tegnap stars 5k garantált 6max, 67s-el limpeltem, board A67.
szerencsére nagystackem volt, de sajnos A6-ba futottam és lefeleződött a nagy stackem. szóval az a baj, hogy sokszor a két pár se lesz elég, bár a 67 kétpár könnyebben lejavulható mint a Q8. de azért emlékeim szerint számtalanszor kerültem QT vs KQ, KQ vs AQ, Q9 vs magasabb két pár szituba. és ilyenkor azért elég nehéz megszabadulni a lapunktól. egyébként néha én is szeretem a limpet alkalmazni, csak sokszor nagyon nehéz postflop szituba találjuk magunkat, és mint ahogy agitator is írta, nem fogjuk tudni belőni hogy, hogy állunk, és annyi előnyünk sincs, hogy pre már erőt mutattunk.
Még egy hozzáfűzni valóm lenne ha nem gond, bár ez már mondjuk inkább általános, mintsem a handhez kapcsolódik.
Szóval az a baj még a limpeléssel, hogy ha valaki még mögötted limpel, aztán a button any2-vel rátok emel (ami elég standard játék), akkor meg lehet eldobni, és minél magasabbak a vakok, annál nagyobb részt szakít ki a stackedből egy-egy ilyen megoldás.
" Ha tudom, hogy 10bol 8szor floppot nezhetek, akkor miert is olyan rossz a limp es probalni legalabb ketpart floppolni vagy barmi eroset? "
azért mert a limp már kb az ilyen kis buyines tornákon sem opció, főleg UTG-ből nem, magasabb limiten meg kb any2-val rádemelnek, és dobhatod. vagy emelj vele, vagy dobd. valószínű egy emeléssel pf megnyered a partit. pf raise 3000 ha játszol, river JUST CALL!
PF egyértelmű raise ha bármit is akarsz kezdeni egy ilyen lappal...
De mivel a river volt a kérdés: már az első minraise is nutflush-t jelzett, de a második már ordított... pláne a bigstack ellen
Az OK, hogy limpelve olcsón nézhetsz flopot, de a limp felzabálja a stackedet, és egy idő után azt veszed észre, hogy a sok "ezt még megnézem" jellegű játék miatt short leszel. Az ilyen Q8-cal az a baj, hogy az esetek nagyon kis százalékában lesz értelmes board hozzá, miközben a limp miatt semmilyen range-re nem tudod tenni az ellenfeleidet.