MTT agresszív stílusban hiba?
Nem tudom, jó helyre írok-e, ha nem, elnézést kérek. Agresszívan játszom, de ez talán több volt a soknál. Néha a megérzések nem vezetnek jóra, mint ahogy itt sem. Egy agresszív imázsnál, amikor tudják rólad, hogy sok mindennel emelsz, visszaemelsz, meddig kellett volna megjátszanom a kezet? (4-max asztal, 6. vakszint)
Az emelés még úgy gondolom, belefért a zsetonmennyiségemet is ismerve és a stílusomat. A visszaemelés azért volt gyanús, mert az ellenfél már párszor megjegyezte, hogy "őrült" vagyok. Ráadásul nem volt magas az emelése, de úgy gondolom, hogy a hiba itt következett be, mert megadtam a pici visszaemelését.
Utána jött a 9 magas flop, ahol top párra szintén nem kellett volna feltenni a versenyt, itt már volt megérzésem a magasabb pocket párra, de sajnos nem tudtam elengedni.
persze lehet azt mondani, hogy ilyen lapokkal nem is kellett volna játékba menni, de ennél a leosztásnál szerintem nem ott volt a hiba. Volt egyáltalán hiba? :)
*********** # 1 **************
40 $+4 $ USD holdem no limit -. szint VI (40/80)
Asztal '658013804 5' 4-max #1. helyen van az osztókorong
1 szék: GreatMagik (5026 zseton)
2 szék: Dominho14 (3836 zseton)
3 szék: Bogabogaboga (6908 zseton)
4 szék: HERO (5658 zseton)
Dominho14: berakja a kisvakot 40
Bogabogaboga: berakja a nagyvakot 80
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott HERO [8c 9h]
HERO: emelennyit: 205 eddig: 285
GreatMagik: dob
Dominho14: dob
Bogabogaboga: emelennyit: 366 eddig: 651
HERO: megad 366
*** FLOP *** [3s 5d 9c]
Bogabogaboga: nyit 688
HERO: emelennyit: 892 eddig: 1580
Bogabogaboga: emelennyit: 4677 eddig: 6257 és allin van
HERO: megad 3427 és allin van
Meg nem adott tét (1250) visszajuttatva neki: Bogabogaboga
*** TURN *** [3s 5d 9c] [6s]
*** RIVER *** [3s 5d 9c 6s] [5s]
*** MUTATÁS ***
Bogabogaboga: mutat [Qd Qh] (dáma és ötös két pár)
HERO: mutat [8c 9h] (kilences és ötös két pár)
Bogabogaboga nyereménye 11356 a potból
Akadt... Minden utcára vagy kettő.:)
Flopon AK-ra tetted az ellenfeled?
A fő kérdésre válaszolva: Agresszíven játszani (akár MTT-n akár CG-n stb.) nem hiba. Csak tudjuk, hogy mi az agresszió indoka! Ha lesarkítom, akkor kétféle agresszió van:
-"agyatlan" agresszió: a játékos erőből próbál játszani, rengeteget emel, nem fél lazán visszahívni, végigbarellezni az utcákat. A játékának a kiindulópontja szinte egyedül a megfélemlítés és esetleg az imidzsépítés.
-átgondolt agresszió: A játékos tudja, hogy miért agresszív, hogyan alkalmazza jól az agresszióját. Tisztában van azzal, hogy milyen betméretezéssel éri el célját a legjobban, ellenfele rangét átgondolja amennyire az behatárolható, tudja mi ellen nyer vastag értéket, mitől nyer vékony értéket, és mit tud kiblöffölni. Tisztában van azzal, hogy kire milyen hatással van az imidzse és erre rá tud játszani.
Te mire alapoztad az agressziód? Melyik csoportba sorolnád magad? (nem a handre gondolok, hanem ahogy vitted végig a versenyt)
A konklúzió sztem az, hogy mélyedj el a játékelméletben, és jöjj rá, hogyan alkalmazd helyesen az agressziót a játékban. Kezdésnek egyébként nem biztos, hogy a 44$-os 4max verseny a legjobb. :) Hand postoláshoz ha lehet használj weaktightot, sokkal átláthatóbb, és szívesebben is válaszol vki egy handre ha azt nem nehéz átlátni.
A handről magáról nem tudok nagyon jó választ adni, mert nem érzem magam kompetensnek 4max MTTben (habár abszurd módon nyertem már egy ilyet :cool:)
Annyit tudok rá írni, hogy dobnék a preflop 3betre, így megjátszva flopon nem emelnék vissza a cbetre, és nem is mennék tönkre egy gyenge top párral egy ilyen száraz boardon 3bet potban 71bb deep.
GL
Nem nyitnek vele 3,5x et, ha feszes emberek ulnek mogottem minraiselek vagy 177ig raiselek, monjduk obv jobban tetszene a 89s, mint a 89o,de a dobas sem gaz sztem.3betre eldobnam igy h 89o, ha 89s lenne es wpzgetos kedvemben vagyok es olyan az ellenfel akkor call is belefer ilyen deepen.
Jah es read nelkul tok hulyeseg a ch/r call mert soha nem fogod spazzeltetni 2 overral, mindig A9+ fog mutatni. sima ch/c es aztan eldontom, de vszinu hogy ha nem A,K,Q jon J is eleg necces, akkor betennem turnon