
ez tourny eleje
jo lett volna ha beirod mekkora a sample size mert a tobbezer fos versenyeken sztem 500-1000 jatek alatt kar beszelni barmirol is akkora a variancia.
jo lett volna ha beirod mekkora a sample size mert a tobbezer fos versenyeken sztem 500-1000 jatek alatt kar beszelni barmirol is akkora a variancia.
Independent chip model ?
Intelligent Chinese Modells
Independent chip model ?