Póker Fórum Archívum > Multi table > ribájos tourok ribáj szakasza?

titcar
2008. dec. 12. 2:18

ribájos tourok ribáj szakasza?

nem nagyon pörög itt az mtt téma, de azért próbálkozok :)

szóval, hogyan kell játszani a ribáj szakaszban? dupla stack alap, meg nyílván lazábban allinezünk, mint egy freezouton, de azon kívül? valami jó cikket tud esetleg valaki?

Littlemage
Válasz titcar kommentjére
2008. dec. 12. 2:22

en csak akkor szoktam dupla stacket venni, ha az asztalom felénél az van. aztan függ az asztaltol is, de TT+ AQ+ ollé :)

dodi89
Válasz Littlemage kommentjére
2008. dec. 12. 8:23

én ahogy néztem bélabácsit,elég loose all in range kell,pl Ax-ekkel simán ai megy,szóval stacket kell építeni.amint találok cikket,szólok.

ivan41
Válasz dodi89 kommentjére
2008. dec. 12. 10:43

Cikket nem tudok a dolgról, csak saját tapasztalataimat osztom meg.

Ongame hálózat 20 órás MTT 5$ buy-in. Imdulók száma 1.600-1.800 átlag.
Induló chip:1.500 Vak: 10-20

Az elején muszáj felépíteni 5 számjegyű készletet, hogy utána könnyebben vegye az akadályokat az ember.
Kérdés? Milyen az asztal? Amennyiben van két aggro, akkor elindítják az ólin lavinát, és sok parti preflop dől el akár 4-5 résztvevővel. A magas párok eselye, ugye itt romlik, mert beeshet vkinek a 7T-re a sora stb.

A taktikám, 100 vakszintig előlről emelek 3-5 közt, általában mindig van 1-2-3 megadó. Egyszínű kapcsolódó lappal 67-től felfelé 9To esetén is emelek, magas párok limp, úgyis lesz emelő, aztán rátolni.
Egy ellenféllel szemben A8-tól már hajlandó vagyok megadni, persze függ, hogy neki mennyivan, ill. nekem mennyim van. Amennyiben aggro, akkor szívesen.
Hijacktől kezdve, A5-től rátolom.

Amennyiben sikerül az első fél-háromnegyed órában 10.000 környéki, v. feletti stackket építeni, akkor visszafogom magam, és csak jó lapra vagyok hajlandó akciózni. Itt már Ax-re nem vállalok fel 3-4es ólinokat, csak AQ-tól feljebb verekszem azokkal, akiknek eléri a készlete, az enyém 60%-át, vagy felette, főleg ha aggro.
Az egy óra elteltével, az átlag 5800-6300 zseton, eddigre, 950-1050 playa marad. Az átlag 80-120% közötti csppel, már labdába tudok rúgni.

Mindig ámulok-bámulok, hogy vannak, akik egy kör után már 15K állnak, szünetig 35-40-45K gyüjcsikéznek össze. A megfigyelésem ezekről viszont az, hogy nem Ők kerülnek az uccsó asztalra.

...hogy a Patrik Antonius fizessen Nektek egy kisfröccsöt!

fejes1988
Válasz ivan41 kommentjére
2008. dec. 12. 10:47

Cikket nem tudok a dolgról, csak saját tapasztalataimat osztom meg.

Ongame hálózat 20 órás MTT 5$ buy-in. Imdulók száma 1.600-1.800 átlag.
Induló chip:1.500 Vak: 10-20

Az elején muszáj felépíteni 5 számjegyű készletet, hogy utána könnyebben vegye az akadályokat az ember.
Kérdés? Milyen az asztal? Amennyiben van két aggro, akkor elindítják az ólin lavinát, és sok parti preflop dől el akár 4-5 résztvevővel. A magas párok eselye, ugye itt romlik, mert beeshet vkinek a 7T-re a sora stb.

A taktikám, 100 vakszintig előlről emelek 3-5 közt, általában mindig van 1-2-3 megadó. Egyszínű kapcsolódó lappal 67-től felfelé 9To esetén is emelek, magas párok limp, úgyis lesz emelő, aztán rátolni.
Egy ellenféllel szemben A8-tól már hajlandó vagyok megadni, persze függ, hogy neki mennyivan, ill. nekem mennyim van. Amennyiben aggro, akkor szívesen.
Hijacktől kezdve, A5-től rátolom.

Amennyiben sikerül az első fél-háromnegyed órában 10.000 környéki, v. feletti stackket építeni, akkor visszafogom magam, és csak jó lapra vagyok hajlandó akciózni. Itt már Ax-re nem vállalok fel 3-4es ólinokat, csak AQ-tól feljebb verekszem azokkal, akiknek eléri a készlete, az enyém 60%-át, vagy felette, főleg ha aggro.
Az egy óra elteltével, az átlag 5800-6300 zseton, eddigre, 950-1050 playa marad. Az átlag 80-120% közötti csppel, már labdába tudok rúgni.

Mindig ámulok-bámulok, hogy vannak, akik egy kör után már 15K állnak, szünetig 35-40-45K gyüjcsikéznek össze. A megfigyelésem ezekről viszont az, hogy nem Ők kerülnek az uccsó asztalra.

...hogy a Patrik Antonius fizessen Nektek egy kisfröccsöt!

"A megfigyelésem ezekről viszont az, hogy nem Ők kerülnek az uccsó asztalra."
És miért? Mert a moronja allint tol 27o-val, amit 6-an becallolnak, és turn után már fullja lesz---Kb ezek a tagok annyit értenek a pókerhez, mint én az állattenyésztéshez....

hogy a Phil Hellmuth fizessen neked egy nagyfröccsöt!!!

ivan41
Válasz fejes1988 kommentjére
2008. dec. 12. 11:18

"És miért? Mert a moronja allint tol 27o-val, amit 6-an becallolnak, és turn után már fullja lesz---Kb ezek a tagok annyit értenek a pókerhez, mint én az állattenyésztéshez....

Tegnap is, a szünet utáni tíz percben kieset CL. 67o val tolta a 7TK asztalon.
Azt híszik, hogy mindig jön, vagy a nagy készlete miatt eldobják.

Jó, van olyan playa aki okosan tudja használni a nagy chipszámát, de ezek vannak kevesebben. A többség viszont tényleg nem jut el a végére.

....hogy az Ilari „Ziigmund” Sahamies fizessen Neked egy kisfröccsöt!

V.Peti
2008. dec. 12. 11:43

na, de erről beszélgettünk is pont :) most az online rebuy a téma, ezért arról írók

szóval kezdés +1 rebuy, ez alap
ezután minden húzóra allin a postflop játékban
sokkal szélesebb emelő és calloló range (kis pp még setvalue alatt is, connector utg/utg+1 emelésre) limp anytwo suited
nagyobb bbemelés monsterrel és jó lappal
addon

a rebuy nálam 3-9ig szokott lenni. aki nem akar ennyit költeni, az ne menjen rebuyos versenyre, nem értette meg a lényegét.
a cél a 6-7-8 kezdőchip elérése az addonnal

gl

Littlemage
Válasz V.Peti kommentjére
2008. dec. 12. 11:47

ez jol hangzik. en monsterrel, ha lattam mar több ilyet az asztalon, s megadtak, akkor pre-ollé.

ivan41
Válasz V.Peti kommentjére
2008. dec. 12. 11:52

Ja, igen! Ezt kifelejtettem az előbbiből, pedig bennem volt a gondolat.

Nem kezdek úgy, hogy rögtön vásárolok, de ha a 30%-át elvesztem, akkor veszek. Vagy, ha sokáig szemetet kapok, és 3-4 is ül már 3-4K felett akkor rátöltök, hogy legyen mivel lődözni.

Maximum 5-6 buyinra vagyok hajlandó. Ezt az alapján lőttem be, ha ITM-be kerülök, akkor nullszaldósra jön ki.

....hogy az Eli Elezra fizessen Neked egy kisfröccsöt!

Littlemage
2008. dec. 12. 12:08

ivan41 reagáltam neked a bad beat topicba :)))

Ja, s ha majd nekem írsz, nyugodtan vedd bele Kara Scottot,s lehet inkabb pezsgőzne :D :D :D

Élő ügyfélszolgálat