Meyer Lansky
2007. aug. 30. 14:14
Agresszió faktor
Véleményekre, ötletekre illetve tanácsokra lennék kíváncsi. Sokszor olvastam és hallottam is hogy a pókerben mennyire fontos az agresszív játék, és a helyes alkalmazásával nyereségesebbek lehetünk. Ez nyilvánvaló. A preflop emelésekkel nincs is baj, könnyen alkalmazok vaklopásokat és természetesen védem a jó lapjaimat emeléssekkel. Flop után sincs gond, mert ha kevés játékos marad játékban alkalmazom a CB -t, ha pedig eltalál a flop könnyű dolgom van. A gond a turnnél kezdődik. PT szerint itt alig érem el az 1.1 mutatót (AF) így a total AF is romlik. A probléma az hogy elég sok CB-t callolnak a gyenge játékosok, csak mert van két fölé lapjuk, vagy mert találtak egy alsópárt a flopban. Ilyenkor általában elengedem a lapom és turnon checkelek amennyiben nem javultam. Ugyanez a helyzet a húzólapokkal, nem látom értelmét drawra emelni. Így viszont gyenge a játékom a turnon, majdhogynem passzív. Próbálkoztam már többször emeléssel, de általában csak kidobott pénz, mert turnig megnő a pot pl a CB miatt és nem nagyon akarnak dobni az ellenfelek. Mit kéne tenni? Potnyi emelést kéne kockáztatni?
medgypeti
Válasz Meyer Lansky kommentjére
2007. aug. 30. 15:07
Nekem is gond van a játékommal a turnon.Nagyon nagy százalékban adják az ellenek a CBetet NL10en legalábbis ahol én játszom...
Zoli
Válasz Meyer Lansky kommentjére
2007. aug. 30. 16:22
A gond a turnnél kezdődik. PT szerint itt alig érem el az 1.1 mutatót (AF) így a total AF is romlik.
Ez nálam is gond. Hajlamos vagyok úgy licitálni, hogy a flopon c-bet, turn check, river bet. Ez az agresszió faktorokon is meglátszik flop:3,1 turn:1,9 river:2,5.
Újabban kiíratom az ellenfelek fold to flop bet, turn bet, és river bet mutatóit is. Ha a stat alapján az ellenfél hajlamos minden licitkörben call-ozni van hogy egy párral is végig emelek. Ha az ellen hajlamos a c-betet megadni, de turnön már dob (ilyen is sok van) akkor ha flopon nincs semmim elhalasztom a c-betet a turnre, ahol már jobb eséllyel dob, így nem építek nagy potot.
want2push
Válasz Zoli kommentjére
2007. aug. 30. 17:05
Ez nálam is gond. Hajlamos vagyok úgy licitálni, hogy a flopon c-bet, turn check, river bet. Ez az agresszió faktorokon is meglátszik flop:3,1 turn:1,9 river:2,5.
Ez azért már nem olyan rossz, habár a flop-on egy kicsit lehetne magasabb a szám. Ahogy én láttam a jó játékosoktól, az ő számaik nagyságrendileg a következőek (mindig a leggyakoribb értékeket írom az elejére):
Flop AF: 4% (szórás: -1%, +3%)
Turn AF: 2,6% (szórás: -0,7%, +0,4%)
River AF: 2,6% (szórás: -0,7%, +0,4%)
Ami még fontos az a flop, turn, river bet% számok. Ezek a jobbaknál többnyire a következők:
Flop bet: 23% (-3%, +6%)
Turn bet: 21% (-4%; +3%)
Remélem ez segített vmit.
Ami a másik kérdésedet illeti, miszerint milyen módszerekkel lehet elérni, arra már sokkal nehezebb a válasz. Rengeteget kell emelni, visszaemelni, blöffölni, semi blöffölni. Nem könnyű, mivel az agresszív játék a legnehezebb, főleg, ha úgy akarjuk azt játszani, hogy nyerjünk is vele. Ezért van az, hogy a fish-eken kívül, mások viszonylag nehezen képesek elérni ezeket a számokat. Én is legalább egy évig küszködtem vele, mostanában már hasonlóak a számaim (viszont az eredményességem, korántsem a régi :().
kanrich_
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 30. 19:08
Ahogy én láttam a jó játékosoktól, az ő számaik nagyságrendileg a következőek (mindig a leggyakoribb értékeket írom az elejére):
Ami még fontos az a flop, turn, river bet% számok. Ezek a jobbaknál többnyire a következők:
Kicsit elszalad velem a ló mostanság ami az agressziót illeti, zömmel ennek a számlájára írom, hogy ez a hónapom nem sikerült túl jól...
A flop AF-em ebben a hónapban (48k hand) 8,8% (turn 3,1, river 2,55)
Hozzáteszem, hogy a hónap elején ez igen-igen jól müködött :), aztán siralmas buktaidőszak jött, amikor nem jöttek a lapok...jelenleg a grafikonom úgy néz ki mint az Alpok tele fekete sípályákkal (meredek lejtőkkel) :) (sajnos a vége lefelé...)
Szóval én most épp az agresszió visszaszorításán dolgozom, volt olyan 6k leosztásom, amikor 13 volt a flop AF-em...
(Viszont a bet%-aim egész jók...26, 18, 20%)
Még annyit, hogy nagyon sokat számít, hogy ezek az AF számok tényleg jók legyenek...egy kicsit is értelmesebb asztalon egyből leveszik az ellenfelek a túlzott agressziót és kihasználják ellened. Ezt kezdtem érezni mostanában legalábbis.
Skiboy
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 31. 23:24
Hogy is van ez a szórás dolog? Mi ez az intervallum amit megadtál? A szórás az átlagtól való négyzetes eltérés átlagáról ad infót. (egy pozitív szám)
want2push
Válasz Skiboy kommentjére
2007. szept. 1. 0:35
Hogy is van ez a szórás dolog? Mi ez az intervallum amit megadtál? A szórás az átlagtól való négyzetes eltérés átlagáról ad infót. (egy pozitív szám)
Nem mondod? Na az ember mindig tanul vmit. Asszem ezért nem nagyon akartak engem átengedni valszámból az Egyetemen. :)
Komolyra fordítva a szót, az általam megadott fő érték (zárójel előtti szám), az a leggyakrabban előforduló érték a profiknál. A másik kettő pedig, hogy mindkét irányban mik azok az értékek, amelyek még előfordulnak jó játékosok esetében.