QQ utg-ből...
Helo!
Érdeklődni szeretnék, hogy mit gondoltok erről a játékról, leosztásról.
Miamiban játszottam egy 3+1ees freezet. Kb 160-165 indulóból meg 48an vagyunk, olyan 47 ezer az átlagzseton, nálam 51 ezer. 1500/3000 a vakok.
Utgben QQ-t kapok, 12ezerig emeltem. Középről kaptam egy callt kb 90-100 ezres stackből, és az eddig látottak alapján feltételeztem, hogy a srác tud játszani, szóval nem nézelődik pl JQ-val ilyen szituációban.
Flop: K6J. Ami persze nem a legjobb. A következőt gondoltam át döntésem előtt. QQ-val ha itt checkelek akkor természetesen elvesztettem a partyt, mivel akkor hív és azt megadni nem lehet. 39ezrem van még, 28500 a kassza, semmi értelmeset nem lehet itt hívni ebből, szóval vagy allin, vagy mielőtt megszólalna eldobom...
Elég agresszív volt a srác, ha volt lapja. Következőképpen határoltam be a lapját. Először is AK ver, de ugy gondoltam, hogy AK-val preflop játszaná le, mint ahogy AA-szal, KK-val, JJ-vel, ezek mindenképpen vernek, QQ-val split... Szóval az ilyen prémium lapokat elég egyértelmüen kizártam. Az összes többi AQ, AJ, A10, Ax, amivel becallalhatott azt mindet verem azzal nincs probléma. TT, 99, 88... stbvel sincs probléma, kivéve ha 6os szettje van, de akkor ez van. Marad ugyebár a Kx ami ver engem, bár utg emelésre, úgy hogy nem volt rossz imidzsem, elég nagy szerencsejáték becallalni. Na de ha az van, akkor a 39ezres overbet allinemet ugy gondoltam hogy K10, K9... lefele nem tudja tartani, mivel AK is elég eselyés nálam, és annál is ugyanez lenne a játékom, teszem hozza, hogy két szín lenn volt a flopon. KJ egyértelmű megadó lenne, de az elég szar játék tőle, mivel ebből az utg emelésből adódóan KJ preflop agyon van verve, a flop 2par, full, soron kívül másban nem igazán bizhatna, felesleges ilyenbe pénzt ölni. KQ pedig határeset a megadásban, mivel pl egy AK-val szemben semmi esélye, AK-t meg mint már emlitettem preflop kizártam, ami ugyszintén ver.
Szóval úgy láttam, hogy ezzel az allinnel Kx-eket el tudnám vele dobatni, ami pedig easy call azokat kizártam, ha meg persze checkelek, akkor természetesen kikapok.
Eme rövid fél perces eszmefuttatás után allin mentem, amit KJ-el easycallalt.
Szerintetek hol volt hiba a játékban, ki mit csinált volna ebben a szituációban? Én nem gondolom hogy hibáztam, mivel ugy vélem ha van fogalma a játékról, akkor tudhatná, h a KJ-e neki preflop halott, bár természetesen sokan nem gondolkodnak játék közben, ez tény...
Előre is köszi a válaszokat.
miamiban? ugyanmar....
orulj neki, hogy nem 46 offal callolt es riverre leesik a 4 es mert AQ ra tett:)
Szerintem túl nagy volt a preflop emelésed. Volt ugye 17BB-d, amiből pozíción kívülről beemeltél 4BB-t. A kassza így a flopon túl nagyra hízott. Ha csak 3BB-t hívsz preflop, akkor még tudtál volna egyet C-betelni (mondjuk 4BB-t), és ha kapsz egy visszaemelést, akkor egy dobás után még marad 10BB-d, és azzal még akár tournamentet is nyerhetsz.
Ahogy emelkedik a vakszint, már nem feltétlenül kell ragaszkodni a preflop 3-4BB-s emelésekhez. Sokszor 2,5BB is megteszi a hatását, és ezzel sok kellemetlen helyzettől kíméljük meg magunkat.
KJ valóban nem call, még akkora stackből sem.
Amit írtál az megálja a helyét, de túlértékelted az ellenfeled.
Amit csináltál post flop az szerintem korrekt volt ,ilyen emelés mellett.De túl szűk ranget adtál az ellenfelednek.Ahogy nézem nem éppen deep a játék ezért sokkal több mindennel fog beszállni sőt szerintem KT,K9 et el nem dobta volna.Ahogyan előttem is mondták vak 2,5x es emelés kellett volna.Ha ez sng lenne akkor kötelező lenne kicsit emelni.Ezzel kontrollálhatnád a kassza méretét és maradna stacked post flop egy utcára (mármint flopra).