jaja. eléggé merész. De mint írtam is szitu függő. És szitunként külön lebontva hogy 5BB 10BB 20BB nem tudom megmondani mert függ az asztal dinamikájátol is. Így az én lágtágabb push call rangem írtam le.
Tehát ha már nincs tér taktikára, 15-20BB-körül vergődöm, akkor ezekkel raise/callolok tight játékos ellen, illetve allint is megadok.
88+,AJs+,AQo+
Laza játékos ellen pedig ezzel emelek, és ha allin rak, akkor azt is adom. Nyilván ilyenkor már ha emelek, akkor adom is. Emelés 18-20BB körül fordul elő, az ortodox 15BB-s határvonaltól csak tologatás van ugye.
22+,A2s+,K9s+,QTs+,J9s+,T9s,98s,87s,76s,A6o+,KTo+,QTo+,Jto
Ezek a luigi videós jegyzeteimből kaparásztam össze, hogy legyen valami tudományos alapja a működésemnek. J
Aztán van egy szimpla pusholó range-em, amivel Szuszát fárasztottam le nemrégiben. Összedobta nekem gyorsan, gondolom fogta közben a fejét, ezer köszönet érte! :-D
Tehát ha még nem történt emelés, akkor ezzel a tartománnyal tolom be jelenleg:
UTG 15bb 88+,A9s+,A5s-A4s,KTs+,Q9s+,J9s+,T9s,AJo+,KQo
UTG 10BB 22+,A2s+,K9s+,Q9s+,J9s+,T9s,ATo+,KTo+,QJo
UTG 5BB 22+,A2s+,K3s+,Q8s+,J8s+,T9s,A2o+,K8o+,QTo+,Jto
Middle 15BB 22+,A2s+,K6s+,Q9s+,J9s+,T8s+,98s,A9o+,KTo+,QJo,JTo
Middle 10BB 22+,A2s+,K3s+,Q8s+,J8s+,T7s+,97s+,87s,A2o+,K9o+,QTo+,Jto
Middle 5BB 22+,A2s+,K2s+,Q2s+,J5s+,T6s+,97s+,87s,76s,65s,A2o+,K2o+,Q5o+,J8o+,T9o
Late 15BB 22+,A2s+,K2s+,Q5s+,J7s+,T6s+,96s+,86s+,75s+,65s,54s,A2o+,K8o+,QTo+,J9o+,T9o
Late 10BB…22+,A2s+,K2s+,Q2s+,J5s+,T6s+,96s+,85s+,75s+,65s,54s,A2o+,K2o+,Q8o+,J8o+,T9o,98o
Late 5BB 22+,A2s+,K2s+,Q2s+,J2s+,T3s+,95s+,85s+,76s,A2o+,K2o+,Q2o+,J4o+,T6o+,97o+,87o
Ez az egész cucc még lehet változni fog, most kaptam pár táblázatot, összevetem azokat az enyémmel, aztán kisütök belőle valamit.
Meg ezek a range-k random ellenfelek ellen vannak, tight-akra teljes tartománnyal rátolom, lazábbakra 15BB-nél inkább a szebbik végével tolom rá, és olyan 5-10BB között már ez nem szempont nálam, mindennel tolom, főleg ha magasak az anték.
Na, nem tudom használja-e valaki a "Kill everyone" könyv Power Number táblázatát, de én most fogom. :)
Megcsináltam excelben. 8 M alatti pushoknál alkalmazandó, ahogy kivettem.
A power number úgy jön ki hogy megszorozzuk az M-et az utánunk következők számával.
Ezek után megnézzük a lapunkat a táblázatban, hogy érdemes-e pusholnunk vele.
"+" -os mezők push minden pozícióban.
http://kepfeltoltes.hu/100708/Poweer_Number_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ha beválik, akkor a következő wsop-ra viszem magammal a kis táblázatomat, és abból fogom sunyiban kilesni. Nem is, a tenyeremre tetováltatom. :p
Egyébként amit idáig olvastam belőle, az alapján nagyon fasza kis könyv ez. Egy fokkal jobban élvezném, ha magyar lenne, de így se túl bonyolult.
Mér nem fordítják le?
Hm, érdekes dolgot fedeztem fel. Ez például a resteal táblázat bizonyos feltételezett range-ek ellen, CSI=M.
Szóval nem az van, hogy minél kevesebb a zseton, annál szélesebb skálával resteal. 10 M-ig tágítja, aztán elkezdi szűkíteni. Látok benne logikát, ami nálam az, hogy minél kevesebb a zseton, annál nagyobb a valószínűsége hogy megadják, tehát annál inkább erősebb kártyára van szükségünk. Mindenesetre érdekes.
Én ennél jóval szertelenebb módon toltam rá. Például ha megláttam egy AQo-t, akárki emelt akármilyen pozícióból, 6-7 M-el lazán rátoltam. Táblázatban a legtightabb range ellen fel se hozza az AQo-t, mint lehetőséget.
http://kepfeltoltes.hu/100708/kepfeltoltes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt a kérdést azt MTT-s topikba is beraktam, de nem jött válasz, ezért gondoltam ide is beteszem, mert látom most aktívak az MTT-sek!:)
MTT-k középső vagy végső szakaszában ha jön UTG-ből vagy MP-ből egy emelés mondjuk kb. 20-21 bb-s stackből és az ellent nem ismerem, de feltételezem hogy nem raise foldol 20 bb-ből, akkor az ilyen típusú kezeket, mint a KQo, KQs, A10s, A10o, AJs, AJo pusholjuk Sb-ről vagy BB-ről ha előttünk a többiek dobtak? Mi mondjuk deepek vagyunk 50 bb-vel!
Ezt a kérdést azt MTT-s topikba is beraktam, de nem jött válasz, ezért gondoltam ide is beteszem, mert látom most aktívak az MTT-sek!:)
MTT-k középső vagy végső szakaszában ha jön UTG-ből vagy MP-ből egy emelés mondjuk kb. 20-21 bb-s stackből és az ellent nem ismerem, de feltételezem hogy nem raise foldol 20 bb-ből, akkor az ilyen típusú kezeket, mint a KQo, KQs, A10s, A10o, AJs, AJo pusholjuk Sb-ről vagy BB-ről ha előttünk a többiek dobtak? Mi mondjuk deepek vagyunk 50 bb-vel!