pot control
Stars $50, legelso leosztas, AA. 10-20 blindok, emelek UTG 60-ig, ketten tartanak.
Meg nem volt idom az egyik callert lecsekkolni a pokerdb-ben, ez eleg nagy hiba volt.
Flop Q92, BB csekkel, en emelek a 180-as kasszaba 145-ot, tart a hatso, a big blind dob.
Turn 10, most mar ket treff van kint.
Hogyan tovabb?
En szerintem rosszul csinaltam, de kivancsi vagyok a velemenyekre.
Ha emeltek, tart a caller es a river egy blank.Akkor mit?
Ha nem emeltek, 2/3 potot hiv a caller. Akkor mit?
Mivel egy verseny elején vagyunk 100 vagy 150 BB stack-kel, ezért ezt a partit sztem úgy kell játszani, mintha cash game-et játszanánk.
Ha emeltek, tart a caller es a river egy blank.Akkor mit?
Ha nem emeltek, 2/3 potot hiv a caller. Akkor mit?
Bocs, most veletlenul Gabi nickjevel vagyok bent.
En ugy jatszottam, hogy emeltem a turnon, es check/call a river.
Ez egy eleg erdekes parti, azert tettem be, mert tudom, hogy sok jo cash game jatekos forumozik itt, es ez lenyegeben egy cash game problema.
Szerintem az a lenyeg, hogy a flop utan viszonylag jol lehet definialni a zonajat:
AQ, A9s, QT, Q9, QJ, KQ, K9s, QQ (valahany szazalekban), JJ,TT, 99, 22 (asszem 2 volt a kislap), JT, J9s, T9s.
Az szerintem a lenyeg, hogy amikor elonyben vagyunk a turnon, akkor neki majdnem mindig valami eros draw-ja van es/vagy parja.
Ha hatranyban vagyunk, akkor eleg nagy hatranyban.
Ahhoz, hogy ne legyen korrekt a tartasa a rosszabb lapjaival a turnon, nagyot kell hivni (2/3pot+), es meg ekkor is siman kikaphatunk a riveren. Viszont a zonaja jelentos reszeben hatranyban leszunk, ami miatt meg minel kisebb pot lenne a jo.
Szoval szerintem ez tipikusan egy olyan parti, amikor a passziv jatekkal (check/call turn, es ha csak nem lett dramaian gazos a river, check/call river) jelentosen lehet csokkenteni a veszteseget, es maximalizalni a hasznot, amikor pl. KQ, AQ esetleg K9, A9 value bet jon a turnon vagy a riveren.
Az aktualis partiban kb. 1800 zseton ugrott a 3000 indulobol, passzivan talan kihozhattam volna 1000 korul a bukast.
Velemenyek?
Szoval szerintem ez tipikusan egy olyan parti, amikor a passziv jatekkal (check/call turn, es ha csak nem lett dramaian gazos a river, check/call river) jelentosen lehet csokkenteni a veszteseget, es maximalizalni a hasznot, amikor pl. KQ, AQ esetleg K9, A9 value bet jon a turnon vagy a riveren.
Velemenyek?
Ja és még vmi. A klasszikus pot kontroll-ra inkább poziból van lehetőség.
Ja, azert tettem be, mert ugy tunt, itt elolrol is alkalmazhato.
Valahogy az volt az erzesem, hogy nem lehetek nagy elonyben (pokerstove-ban jatszottam, es 48-58 kozotti equity-k jottek ki ha kulonbozo lapokra szukitettem a zonajat).
Tenyleg nem jo otlet itt elolrol passzivan jatszani? Pl. ha emelunk a turnon mondjuk 300-400 kozott mit teszunk egy nagy reraise-re?
En eloben emeltem, es nem hivott vissza. De fene tudja mit csinaltam volna egy 3 szoros reraise-re.
A klasszikus pot kontrolhoz (amikor pozicioban csekkelunk) azert hasonlitottam, mert a check itt is csokkenti a kesobbi kassza meretet.
Meg valami: valszeg egy kicsit mas a helyzet mint egy cash game-ben itt az MTT-ben.
Neha van olyan lap az elso oraban, amikor biztos vagyok abban, hogy egy altalam velt zona elott vagyok 60-40 aranyban, megis elengedem.
Sajnos csak egy lovesunk van.