mrj
2010. ápr. 6. 22:37

bet timing

Sztem érdemes odafigyelni hogy milyen timing-gal betelünk.

Én a következőképp szoktam.

Fish ellen value-ért erős lappal/monsterrel insta betelek mert azt tapasztaltam hogy a fishek bluffből csinálják ezt az gondolkodás nélküli betet, és ha nagy lapjuk van akkor kivárnak és az eltelt idő után betelnek/emelnek vissza. Következésképp a fish könnyebben fog bluffre tenni ha úgy érzi úgy betelek mint amikor ő blöffölni szokott.
Ugyanezt az analógiát felhasználva amikor blöffölök akkor ki szoktam várni.

Reg ellen próbálom variálni az instabetet és a késleltetett betet bluffből és valuból is.

Kiváncsi lennék ki mit gondol, nyilván főleg fishek ellen, hiszen a pénz tőlük jön.

R1per2
Válasz mrj kommentjére
2010. ápr. 6. 22:42

ez jó téma lehet, én magamon ismertem fel ilyen telleket, a legjellemzőbb, ha nagyon erőset floppolok, pl setet, akkor a barreljeim sokkal gyorsabbak, mint amikor közepesen erős (1pár, stb.).
Egyszerűen azért, mert egyértelmű bet/callok a döntéseim (nem slowplayelek), nem tervezek újraértékelni, és más asztalokra akarom, hogy legyen időm, ha esetleg nehezebb döntések jönnek ott elő.

Ugyanez az instacheck, amikor semmim nincs és úgymond föladtam a partit, dobni készülök későbbi akciókra.
A lassú check gondolkodós, pl. slowplay/blöfföltetés amit át kell gondolnom, vagy draw, aminél szintén kell egy kis idő mire eldöntöm, hogy játsszam meg, tehát akkor már van valamim.

Calloknál nem találtam ilyet, minden callnál (az allint kivéve nutsal, vagy riveren, ha blöfföltetek, de ezek nem számítanak) van okom átgondolni a helyzetet és időzöm.

gab0r
Válasz R1per2 kommentjére
2010. ápr. 6. 22:47

fasza, pontoson úgy betelek ahogy mrj leírta a fisheket...
tudom, építő volt

R1per2
Válasz mrj kommentjére
2010. ápr. 6. 22:50

igen, a gondolkodós emelések fishektől sokkal többször monsterek.
Az instabetek viszont nagyon változóak, sokszor látok overbet insta allin menni fisht floppolt settel, vagy top párral is.

mrj
Válasz R1per2 kommentjére
2010. ápr. 7. 13:25

igen, a gondolkodós emelések fishektől sokkal többször monsterek.
Az instabetek viszont nagyon változóak, sokszor látok overbet insta allin menni fisht floppolt settel, vagy top párral is.

igen, ebben egyetértek, a kérdés az lenne hogy hogyan érdemes adjusztálni a saját timingot hogy max value-val játszunk a fishek ellen

viktro
Válasz mrj kommentjére
2010. ápr. 20. 23:13

szerintem fisheknél tökmindegy, úgyse figyelnek rá :) aki meg pro az úgyse hagyja hogy ez befolyásolja. Még nagyon rég próbáltam azt hogy egy estét vágigtoltam úgy hogy néztem a timingokat, és egy estét amikor igyekeztem tudomást se venni róla, aztán utólag végignéztem a sessiont. Csak a handeket nézve a 2. session alatt jóval logikusabb magyarázhatóbb döntéseim voltak, bár a minta belátom kicsi.

Élő ügyfélszolgálat