Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

kriispirolls
Válasz falinaptar kommentjére
2011. jún. 6. 14:03

LOL?
Kifejtenéd?

"ui: nem kell megmagyarázni a range-eket, egyszerűen csak óvatosan az AKval, mert nem nyer minden alkalommal (pálne megadás)."

Szerintem erre gondolt :)
A rangek figyelmen kívül hagyása elég nagy leak sztem, az meg hogy személyes negatív tapasztalatok miatt bizalmatlan vagy az egyik legjobb kezdőkézben, elég mókás.

bakyka
Válasz kriispirolls kommentjére
2011. jún. 6. 14:04

na, alakul a topic :D

ZsoleszAK47
Válasz falinaptar kommentjére
2011. jún. 6. 14:11

Az AK túl van értékelve.

Tudom, hogy az egyik legjobb induló lap, de inkább a versenyek elején, max közepén adjunk meg vele kiesést rizikozó AI-t, a végén inkább hívjunk vele AI-t és nagyon óvatosan megadni, ha kiesés lehet belőle.

Nagyon sokszor vágott már le 22, 33, 44 és hasonló lapok utsó 2-3 asztalnál ilyen szitukban.

Szerintem...

ui: nem kell megmagyarázni a range-eket, egyszerűen csak óvatosan az AKval, mert nem nyer minden alkalommal (pálne megadás).

Óemdzsí :D
Az AA minden alkalommal nyer? Aki nem meri bevállalni ebben a szituban AK-val az AI-t, az ne pókerezzen. Flipek bevállalása és nyerése nélkül aligha lehet nyerni MTT-t. Szerintem...

ZsoleszAK47
Válasz kriispirolls kommentjére
2011. jún. 6. 14:14

A rangek figyelmen kívül hagyása elég nagy leak sztem, az meg hogy személyes negatív tapasztalatok miatt bizalmatlan vagy az egyik legjobb kezdőkézben, elég mókás.

+++1

rudinese33.1/3
Válasz Krono kommentjére
2011. jún. 6. 14:36

Ha megkérdezel 10 mtt játékost, aki tisztában van a játékkal, akkor 10ből 10 fogja neked azt mondani, hogy amiket te fentebb kifejtettél, az óriási hiba(12bb-ből bet/fold etc). Ez nem sng.

"Vagy lehet, hogy én 8-10 bb-től szoktam Akicsivel ai menni?!"

Az, hogy mivel mész +EV allin mondjuk mpből, az matematikailag kivan mutatva, nem én találtam ki.

Elfogadom ami ki van mutatva.

12,3 bb-ből én az említett handben szerintem Ax-t (x=2-T s és o) bet/foldolok mert:
feltételezve a hand szerint: 8 ember. 1,5bb a két vak + bár nem volt feltüntetve de gondolom 0,8bb az ante - pot=2,3bb.
Én hj-ből 2,2bb (steal), sb 12,6 bb-vel rrai.
Ha jól számoltam bent van 2,3+2,2+12,3bb=16,8bb pothoz meg kell adnom a maradék 10,1bb-met. 10,1/26,9= 37,54%

Ez könnyedén elérhető az említett ax tartománnyal egy akár 15%-os laptartománnyal szemben is. Azonban ÉN úgy gondolom, hogy amivel 3betelhet/vagy megadhatja a 12bb-s preflop ai-t az ennél szűkebb range ato+, ats+, 5pp+, (talán kqo, kqs) itt viszont már nincs megy csak 33%-unk.

Én jelenleg úgy gondolom, hogy 12bb-ből MÉG ÉPPEN HOGY, de bet/fold-ot játszanék KÖZEL AZ ITM-hez. Ha nem válik be és 10bb-m marad, akkor a következő lehetőségnél mennék ai.
Ennyit gondolok erről. Jelenleg.
Mi volt az etc.? Nem mondtam, hogy sng... ezt nem is értem.

redoubtable
Válasz rudinese33.1/3 kommentjére
2011. jún. 6. 14:41

Én jelenleg úgy gondolom, hogy 12bb-ből MÉG ÉPPEN HOGY, de bet/fold-ot játszanék KÖZEL AZ ITM-hez. Ha nem válik be és 10bb-m marad, akkor a következő lehetőségnél mennék ai.

Nagyon jól gondolod! Semmi gond nincs ezzel! Csak így tovább!!!!

rudinese33.1/3
Válasz redoubtable kommentjére
2011. jún. 6. 14:54

Nagyon jól gondolod! Semmi gond nincs ezzel! Csak így tovább!!!!

Aham. Ühüm. Ja, igen. Meggyőztél. Értem az érveidet.
Köszönöm.

analyser
2011. jún. 6. 16:03

Elfogadom ami ki van mutatva.

12,3 bb-ből én az említett handben szerintem Ax-t (x=2-T s és o) bet/foldolok mert:
feltételezve a hand szerint: 8 ember. 1,5bb a két vak + bár nem volt feltüntetve de gondolom 0,8bb az ante - pot=2,3bb.
Én hj-ből 2,2bb (steal), sb 12,6 bb-vel rrai.
Ha jól számoltam bent van 2,3+2,2+12,3bb=16,8bb pothoz meg kell adnom a maradék 10,1bb-met. 10,1/26,9= 37,54%

Ez könnyedén elérhető az említett ax tartománnyal egy akár 15%-os laptartománnyal szemben is. Azonban ÉN úgy gondolom, hogy amivel 3betelhet/vagy megadhatja a 12bb-s preflop ai-t az ennél szűkebb range ato+, ats+, 5pp+, (talán kqo, kqs) itt viszont már nincs megy csak 33%-unk.

Ennyit gondolok erről. Jelenleg.
Mi volt az etc.? Nem mondtam, hogy sng... ezt nem is értem.

Alacsony nevezési díjú versenyeken rengetegen gondolkodnak így, ezért tudok restealelni 12bb-s stackek ellen is pozitív fold equity-vel. Sőt egyesek ezt még 8-10bb-vel is képesek meglépni.
Egyébként természetesen nem jó 12bb-ből bet/foldolni. A számításoknál pedig kihagytál egy nagyon fontos dolgot, mégpedig, hogy amikor visszatolják rád és veszítesz 2-2,5bb-t, valahogyan azt is szerepeltetni kell az EV képletében. Én most nem szeretném kiszámolni, de a te bet/fold játékodnál az EV = x%*2,3bb(amikor sikerül a lopás)-(1-x)%*2,2bb(ez amikor visszatolják rád és dobod), és ezt össze kell hasonlítani azzal a játékkal, ami az általános standard, hogy 12bb-vel nem bet foldolunk, ennél a játéknál az EV= x%*2,3bb+(1-x)%*(y). Az y az a rész amikor le kell játszanunk az ellenfél range ellen.

redoubtable
2011. jún. 6. 16:37

Aham. Ühüm. Ja, igen. Meggyőztél. Értem az érveidet.
Köszönöm.

leírták 12 szer hogy nem jó. Te 13 szor is leírod hogy szerinted miért jó. Ha neked így jó akkor csináld így.

Csoszogi33
Válasz redoubtable kommentjére
2011. jún. 6. 16:44

Véleményeket kérnék, hogy egy turbos versenyen, mar ITM-ben 8-12 BB-vel mi a pusholó rangetek elölről (UTG, UTG1, UTG2)?

Élő ügyfélszolgálat