Amikor eléd nyitnak
Az lenne a kérdésem, hogy Ti hogy kezelitek az olyan eseteket, amikor OOP eléd donk-betelnek. Például, egy általános eset:
Előtted egy limpelő, a buttonról emelsz 4 BB-t AK-jal, vakok kiszállnak, limpelő adja. Nem talál el a flop (Pl. 4 8 J r / 2 4 9 r/ vagy akármilyen dry flop), és a limpelő nyit pottal. Mi ilyenkor a teendő? Call nem jó, nem tudom hol állok a partiban, fold nem jó, jobb játékosok rakják rám a note-t, első adandó alkalommal újra jön a donk-bet. Re-raise-re sokszor kapok allint. Általában elég tanácstalan vagyok az ilyen eseteknél. Kinek mi a véleménye?
Amennyiben nem potot nyit, hanem csak mondjuk 1/2 potot, vagy alatta, akkor szinte mindig visszaemelek masszívan (reraise pot). Amennyiben potot nyit, akkor már általában elgondolkodok, és innentől a játékom nagyban függ attól, hogy Villain általában milyen gyakran donkbetel. Amennyiben ezt notorikusan csinálja, abban az esetben AK-val az általad felsorolt flopoknál már visszaemelek. (Call semmiképpen, ahogy írod, vagy fold vagy reraise).
kanrich összefoglalta. kis nyitásnál reraise, nagyobbnál már oda kell figyelni. ezeknél a nagyobbaknál érdemes odafigyelni. ha nálam sokszor csinálja valaki (pl. 1 fél órás alatt egy asztalnál már 2.szor), s van valamim, akkor megy kemémyen a reraise.
amugy nálam ugyanez igaz a check/raise-re is. ha kevésszer, akkor ált. hiszek neki, de ha sokszor, akkor tolom a re-reraise-t én is :). de még a kevésszerre is érdemes odafigyelni... van, amikor csak simán ki akarnak emelni egy K magassal...
Védekező szemszögből.
Ez egy teljesen standard játék, én is szoktam néha donkolni semmivel, mint c/r-elni. A flop textúrájától sok függ. Dry flop a legjobb ilyen blöffökre, mint pl. a Q73. Ászos boardokon sokkal inkább egyenesen játszom, és respectet adok annak, aki erőt mutat.
pl. megadok egy középső emelést vakból 33-al, a flop AT4. jön a contbet, inkább dobok. De Q73-nál többször checkreraise vagy donk. Ugyanúgy játszom az airem, mintha setet floppoltam volna.
Pont emiatt egyébként ászos flopon ritkábban játszom c/r-t. Donkkal több pénzt ki lehet húzni vele egy top párból, mint egy c/r-el. Emiatt visoznt lehet a gondolkodó ellenfél lapjait könnyebben is lehet dobatni. Nagyon kevés ilyen ellenfelem van NL50-en még.
Megoldás talán a lapok megjátszása: top párral és overpárral visszaemelsz, airt pedig eldobod.