Póker Fórum Archívum > Multi table > Problémás kezekkel UTG, UTG+1-2 (7-12 BB-n)

Matt Coburn
2010. szept. 17. 10:35

Problémás kezekkel UTG, UTG+1-2 (7-12 BB-n)

Gondoltam megkérdezlek titeket a versenyjáték számomra legbonyolultabb pillanatáról, mikor kevés zsetonnal legrosszabb pozícióban kapunk olyan lapokat, mint AJ, KQ, KJ, QJ, a vakok és anték magasak, minden arra mutat, hogy be kell tolni, kivéve hogy 8-9-en vannak még utánunk, és a lapunk szépen dominálható.

7-10 BB-vel ilyenkor előről is betolom, és nem tudom jó-e. 12 BB-vel AJ-val is betolom. Egy UTG emelést komolyabban kell venni, erre játszom ilyenkor, bár épp emiatt rosszabb kezekkel ilyenkor nem nagyon érkezik megadás, kivéve a kétségbeesett mégshortabb stackektől.

K1sk4rcs1
Válasz Matt Coburn kommentjére
2010. szept. 17. 15:44

Ez azért elég változó, hányan vagytok, milyen az asztal, mennyire vagytok a vége felé ---> mennyire figyelték az eddigi játékod, ha pl 18 an vagytok és 5ször betoltad előtte, kapsz egy kj-t utg-be nyugodtan el lehet dobni, mert lightabban callolnak az előzmények előtt, ha sok körön keresztül dobtál pont fordítva...

Szerintem probálj meg mindig az asztalhoz és a helyzethez alkalmazkodni, nézd meg mekkora az ante stb., siteonként nagyon változó partyn 12bb-vel cl lehetsz egy ft-n :D

Matt Coburn
Válasz K1sk4rcs1 kommentjére
2010. szept. 17. 20:59

Ez azért elég változó, hányan vagytok, milyen az asztal, mennyire vagytok a vége felé ---> mennyire figyelték az eddigi játékod, ha pl 18 an vagytok és 5ször betoltad előtte, kapsz egy kj-t utg-be nyugodtan el lehet dobni, mert lightabban callolnak az előzmények előtt, ha sok körön keresztül dobtál pont fordítva...

Szerintem probálj meg mindig az asztalhoz és a helyzethez alkalmazkodni, nézd meg mekkora az ante stb., siteonként nagyon változó partyn 12bb-vel cl lehetsz egy ft-n :D

Heh, hát nem téptétek szét a kérdéskört. :)

Az a bajom ezzekkel a KJ jellegű lapokkal, hogy sose tudom helyesen toltam-e be velük. Ha duplázom, úgy érzem helyesen, ha veszítek, akkor meg marcangolom kicsit magam, hogy ezt most feltétlenül kellett-e. Ezért gondoltam, hogy vergődöm kicsit topik szinten a témával. Hogy egy következő versenyemen tudományos alapokra helyezhessem ezt a döntést. :)

Mondjuk elvileg van egy erőszám táblázatom egy versenyjáték könyvből, ahonnan pontosan kinézhetem, hogy M szám szerint milyen kombinációkkal érdemes betolni, ki is szoktam nézni, de akkor is. :p

Élő ügyfélszolgálat