Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

want2push
Válasz lakootárs kommentjére
2011. aug. 23. 16:00

Gyengébb játékosok védjegye az "erös lapom van de félek a turntöl ezért bebaszom az egészet" megjátszás.

Erre komoly sansz van, tény. Ha elől is vagyunk, tartok tőle jó eséllyel lejavulhat. És akkor most jön az esélyszámítás, ami alapján nálam marginal fold. 100bb deepen nem lenne marginal, itt viszont csak 45bb deepen vagyunk.

lakootárs
2011. aug. 23. 16:10

Szerintem AK, KK, AA vagy AQ kör Q-val. Sokan mondják, hogy hiba ennyire leszükiteni a range-t( nálam itt a 44 sem lesz benne) de itt nagyon meglepödnék ha ezután a line után itt mást mutatna. Szerintem itt nagyon hátul vagyunk, én nem érzem határesetnek, nem látok olyan nem kész lapot(ezek ellen ugye elöl vagyunk) a rangeben amivel igy játszana.

want2push
2011. aug. 23. 16:14

Szerintem AK, KK, AA vagy AQ kör Q-val. Sokan mondják, hogy hiba ennyire leszükiteni a range-t( nálam itt a 44 sem lesz benne) de itt nagyon meglepödnék ha ezután a line után itt mást mutatna. Szerintem itt nagyon hátul vagyunk, én nem érzem határesetnek, nem látok olyan nem kész lapot(ezek ellen ugye elöl vagyunk) a rangeben amivel igy játszana.

Top pár jó kickerrel vagy magas overpárt dobni 50bb alatt mindig marginal. :)

lakootárs
Válasz want2push kommentjére
2011. aug. 23. 16:27

:) Ja hát ebben az esetben akkor határeset.
Kicsit jobban boncolgatva a handet azért érzem superstandard foldnak mivel ellenfelünk ismeretlen, valószinüleg gyengébb játékos( 5x-el, ormótlan overbet allin a floppon), tehát feltételezhetjük, hogy UTG feszesen emel, ráadásul 5x-el ami általában erös lapot takar a gynegébb játékosoknál, nagyon ritkán fognak 44-el, JTs szerü lapokkal emelni UTG, ráadásul ilyen betsizinggal.
Tehát nem érzem túlzásnak ha egy 99+,AQs+,AQo+ ranget adunk itt a kezébe. Ez ellen a range ellen

Board: Ah Kh 4h
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 50.217% 41.78% 08.44% 15303 3091.50 { 99+, AQs+, AQo+ }
Hand 1: 49.783% 41.34% 08.44% 15144 3091.50 { AsQc }

mint látható majdnem 50%-ot hozunk ami csábitó lehet de azért valószinüleg 99-JJ lapokkal nem igy játszana, párok közül talán a QQ ami kör Q-t tartalmaz játszhat igy de azt sem 100%ban. Tehát marad az AA, KK, AK, AQ ami kör Q-t tartalmaz (a kör Q nélkül AQ-kat valszeg csak C-beteli, nemhinném, hogy egy ilyen játékos overbet allin menne ezzel a lappal).

Board: Ah Kh 4h
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 83.680% 77.34% 06.34% 10719 879.00 { KK+, QcQh, QdQh, QhQs, AKs, AKo, AcQh, AdQh, AsQh }
Hand 1: 16.320% 09.98% 06.34% 1383 879.00 { AsQc }

Mint látható óriási hátrányban vagyunk ez ellen a range ellen, ezért ezt standard foldnak érzem.
Remélem jól vezettem le, nem nagyon csináltam még ilyet.

Galambos Tarzan
Válasz want2push kommentjére
2011. aug. 23. 18:29

Top pár jó kickerrel vagy magas overpárt dobni 50bb alatt mindig marginal. :)

Ezt én is így gondolom. A superstandard foldtól ez mindenképpen messze van.

lakótárs: betsizehoz annyit, hogy 5x sokkal többször jelent gyenge lapot, mint 2,5x vagy 3x. Gyenge játékos inkább emel csak minit, vagy limp/3betel főleg UTG -ből monsterekkel, mással/máshonnan meg ormótlanokat betel, éppen ezért kiismerhetőek. 2000 -es vakon is emelnek 35K stackből 6 - 8K -t, stb. Sokkal inkább azt sugallja nekem, hogy "nem bírom eldobni a mid/kis ppmet vagy a két bordway kártyámat, ezért berántok egy nagyot, úgysem adják meg".

Nagyon árulkodó, hiába csak pár hand van róla, én inkább gondolnám valami random fishnek, aki összemákolta a rebuy szakaszban a stackjét.

Pre nálam két opció volt: 3bet vagy call, pre fold iszonyat weak, sokkal több érték van a lapban, ráadásul a gombról, egy ellenfél ellen itt játszani kell. Ha lenne róla nagyobb mintám, és valami 14/10 -es reg, akkor foldolnám (talán), így biztos nem.

Ebből kifolyólag a range felállításával sem értek maximálisan egyet, van esély AA -ra vagy QQ -ra,de ezek ellen blokkerem van. Gyakorlatilag csak olyan lapokat raktál be a skálájába, amire a legkevesebb az esély a látható lapok miatt. Ezenkívül ha belegondolsz, postflop, kész flössel játszana így? Szettel játszana így? Két párral játszana így? Mi értelme lenne? Ha feszesnek és némiképpen gondolkozó játékosnak feltételezed, akkor tuti, hogy nem.

fkf131
2011. aug. 23. 18:51

40 Hand alatt szolidan játszott, akkor nem hiszem, hogy itt megőrül egy PP-vel. Max ilyen 99+ egy színnel. Mikron szerintem ez nagyon nagy %-ban AK, limpelnek vele, 5Xelnek vele, 40BBket open pusholnak, mert nemakarnak postflop játszani.

De ahogy írod, te gondolom megadtad. Mit mutatott?

Galambos Tarzan
Válasz fkf131 kommentjére
2011. aug. 23. 19:01

40 Hand alatt szolidan játszott, akkor nem hiszem, hogy itt megőrül egy PP-vel. Max ilyen 99+ egy színnel. Mikron szerintem ez nagyon nagy %-ban AK, limpelnek vele, 5Xelnek vele, 40BBket open pusholnak, mert nemakarnak postflop játszani.

De ahogy írod, te gondolom megadtad. Mit mutatott?

Majdnem lejárt a gondolkozási idő, mire kinyögtem egy call -t. Nagyon rázós egy szitu volt, de a legrosszabb amit el bírtam nála képzelni, (mármint számomra legrosszabb) az egy AK, vagy egy KK amivel most szettje van. Az Ax -ektől húzóval végülis annyira nem tartottam a blokker miatt, meg egy rakás Ax -et dominálok. Ezenkívül egyéb húzója simán lehett, esetleg valami combo draw, de nekem valami borzasztóan elrontott blöffnek tűnt az egész, vagy félblöffnek, csak mindegy, de dobjam már el, neki meg ne kelljen mutatásig menni. Szerintem mindenféle nálam jobb komibnációt lassabban játszott volna meg, mert így tényleg csak olyantól kap call -t, ami jobb nála. Igen, 40 hand alatt szolid volt, de az nem teljesen mérvadó, csak annyit jegyeztem meg, hogy nem csinált hülyeséget. A megérzés / kalkulálás jó volt, mert AJo -t bírt mutatni színhúzó nélkül, így dupláztam rajta. Ezért imádok pokerezni, adrenalin az egekben volt :D

Egy 3/4 potos bettől, vagy egy ch/raistől jobban megijedtem volna, az a line inkább illett volna valami erősebb handre, mint ami nálam volt, vagy olyanra, ami nagyon könnyen lejavulhat.

Azt még hozzátenném, hogy ettől függetlenül nem érzem jó döntésnek, azért is tettem be a handet, de akkor úgy éreztem, hogy ez megadás.

lakootárs
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. aug. 23. 21:52

90 fös MTSNG, ilyenkor mit tennétek? Nem nagyon érzem az ilyen szituácókban mi a helyes allin or fold?

Korai emelö 19bb-böl 4bb -ig emel és van egy call, mi pedig mit tegyünk nagyvakon 12 nagyvakkal, stat nélkül? Easy itt a push vagy annyira nem?

PokerStars Game #66440830189: Tournament #431413274, $2.28+$0.22 USD Hold'em No Limit - Level IV (50/100) - 2011/08/23 21:42:26 CET [2011/08/23 15:42:26 ET]
Table '431413274 5' 9-max Seat #5 is the button
Seat 1: AIk13 (7214 in chips)
Seat 2: flodnug (2995 in chips)
Seat 3: TheJungleVIP (1490 in chips)
Seat 4: Teufelslamaa (2768 in chips)
Seat 5: kochpat1 (2553 in chips)
Seat 6: -pokerwarzzz (6725 in chips)
Seat 7: HERO (1245 in chips)
Seat 8: pokerbynorbi (3379 in chips)
Seat 9: Svenn fdez (1900 in chips)
-pokerwarzzz: posts small blind 50
HERO : posts big blind 100
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [8c 8d]
pokerbynorbi: folds
Svenn fdez: raises 300 to 400
AIk13: folds
flodnug: folds
TheJungleVIP: folds
Teufelslamaa: calls 400
kochpat1: folds
-pokerwarzzz: folds
HERO : ??????

fejes1988
2011. aug. 23. 22:05

fold.
következő két körben viszont allin vagyunk

Galambos Tarzan
Válasz fejes1988 kommentjére
2011. aug. 23. 22:25

Fold, JJ+ AKs alatt nem is avatkoznék játékba.

Élő ügyfélszolgálat