Alacsony párok általános megjátszása.
Nem igazán találtam ilyen topicot, ha mégis van akkor sorry.
Mostanában foglalkoztat az a kérdés, hogy mi is a legoptimálisabb stratégia a kis párokkal (22 - 77) SH CG asztalokon. Szerintem sokszor nem helyesen játszom ilyen kezekkel. Szeretném, ha egy kicsit körbejárnánk a pre és post flop játékot ezekkel a handekkel. Remélem, nem csak Engem érdekel a dolog és találok társakat egy kis eszmecserére.
Az Én indulási stratégiám kis párokkal a következő (ha nem emelt még senki):
UTG, UTG+1: kb. 30% fold -70% raise
MP: kb. 20% fold - 80% raise
CO: 100% raise
D: 100% raise
SB: 100% raise
BB: 100 % raise
Ezek természetesen változnak a játékosoktól és az asztalon kialakult képemtől függően. Azt is figyelembe veszem, hogy a lehetséges ellenfelek milyen zsetonkészlettel rendelkeznek. Meg kell lennie az ellenfélnek a megfelelő zsetonkészletének ahhoz, hogy ha lejön a szett kifizessen. 7:1 hez esély szól az ellen, hogy szettet floppolunk, tehát az ellenfélnek a birtokában kell lenni-e a megfelelő stacknek ahhoz (persze ehhez neki is találnia kellene valamit), hogy kifizessen és kárpótolja azt a veszteséget amikor nem kapjunk meg a kívánt floppot.
Én ezek szerint játszom a kis párokat. Kíváncsi lennék ki, hogy látja ezt? Mit csinál ezekkel a lapokkal? Milyen koncepció szerint játszik? Én soha nem limpelek ezekkel, van olyan szitu amikor érdemes lenne inkább limpelni? Arra nem igazán találok választ, hogy érdemes-e (ha igen milyen arányban) visszaemelni preflop ezekkel a lapokkal, oop 3bet milyen arányban adható meg(persze ezek igencsak ellenfél függő)? Továbbá mi van ha nem jön le a szett? Hogy folytatja a játékot (ha egy kicsit több időm lesz majd keresek néhány példahandet ehhez)? Az emelés miatt érdemes-e egy A-os boardon megpróbálni reprezentálni az ászt? Vagy inkább nem kell erősködni ezekkel a lapokkal jó flop nélkül? Ha bepárosodik a board mennyire érezhetjük elől magunkat?
Tudom, hogy ezekre a kérdésekre nem igazán lehet az ellenfél ismerete nélkül választ adni, de talán egy általános koncepciót ellehet mondani. Mint mondtam keresek pár handet, azokat szeretném egy kicsit kielemezni veletek.
Az Én indulási stratégiám kis párokkal a következő (ha nem emelt még senki):
UTG, UTG+1: kb. 30% fold -70% raise
MP: kb. 20% fold - 80% raise
CO: 100% raise
D: 100% raise
SB: 100% raise
BB: 100 % raise
Ezek természetesen változnak a játékosoktól és az asztalon kialakult képemtől függően. Azt is figyelembe veszem, hogy a lehetséges ellenfelek milyen zsetonkészlettel rendelkeznek. Meg kell lennie az ellenfélnek a megfelelő zsetonkészletének ahhoz, hogy ha lejön a szett kifizessen. 7:1 hez esély szól az ellen, hogy szettet floppolunk, tehát az ellenfélnek a birtokában kell lenni-e a megfelelő stacknek ahhoz (persze ehhez neki is találnia kellene valamit), hogy kifizessen és kárpótolja azt a veszteséget amikor nem kapjunk meg a kívánt floppot.