"közös" játékok, "csalások"
Szerintem a legtöbb pókeres elgondolkodott már azon, hogy hogyan csalnak a játékosok. Kizárom azokat, akik most felháborodtak, és a továbbiakban azoktól kérdezem, akik tisztában vannak azzal, hogy a világ teljes egésze nem szent. Talán a nagyobbik fele álszent.
Keveset tudok még erről a dologról, de ismerősök megosztják egymással a hh-kat, már az is előny. Betöltve a hud-odba olyan információd lesznek idegenekről, amikkel ők nem rendelkeznek rólad. Ezt a folyamatot gondolom nem lehetett megállítani. Valószínűleg ezért is lehet a neten ilyeneket hivatalos helyről is vásárolni. Furcsa módon csak cg hh-kat. Ez ma már biztos, hogy nem csalás.
Legegyszerűbb formája a tényleges csalásnak gondolom a több adaton való regisztrálás ugyanabban a terembe, first deposit bónuszért. Profibbak talán két-három külön géppel, azokhoz tartozó külön személyes adatokkal csinálhatják. Gondolom esetleg külön internet, külön pénzforgalmi netes számlák, stb. Ilyenkor nehéz lehet lebukni. Talán lehetetlen. Nincs egy időben ugyanannál az asztalnál a több account, stb. Ez szerintem félig csalás. Ha jó okod van arra, hogy más nevén (is) játsszál, de továbbra sincs jogosulatlan infód/előnyöd, akkor ez engem nem érdekelne.
Sokat olvastam közös skype-okról, teamviewerekől, amik real time játék közben lehetőséget adnak arra, hogy infód legyen egy asztalodnál ülő legalább egy játékosról, annak lapjáról, arról, hogy mit fog csinálni. Ez is előny. Lenyomozhatatlan egy jó hosszú ideig. Szerintem ez csalás, ha tényleg közös játék közben történik.
Amiért elkezdtem ezt írni az egy kérdéssor miatt volt, ami felmerült bennem.
Mi a helyzet a közös grindelésekkel, közös albérletekkel? Ilyenkor valószínűleg több ember használ közös internetet, külön gépeket, külön személyes adatokat, de mi van ha közös asztalhoz ülnek, vagy ha közös asztalhoz kerülnek? A szoftvernek észre kell vennie, nem? Cg-n gondolom ez azért hamar kibukik az ellenfelek szemében is, de mtt-n? Gondolom részben ezért is lett az FT-n az ME. De mi a helyzet más termekben?
Innentől kérdezem:
A közös grindeléseknek mi értelme van? Sok asztalos játék közben nem fognak tanulni egymástól, mindenki a saját játékával van elfoglalva. Közös élmény? Az lehet. Jó buli? Az is lehet.
Remélem senkit nem sértettem meg. Ha meg igen, ne hordjon inget.
Több szem, többet lát. Hasznos tud lenni (főleg, ha jobb játékosokkal vagy körülvéve :) ) ha egy-egy hand-nél meg tudod kérdezni, hogy ki-mit csinálna. Egy időben játszottam együtt 2-3 emberrel, és szerintem bőven azon a pár estén fejlődtem a legtöbbet.
Innentől kérdezem:
A közös grindeléseknek mi értelme van? Sok asztalos játék közben nem fognak tanulni egymástól, mindenki a saját játékával van elfoglalva. Közös élmény? Az lehet. Jó buli? Az is lehet.
1xis : Shokyu+1
szerintem nagy buli az ilyen közös grindelés, mondjuk én még csak olyanon vettem részt, ahol különböző limiteken játszottunk.
tanulás ilyenkor: mindenki tart szünetet amikor odamegy a másikhoz és kérdezget.
hh: mivel lehet vásárolni ezért nincs esélyegyenlőtlenség.
skypeos sessionok: mivel én több grinderrel is szeretek beszélgetni session közben ezért általában figyelek arra hogy ne üljünk 1 asztalon,
ami nagy előny ilyenkor hogy nem csak a hand után postolva tudom meg hogy mi lett volna jó, hanem jobb esetben már r.time v.mi el tudja mondani hogy én ezt tenném. hogy ez mennyir fairplay? nem tudom - nem is érdekel - de gondolj bele az összes kócsing óra csalás?
gl!
u.i: remélem jól fogalmaztam ;-)
Igen. Jól. :-)
A skype-os témánál az alábbit írtam:
"Szerintem ez csalás, ha tényleg közös játék közben történik."
Ezért szerintem a kócsing természetesen nem unfair.
Keveset tudok még erről a dologról, de ismerősök megosztják egymással a hh-kat, már az is előny. Betöltve a hud-odba olyan információd lesznek idegenekről, amikkel ők nem rendelkeznek rólad. Ezt a folyamatot gondolom nem lehetett megállítani. Valószínűleg ezért is lehet a neten ilyeneket hivatalos helyről is vásárolni. Furcsa módon csak cg hh-kat. Ez ma már biztos, hogy nem csalás.
Legegyszerűbb formája a tényleges csalásnak gondolom a több adaton való regisztrálás ugyanabban a terembe, first deposit bónuszért. Profibbak talán két-három külön géppel, azokhoz tartozó külön személyes adatokkal csinálhatják. Gondolom esetleg külön internet, külön pénzforgalmi netes számlák, stb. Ilyenkor nehéz lehet lebukni. Talán lehetetlen. Nincs egy időben ugyanannál az asztalnál a több account, stb. Ez szerintem félig csalás. Ha jó okod van arra, hogy más nevén (is) játsszál, de továbbra sincs jogosulatlan infód/előnyöd, akkor ez engem nem érdekelne.
Sokat olvastam közös skype-okról, teamviewerekől, amik real time játék közben lehetőséget adnak arra, hogy infód legyen egy asztalodnál ülő legalább egy játékosról, annak lapjáról, arról, hogy mit fog csinálni. Ez is előny. Lenyomozhatatlan egy jó hosszú ideig. Szerintem ez csalás, ha tényleg közös játék közben történik.
Engem nem érdekel különösebben ha valaki vásárolt hh-kat és esetlegesen több infója van rólam, mint nekem róla. Hány olyan ember van, aki nem használ hm-et? Akkor velük szemben meg én vagyok unfair? Ugyanmár...
Engem nem érdekel különösebben ha valaki vásárolt hh-kat és esetlegesen több infója van rólam, mint nekem róla. Hány olyan ember van, aki nem használ hm-et? Akkor velük szemben meg én vagyok unfair? Ugyanmár...
ez tényleg undorító dolog, de semmit nem lehet ellene csinálni a ps és az ftp tudtommal amúgy elég sokat tesz azért, hogy a PTR-t ellehetetlenítse, eddig nem nagy sikerrel =/
Ha nem lenne PTR nem tudom hány botot találtak volna eddig a termek maguktól...