Alkalmazkodás a balunkon ulő sokat 3 betelő játékosok ellen
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi a legjobb stratégia akkor, ha a balunkon mondjuk 2 aggresszív 3 betelő ül, de mi a jobbunkon lévő gyengébb játékos/ok miatt ülünk az asztalnál. Ki hogyan alkalmazkodik ilyen esetben, melyik módszer a legjobb?
Kiülünk és lehetőség szerint keresünk egy másik asztalt.
Kisebbet nyitunk a megszokott range-el (2x, 2.5x).
Feszesebben nyituk, bu-ról pl. co range-el.
Többet callozunk 3 betet ip ellenük.
Többet blöff 4 betelünk.
Stb.
Szóval az érdekelne, hogy szerintetek mely stratégia vagy stratégiák kombinációja kecsegtet hosszútávan a legtöbb plusszal?
Ahogy írod, kombinálni kell :)
Függ attól is hogy játékban van-e a fish vagy nem. Ha nincs nyilván erősebb lapokkal küzdünk.
Mehetnek a light 4betek is ha tud dobni vagy sokat dob cbetre.
Balu+1
Gyakorlatilag a leírtak variálásával! :)
szerintem ülj ki, adott esetben sokkal nagyobb +ev, ha két feszes ül mögötted, még akkor is, ha a jobbodon nem halak ülnek.
Ez a kérdés engem is foglalkoztat.
AA-KK call vs 3bet működik, de az igazán elvetemülteknek ez sem veszi el a kedvét.
A kérdésem az, hogy mivel light4beteljek?
Pl. AQs, AQo - ezeket OOP eldobom 3betre micron - érdemes ezzel light4betelni? Vagy inkább trash-sel csináljam? (suited connector)
Ez a kérdés engem is foglalkoztat.a pókerban minden ellenfél függő, illetve tőled is függ hogy milyen imidzs-ed van az asztalnál.minden ellenfél ellen más más rangekkel kell játszani az adott szituáció alapján,mert ami az egyik ellenfél ellen jó move abban helyzetben, az egy teljesen más stílusban játszó ellenfél ellen lehet hogy nagyon de nagyon rossz. példuál itt egy 7bet All In látható Spindlertől KJoval és mielőtt azthinnéd hogy csak egy őrült, hidd el hogy 5-10 perces monologban meg tudná neked fogalmazni hogy miért döntött így ebben a helyzetben, máskor meg egy 3bet-re már dobja a KJo-t .
AA-KK call vs 3bet működik, de az igazán elvetemülteknek ez sem veszi el a kedvét.
A kérdésem az, hogy mivel light4beteljek?
Pl. AQs, AQo - ezeket OOP eldobom 3betre micron - érdemes ezzel light4betelni? Vagy inkább trash-sel csináljam? (suited connector)
a lényeg mi a célod a 4bettel? ha az erőfitogtatás, akkor bármikor ráemelhetsz. ha a profit, akkor gondolkozz el, mi hoz többet a konyhára: ha preflop eldobatod a lopásait, vagy ha flop után lejátszod. persze oop ez nehéz lesz. naés ha sokat 3betel, zökkentsd ki, idővel nem fogja érteni miért aggrózol így, és le fogod stackelni mint a huzat. tiltre kell rakni.
Tapasztalataim alapján a light 4bet egyáltalán nem működik, kb az esetek kétharmadában kéne sikeresnek lennie (ez persze függ a bet, 3bet, 4bet méretektől de általánosságban elég közel van) miközben nekem 45% a 4bet successem :) úgyhogy én általában feszesebben nyitok és kicsit többet callozok IP.
Írták is AA-KK val a call nagyon jó tud lenni, imádom mikor valami random szeméttel 3bet potban átbarrelezik a stackjüket miközben és calldownozok AA-val :D
Egyébként ahhoz hogy az ellenfeled autoprofitot mutasson fel a 3bettel az esetek több mint kb kétharmadában dobnod kéne a 3bet-re. Szóval a 3bet elleni védekezésnél sem kell megőrülni és 56s-el meg, 33-al callolni a 3betet mert nem fogja megérni ha fit or foldot játszol floppon.
Még egy tanács, ha sokat 3betel ÉS magas a flop cbetje 3bet potban (pl 80%) akkor még én azt szoktam csinálni preflop callozom, a floppon meg any2val raiselem a cbetjét (úgy vettem észre hogy főleg király és dáma magas pl K93, Q74 floppon jön be ez leginkább ezeket 100%ban cbeteli de ezek a boardok ritkán találják el)
szerk: Még elfelejtettem írni, hogy mit értesz agresszív 3betelő alatt? Én személy szerint ha villainnak nincs legalább 11-12%-os 3bet statja nem játszok vissza rá. Pl tegyük fel hogy a villain 10%-ban 3betel, egy AQ+, TT+ range az kb 5% még hozzá teszi AJ, KQ, ATs lapokat és az máris egy 7,5%-os range szóval a 3betjeinek csak a negyede blöff, ez ellen nemigazán tudsz mit tenni .
Most látom jó régi topik, nem baj reggeli agytornának tökéletes :D
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi a legjobb stratégia akkor, ha a balunkon mondjuk 2 aggresszív 3 betelő ül, de mi a jobbunkon lévő gyengébb játékos/ok miatt ülünk az asztalnál. Ki hogyan alkalmazkodik ilyen esetben, melyik módszer a legjobb?
Kiülünk és lehetőség szerint keresünk egy másik asztalt.
Kisebbet nyitunk a megszokott range-el (2x, 2.5x).
Feszesebben nyituk, bu-ról pl. co range-el.
Többet callozunk 3 betet ip ellenük.
Többet blöff 4 betelünk.
Stb.
Szóval az érdekelne, hogy szerintetek mely stratégia vagy stratégiák kombinációja kecsegtet hosszútávon a legtöbb plusszal?