F16Fairlane
2007. aug. 12. 0:45

pot control

Stars $50, legelso leosztas, AA. 10-20 blindok, emelek UTG 60-ig, ketten tartanak.
Meg nem volt idom az egyik callert lecsekkolni a pokerdb-ben, ez eleg nagy hiba volt.
Flop Q92, BB csekkel, en emelek a 180-as kasszaba 145-ot, tart a hatso, a big blind dob.
Turn 10, most mar ket treff van kint.
Hogyan tovabb?
En szerintem rosszul csinaltam, de kivancsi vagyok a velemenyekre.
Ha emeltek, tart a caller es a river egy blank.Akkor mit?
Ha nem emeltek, 2/3 potot hiv a caller. Akkor mit?

want2push
Válasz F16Fairlane kommentjére
2007. aug. 12. 14:54

Mivel egy verseny elején vagyunk 100 vagy 150 BB stack-kel, ezért ezt a partit sztem úgy kell játszani, mintha cash game-et játszanánk.

Ha emeltek, tart a caller es a river egy blank.Akkor mit?

Emelek, és ha tart a caller és a river egy blank, akkor valszeg passzolok, és nem látom hogyan lehetne eldobni az ellenfél egy mérsékelt méretű emelésére. Két fajta draw-n (straight és a turn-től kezdve egy flush drawn-n is) is lehetett, és dámája is lehetett jó kickerrel. Utóbbit simán value bet-elheti a river-en. Szóval az ellenfél agresszivitását is figyelembe véve check/call-t játszanék a river-en.

Ha nem emeltek, 2/3 potot hiv a caller. Akkor mit?

A turn passzal jelentősen alulreprezentáltuk a lapunkat, így nem lehet dobni sem a turn-ön, sem a river-en. A dámát value bet-elni fogja mind a turn-ön, mind a river-en. Tehát call, majd a river-en szintén check/call.

Gabika
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 12. 15:57

Bocs, most veletlenul Gabi nickjevel vagyok bent.
En ugy jatszottam, hogy emeltem a turnon, es check/call a river.
Ez egy eleg erdekes parti, azert tettem be, mert tudom, hogy sok jo cash game jatekos forumozik itt, es ez lenyegeben egy cash game problema.

Szerintem az a lenyeg, hogy a flop utan viszonylag jol lehet definialni a zonajat:

AQ, A9s, QT, Q9, QJ, KQ, K9s, QQ (valahany szazalekban), JJ,TT, 99, 22 (asszem 2 volt a kislap), JT, J9s, T9s.
Az szerintem a lenyeg, hogy amikor elonyben vagyunk a turnon, akkor neki majdnem mindig valami eros draw-ja van es/vagy parja.
Ha hatranyban vagyunk, akkor eleg nagy hatranyban.

Ahhoz, hogy ne legyen korrekt a tartasa a rosszabb lapjaival a turnon, nagyot kell hivni (2/3pot+), es meg ekkor is siman kikaphatunk a riveren. Viszont a zonaja jelentos reszeben hatranyban leszunk, ami miatt meg minel kisebb pot lenne a jo.

Szoval szerintem ez tipikusan egy olyan parti, amikor a passziv jatekkal (check/call turn, es ha csak nem lett dramaian gazos a river, check/call river) jelentosen lehet csokkenteni a veszteseget, es maximalizalni a hasznot, amikor pl. KQ, AQ esetleg K9, A9 value bet jon a turnon vagy a riveren.

Az aktualis partiban kb. 1800 zseton ugrott a 3000 indulobol, passzivan talan kihozhattam volna 1000 korul a bukast.

Velemenyek?

want2push
Válasz Gabika kommentjére
2007. aug. 12. 18:10

Szoval szerintem ez tipikusan egy olyan parti, amikor a passziv jatekkal (check/call turn, es ha csak nem lett dramaian gazos a river, check/call river) jelentosen lehet csokkenteni a veszteseget, es maximalizalni a hasznot, amikor pl. KQ, AQ esetleg K9, A9 value bet jon a turnon vagy a riveren.

Velemenyek?

Szóval ez nem ua., mintha mi hívnánk a turn-ön, majd check-call river? Mert sztem igen, és ezzel a játékkal fizetnie kell azokkal a draw-kal, amik igen jelentős részét teszik ki a zónájának.

Sztem ez nem egy pot kontroll parti. Draw heavy board-on, azt inkább egy olyan helyzetben tenném mint pl., amikor JJ-KK van nálam és a flop 982 (rainbow). Preflop és flopon hívok (ellenfél mögöttem ül), majd a turn egy újabb 9-es, esetleg 8-as. Ilyenkor habár bizonyos draw lapok is jelentős részét képezik a zónájának, viszont igen valószínű az is, hogy egy 9-es vagy 8-as van nála. A te partiddal ellentéteben, itt inkább felmerül egy check a turn-ön pot controllt alkalmazva (persze itt sem kötelező). Hiszen, ha hívunk az ellenfél a turn-ön reraise-lhet, tehát részünkről vállalhatatlanul nagy összegűvé téve a pot/kassza méretét.

want2push
2007. aug. 12. 19:31

Ja és még vmi. A klasszikus pot kontroll-ra inkább poziból van lehetőség.

F16Fairlane
2007. aug. 12. 22:43

Ja, azert tettem be, mert ugy tunt, itt elolrol is alkalmazhato.
Valahogy az volt az erzesem, hogy nem lehetek nagy elonyben (pokerstove-ban jatszottam, es 48-58 kozotti equity-k jottek ki ha kulonbozo lapokra szukitettem a zonajat).
Tenyleg nem jo otlet itt elolrol passzivan jatszani? Pl. ha emelunk a turnon mondjuk 300-400 kozott mit teszunk egy nagy reraise-re?
En eloben emeltem, es nem hivott vissza. De fene tudja mit csinaltam volna egy 3 szoros reraise-re.
A klasszikus pot kontrolhoz (amikor pozicioban csekkelunk) azert hasonlitottam, mert a check itt is csokkenti a kesobbi kassza meretet.

Meg valami: valszeg egy kicsit mas a helyzet mint egy cash game-ben itt az MTT-ben.
Neha van olyan lap az elso oraban, amikor biztos vagyok abban, hogy egy altalam velt zona elott vagyok 60-40 aranyban, megis elengedem.
Sajnos csak egy lovesunk van.

Élő ügyfélszolgálat