én pont más call ranget lőnék be (gondolom akkor hibásan). nem jobb alacsony sc-el és gapperekkel callozni inkább? mert az ilyen KJ stb lapok a dominancián túl valószínüleg villain blockerekkel is fog rendelkezni a drawinkkal szemben. inkább calloznék 65s-el, mint QJs-el. vagy ez hülyeség?
(hozzáteszem, hogy közel sincs akkora tapasztalatom 3bet potokban fr-es nit lévén :( :))
jah és szerintem ezek kb soha nem lesznek nyereségesek, csak kvázi kevesebbet vesztesz és imaget építesz magadnak, ami együttvéve természetesen +ev (illetve kevésbé minusz szvsz)
Sc-vel 100bb deepen nem jó oop 3betet adni, mert a stackünkhöz képest nagy lesz a pot, márpedig sc-re legtöbbször valami húzólapot fogunk kapni, aminek a legprofitábilisebb megjátszásához deep stack és pozíció kell. Ilyen spr mellett nem draw-t akarunk floppolni, hanem egy top párt. Erre pedig a broadway handek a legalkalmasabbak.
Attól nem kell annyira félni, hogy dominálni fognak.Vegyük a KJ-t. Emelünk mp-ről és btn 3betel. Milyen lap fog ilyenkor dominálni? JJ, KK, AA és AK. AJ-vel néha 3betel, de legtöbbször inkább csak megad. KQ szinte soha nem fog pozból 3betelni. Mi az amit mi dominálunk? Bármilyen Kxs és Jxs, amik simán benne lehetnek egy sokat 3betelő játékos ip 3bet range-ében.
Eddig elég szépen plusszosak nekem ezek a callok. Persze még nagyon kicsi a mintám, de szerintem hosszútávon is nyereséges lesz.
"KQ szinte soha nem fog pozból 3betelni." Miért jobb pozíción kívül 3betelni mint pozból KQ-val? Persze függ, sok mindentől...ki emelt\honnan de nem értem miért ne lehetne jó játék a 3bet ha a helyzet úgy kívánja...(és ezt nem kötekedésből kérdezem, csak tanulni szeretnék)
"KQ szinte soha nem fog pozból 3betelni." Miért jobb pozíción kívül 3betelni mint pozból KQ-val? Persze függ, sok mindentől...ki emelt\honnan de nem értem miért ne lehetne jó játék a 3bet ha a helyzet úgy kívánja...(és ezt nem kötekedésből kérdezem, csak tanulni szeretnék)